Problem s nefunkcnymi prikazmi MYSQL vPHP5

Nevie mi niekdo poradit ako mam pod PHP ver.5.0.1 spojazdnit MYSQL prikazy?
Doma mam spusteny Apache verz. 2.0.49 a spojazdnil som si pod nim PHP verz.5.0.1.Teraz by som si potreboval spojazdnit aj MySQL.Stiahol som si ho z netu a v podstate mi aj ide.Problem je v tom ,ze PHP 5 mi vyhlasuje na zakladny PHP prikaz mysql_connect() chybu"call undefined function).Ked som to skusal s PHP verz. 4 tak to islo,ale podp 5 kou to neviem spojazdnit.V php.ini som upravil aj adresar pre pridavny modul extension (extension_dir="C:/php/ext/") a tiez som odblokoval pristup k modulu ktrory by mal sprostredkovat pristup k prikazom MySQL pod PHP 5.0.1.(extension=php_mysql.dll).Ked som restartol Apahe,pri inicializacii PHP modulu mi tento vyhlasil ,že nevie inicializovať požadovanú funkciu.Tym padom mi to nenainstalovalo dll kniznicu pod php umoznujucu rozpoznavat funkcie MySQL.Inak takto isto to dopadlo aj s ostatnymi kniznicami v tomto podasresari.Tam to vsak bolo este "komickejsie"
pretoze hlaska znela ,ze nenasiel tieto kniznice napriek tomu,ze tam fyzicky boli a cesta k suboru bola tiez dobre zadaná.Neviete kde by som mohol robit chybu?V manuali cosi pisali,ze MySQL nieje v PHP 5 defaultne povolene(php nepozna ani len vlastne funkcie na obsluhu MySQL).Nesuvisi to nejak s tym,pripadne ako to spravit aby som to spojazdnil.Za pripadne odpovede vopred dakujem.
Rasto.
No, myslím, že sis odpověděl. Nejsou nahradné knihovny. Pod win s tím nemám zkušenosti. Ale tak bych typoval na rozdíly mezi '\' a '/'. Přestože ve win se adresy píší s \ v konfigách je to /. Myslím, že jsem na něco podobného narazil. Jinak bych pátral po tom, proč se nenahrávají knihovy. Fakt jsou cesty spávně? V readme a v docu budou určitě zmínky o tom, jak se to dělá.
Musis si stahnout / v php.ini povolit prislusne extenze.
Vcera som skusal snad vsetky mozne variacie,aj s lomitkamy,ale skutocne to neslo.Aj kniznice boli nahrate a v poriadku(nachadzaju v podadresari ext,teda aspon dufam) takze vazne neviem kde este moze byt problem...
Tvrdili tiez ze to vyzadovalo este jednu kniznicu(libmysql.dll),aj tu tam mam nahratu a v php.ini to mam povolene tak ako som opisal na zaciatku. Otazka je ci este nieje treba niekde nieco nastavit napr.v Apache(o tom ale pochybujem co s tym Apache ma ze PHP prikazy na obsluhu MySQL nejdu...)
skor v php.ini bude este nejaky zadrhel.Nevadi dnes sa este s tym skusim pohrat uvidim....
Rasto.
inak s tou poznamkou (nachadzaju v podadresari ,teda aspon dufam) som to myslel tak,ze dufam ze je tam vsetko co treba.....:))))
Podivej se treba sem http://interval.cz/clanek.asp?article=2528
V php5 uz neni integrovana prima podpora MySQL.
Dikes Rejtmon

No tak sa mi zda,ze sa asi na MySQL databazy vykaslem :) .Zase niekto chce na tom zarabat....ten clanok mi to ,len potvrdzuje,ktohvie ako to dopadne...
Rozchodit MySQL pod PHP5 neni zadny problem, jen je treba provest strasne kejkle s DLL knihovnami (tedy pod Win32, s UNIXY nevim ...).
V .../apache/bin/ musi byt soubory php5ts.dll, php5apache2.dll, libmysql.dll a v .../php/ musi byt libmysql.dll, libmysqli.dll, php_mysql.dll z nichz jsou puvodne nektere v .../php/ext/

Mozna se trochu pletu, tenhle problem jsem resil uz pred delsim casem (nekdy u PHP5.beta2) a mam sklerozu:-)), takze mne klidne opravte :-)))
kdyz mas server a php nainstalovano, tak v php.ini pridas do "extenzí" extension=mysql.dll (nebo nějak tak). predtim do extension_diru nahrajes tu knihovnu, pokud tam neni nahrana