.htaccess

ahoj vsichi mam otazku je tu na webzdarma mozne udela pristup na stranky pres .htaccess za pomoci .htpasswd koukal jsem na apache.org pak jeste nekolik dalsich stranek ale proste at se stoho zjancim nebo zblaznim tak stim nehnu postupoval jsme presne podle navodu a nic stranky jsme sice dal pod heslo ale ted to nechce prijmout heslo z htpasswd... ma nekdo nejakou skusenot? da se neco takoveho vubec tady na webzdarma.cz udelat nebo se bude jednat spis o placenou sluzbu...?
<HTML>mas tam to heslo ulozene v md5 ? jaky web to je?</HTML>
Pouzivas basic nebo digest autentizaci? U kazdeho je jiny zpudob hashovani, u basic pomoci utility htpasswd a u digest md5.
<HTML>mno u digestu je to taky md5 i kdyz to nehashuje jen heslo ale realm, username a password dohromady</HTML>
tady je jak mam nadstaveny soubor .htaccess
AuthUserFile /pic/.htpasswd
AuthName "Protected Space"
AuthType Basic

require valid-user

tady jak je nadstaveny .htpasswd
lobig:pass

okoukal jsem to z apache.org dnes poobede. s kolegou v praci jsme to v pohode udelali na jeho webu rekneme pred 3ma tydny tady me jeste napada ze co tak ze to nejde je proto ze je to freehosting... nemuze to bejt tim?
jeste jedna vec mrknete na zeropoint.wz.cz nebo zeropoint.wz.cz/pic/ ono to to jmeno a heslo bude po vas chtit ale kdyz tam zadam to co jsem nadefinoval v .htaccess tak mi to nechce vzit ... ;-(((
2zeropoint: máš špatně nastavenou cestu k .htpasswd.: musiš použít celou cestu, která je v Nastavení v Info jako Domovský adresář.
Jinak já jsem to zkoušela podle http://jary.borec.cz/html/access02.php.
<HTML>presne tak...
AuthUserFile /pic/.htpasswd hleda soubor na rootu serveru ne na tvem document root
.. oprav si to na:
AuthUserFile /3w/wz.cz/z/zeropoint/pic/.htpasswd</HTML>