Zamezení historie stránek

Prosím o radu,
potřeboval bych zamezit možnosti vrácení v hirearchii stránek tlačítkem zpět. zkoušel jsem to všelijak i window.open ( ... copyhistory ) ale funguje to jen částečně, jen na 1 adresu a to jenm když to otevřu do nového okna. Potřeboval bych to proto, aby se uživatel nemohl vrátit po odeslání formulářa a aby ho nemohl zaslat vícekrát, zkoušel jsem i zjistit příchozí url a pak přesměrovat location jinam, ale to mi funguje jen, když je to přímý odkaz a ne, když je to vrácení tlačítkem zpět. možná, že to nejde.
Dík za rady
Pokud máte čas, uvítal bych rozumnou kritiku stránek www.a-pool. cz
www.abc-bazeny-sauny.cz

(jsem začátečník)

Pavel
Dej si pragma cache na 0
Dík za radu, ale nevím přesně co myslíš. (v meta tagách na stránce?)

Pavel
asi spíš ve fci header();
nebo to jeste muzez udelat pres javascript.
Díky za rady, ale hrál jsem si s tím několik hodin přes javascript, hledal jsem všude v knížkách i na netu, ale nijak mi to nejede, možná by to šlo (alespoň částečně přes kookies - pokud nebudou zakázány samy) . Jakmile by se vrátil na tu stránku s formem, tak by se zkontrolovaly kookies a ihned by se přesměrovala stránka jinam, dříve, než by formulář mohl odeslat znovu. Je můj předpoklad správný, nebo se to dá udělat lépe?

Dík Pavel
Veskere zpusoby budou jen napolo funkcni, a to po mnohem zneuzivani JS, atp., protoze se jedna o funkci prohlizece, kterou kod nema v podstate pravo ovlivnit..
Ono jako zamezeni zobrazeni historie je celkem zbytecne a clovek se odejde bez toho.
Proc nepouzijes ten pragma cache, pouziva se treba u registraci na mail.
Zkusím to díky
Pavel