Zachovani formatovani radku textu

Ahoj,
potreboval bych poradit, nejprve se chci omluvit, pokud dotaz pokladam do spatne sekce, zvazoval jsem sekce html a php, nakonec vyhralo php :)

Tak a tedka dotaz, mam na strance formular napr. s dvema prvky (pole pro text - textarea a tlacitko pro odeslani - submit). Uzivatel zada text a odesle, zrpacuje to php script a ulozi do databaze, pozdeji to mohu opet jinym scriptem vypsat. Takze takova je situace. Ale potreboval bych poradit jak vyresit situaci, kdyz uzivatel chce napsat par znaku na prvni radek, par na druhy atd., to pochopitelne neni problem, staci stisknout enter a psat, pote se to zase odesle ke zpracovani scriptu atd. Ovsem pri vypsani ten text (ty jednotlive texty radku) nejsou pod sebou, ale na radku. A to je ten problem. Predpokladam, ze bych asi mel, nejakym zpusobem zjistit kdy byl stisknut enter a vlozit tam <br/>, nebo jak se to resi?
Nevim jestli jsem to nenaspal zbytecne slozite, proste chci aby bylo zachovano formatovani radku.

Diky.
Paja
pokud ten text z databaze nactes napriklad do promenne $text, muzes ho potom poupravit fcí nl2br(), ktera prevede konce radku (\n) na HTML konce radku (<br>, mozna dokonce <br />). Takze neco jako $text = nl2br($text);
a nebo pokud to nactes do promene $text tak de taky
$text=str_replace("\n", "<br> \n", $text)
2just-paja: to je prakticky to samy, akorat delsi...
Jo jo, diky moc.
Jenom dodatek k nl2br(), tak od verze php 4.0.5 uz vklada <br />.
2donny: jenom rikam ze to de taky.. :-|
just-paja: ;)