tak jsem cpal soubory přes rozhraní co nabízí přímo webzdarma a když jsem chtěl vytvořit adresář s obrázkama tak nějak nechápu jak do něj "vlíst" . moc komplum zase nerozumím ale snad by to nemelo být zase tak těžký.
když na adresář kliknu a on se udělá aktivní tak se po najetí na již dříve naharaný soubory objeví cesta jako by byly v tom nově vytvořeným adresáři a přitom, když tuto cestu zadám tak ten soubor tam není. mám v tom bordel.
...nejak jsem tvuj dotaz nepochopil, sorry - ze by treba byl problem ve velikosti pisem?
m.s.
Ja mam ten samy problem!!Ty stranky tam nahraj pres "pruvodce publikovani na Internetu" normalka pod W98,je to rychly a dobry,ale i presto,ze tam mam adresar Pics a dokonce mi to s tim spolupracuje,tak se do nej nedostanu!Odkazy na obrazky funguji,az na nektery,ale to snad vychytam....
v odkazech kontroluj velikost pisem. wokna na to kaslou, rozumne systemy jsou case_sensitive!
m.s.
Ja myslim, ze tady BYL problem nekde jinde ... mozna ve velikosti pismen, ale na strane WZ ... proste jeste dneska rano ani me nefungovalo zmenit aktualni adresar ve spravci souboru pro editaci stranek pres web ... ale zkousel jsem to pred chilkou a uz to FUNGUJE :o)
Radek
Admine, nešlo by udělat něco aby si člověk mohl vybrat zda chce rozlišovat písmena nebo ne? Tydlensty příspévky jsou tak jeden z 20...
K tomu, aby clovek pochopil ze ... 'A' <> 'a' ... nemusi byt programator :o)))
Radek
Dobře, ale většina lidí jsou zviklí na wokna.... Já jsem taky poprvé docela zmatkoval proč to nefunguje:o)
nejen poprve, ruku na srdce - stale se ti to dari :)))
ale k veci: myslis, ze lidi, kteri nemaji ani paru o tom, ze existuji i jine systemy ve vesmiru a o tvorbe pro internet nemaji ani paru, hledaji kam honem hodit tezce vytvorenou stranku ve FPage s odkazama smerovanyma na C:/ pochopi, co ze to maji zaskrtnout? kdyz na ne registrace vyblafne zvolte si jako_win/jako_linux?
myslim, ze by v tom byl vetsi gulas - to uz by asi bylo lepsi nastavit to jednotne (ale me by case_sensitivita chybela)
ale je to jen IMHO, kazdej muze mit uplne jiny HO :)))
ja myslim, ze ve faq je to popsane dostatecne a nekolikrat i pro b..... bezneho uzivatele systemu windows :)
m.s.
Hlasuju pro zachovani case sensitive, protoze ac jsem odchovanec Win (tudiz pomerne nepratelsky k Linuxu) a trvalo mi, nez jsem si zvyknul, ted uz jsem spokojenej a vsechno pisu malejma :-) Nekdy to i vypada lip :-)
Staci kdyz lidi prestanou pouzivat Wordy, ktery jim to ukladaji stylem "Prazdny_Dokument_1.html" a bude vsechno OK :-) Kdyby si clovek musel vzdycky ukladat stranky rucne, tak by si snad daval na velky/maly pismena pozor.
jasne, ono jde take oto, ze soubor novy_soubor.neco Novy_soubor.neco a NOVY_SOUBOR.neco jsou tri uplne rozdilne soubory. a to je prave vec, ktera se muze hodit (a casto se hodi)...
m.s.
Takže anketa, kdo je pro zachování case-sensinitiv?
:Já!!!=>
pro:1
proti:0
Dobra Lukasiku, odhlasoval sis to jednomyslne ... muzes se tedy smele vrhnout na upravovani FileSystemoveho modulu Linuxu :o) ... nebo na cem ze to tu bezi ?
Radek
nejak jste si asi nerozumeli? nbo to nechapu ja? proste lukasik zahlasoval pro case_sensitive :)))
jinak k te uprave filesystemu, ja myslim, ze se to da nekde v konfiguraci nastavit, takze neni potreba pripadne nic menit (ale radeji nic nemenit)... nebo jak to je? sakra nemuzu se dneska na nic soustredit - uz ma zizen a vidim se na pivnich slavnostech :)
m.s.
Ja jsem tu Lukasikovu poznamku pochopil tak, ze on sam si to jednim hlasem rozhodnul :o) ... ale to jsem asi spatne pochopil ja :)
O tom, ze by Linux mohl byt Case-Insenzitive jsem neslysel tim spis jsem se s tim ani nikde nesetkal, ale v tomhle smeru jsem jen velmi naivni uzivatel a pochopitelne by mohlo byt neco takovyho mozny ... je to mocnej system :o)
Radek
Sakra asi jsme to napsal nejasně:o) Takže to měl být pouze začátek ankety... A doufám že case_sensinitiv je aby rozlišoval malí a velký písmena mám v tom trocha bordel takže je možné že jsem to napsal opačně:o)
jen tak pro zajimavost: udelat nejake adresare case insensitive a nektere naopak transparentne pro jakoukoliv aplikaci neni takova sranda, navic kdyz si uvedomis, ze to je uplne na (dopln sproste slovo), nikdo to delat nebude,
castecne to resi jakysi modul do apache, ktery se dostane ke slovu, kdyz pozadovany soubor neexistuje a zkousi ty ostatni varianty (predpokladam, ze to bude fungovat nejak tak), ale to je fakt jen kdyby to nekoho zajimalo, jinak myslim, ze to je cele na dve veci