Hi,
Zdravím-možná se zeptám úplně blbě,ale… mám stránku index.html a chtěl bych do ní implementovat nějaké odkazy ze svého fóra třeba index.php-táák.(konkrétně poslední příspěvky).
Script který umožňuje zobrazení poslední příspěvků je script.php.
Otázka-je toto nějak možné udělat tak ,aby se na stránce index.html zobrazovalo něco v PHP? Prý ano,ale jak?
Jestli mohu prosit trošku“pomalu“nejsem odborník na PHP.
(promiňte možná to zde bylo,už zodpovídáno,ale něvím na co se konkrétně ptát)
Předem děkuji za odpovědi
to by IMHO muselo byt PHPko na serveru nastaveno na interpretaci souboru .html - coz je ovsem dost atypicke ... reseni je pak ale stejne proste, index.php by zde mel byt tez nastaven jako vychozi, tudiz by melo byt mozne bez problemu pouzit index.php ..... :)
V souborech .html nelze pouzivat PHP
Sojkovec: a nedalo by sa to nastavit tak aby sa parsovali aj .html subory ? vlastne by len stacilo nieco pridat do httpd.conf. zistim a napisem...
Mnhoo, to,že nelze použít PHP v souborech .html vím,proto jsem se ptal jestli existuje nějaké jiné řešení jak do .html tu tabulku importovanou scriptem .php dostat?
Díkes
pinkynew: Jo, jiste, dalo, ale na WZ nemuzes editovat httpd.conf :-)
Nevim jestli jsem dobře pochopil otázku, ale jednoduše bych přepsal jméno index.html na index.php a pak na místo, kde chceš vypisovat ty výsledky dal <?php include "script.php"; ?>
To xichtik and webmaster
že mi tady PHP poběží vím,ale nebude problém s rekl.bannerem když nebude mít index příponu html?
Ale to je přeci uplně jedno jestli je to html nebo php, server to bere stejně ...
Problem s bannerem nebude...
No - jelikož jsem do problému llAmElliKa zasvěcen – vím, že řešením by bylo to co napsal xichtik, ale v případě, že <?php include "script.php"; ?> se dalo vložit do HTML souboru. Jde o to, že potřebujeme do HTML stránky vložit výsledky zpracování php skriptu. Index.htm nechceme přejmenovat na index.php, protože se ne něm odkazuje na stránkách a ty všechny by se museli změnit. Nejlepší možný řešení je ten iframe, ale rámy nejsou to pravý ořechový. No nebudeme si vymejšlet a asi to ponecháme na tom iframe.
Hi,
zkusil jsem to jak jste říkali -překopal jsem .html na .php a vložil tam tohle
<?require "./script.php"?> -mno a na lokálu to normálně běží-teď jen nastavit správný cesty a dostat to sem.Všem moc dík a mějte se.
Hmm tak nic na srvru to píše tohle
Warning: main(): open_basedir restriction in effect. File(/forumb/aaa.php) is not within the allowed path. (from /3w/webzdarma.cz/l/llamellik) in /3w/webzdarma.cz/l/llamellik/index.php on line 282
Warning: main(/forumb/aaa.php): failed to open stream: Operation not permitted in /3w/webzdarma.cz/l/llamellik/index.php on line 282
Warning: main(): Failed opening '/forumb/aaa.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /3w/webzdarma.cz/l/llamellik/index.php on line 282
Je to jenom špatná cesta nebo něco jinýho?
Dík
Spatna cesta: /forumb/aaa.php, musis pouzit napred cestu ke svemu webu
AD D.I.Luke: mno taq zmenit jmeno souboru v odkazech je otazka vterin - index.html nahradit index.php ve vsech podadresarich a hotovo
Pokud by někdo trval na příponě .html a chtěl by něco dynamicky generovat, je možné v .htaccess dotaz přeložit .html -> .php a daný soubor mít v PHP.