Nevíte někdo náhodou, jakým způsobem je vhodné na chatu provádět refreshování. Já to uskutečnil tak, že jsem umístil do stránky skript, který po 15 sekundách provede stisk tlačítka s požadavkem na refresh. Na událost onkeypress editačního políčka, kam se píše zpráva, jsem nainstaloval reset tohoto časového limitu zpět na patnáct sekund, aby nedošlo k resetu během psaní. Ale stejně je to nějaké divné. Nevíte někdo o lepším řešení. Můžete se podívat na ultrachat.wz.cz, ale nedělat bordel, jedná se o zkušební provoz :-). Budu jedině rád, když se dozvím věcné připomínky.
Díky Martin
do framu kde mas vypisovani zprav das meta tag refresh..
jdi na nejaky chat a podivej jak to tam maji.. prijdes na to sam, uvidis
Jenžá já to nemám řešeno pomocí framů. Používám jenom include("jakobysubframe.php"); Takže takto asi nepůjde. Uvažoval jsem jetli neexistuje něco jako <iframe>, ale takový, do kterého bych mohl umisťovat data přímo mezi tagy, ne pomocí atributu src. ? Please ?
meta refresh a javascript se daj zakazat, da se zakazat i header ("refresh...") ? .. nebo to vyjde nastejno s meta tagem, akorat bez toho aby byl videt ve zdroji .. ?
martin: i kdyz data umistis primo mezi tagy, budes muset obnovit celou stranku (i to co je mimo tagy), aby se data mezi tagama zmenily, a tim padem muzes rovnou pouzit ten include .. kdyz uz iframe tak s vlastnim souborem ..
no jasny..udělej to s iframem...zpravy zapisuj do textaku nebo do databaze(podle toho ja to máš dělaný) a potom si akorat udelej stranku ktera bude v iframu,ji nastav refresh a ncitani prizpevku a nevidim nikde problem:)
no comment
<META HTTP-EQUIV="refresh" CONTENT="neco.php">
kdyz uz tak
<META HTTP-EQUIV="refresh" CONTENT="15;URL=neco.php">
To na "každym chatu jsou htmlspecialchars a hlavně to hovneeeee" si myslel na koho? Na toho chudaka "bfg" co zkoušel zjistit muj zdrojak, nebo na mě? :-)))
dewil: tohle už sem taky uvažoval, ale musel bych nějak vytvářet pro každýho uživatele vlastní html kterej bych loadoval do iframu. Nebo ne? Jo a to s tim meta tagem mam umistit kam? Předpokládám, že je to jedno...?
Díky, chápu. A nevíte někdo, jak udělat že po odeslání zprávy do chatu se text v textovém input poli vybere (něco jako selstart atd.)? Nebo taky jak je dělaný, že po refreshování může člověk psát dál, tj.: Jak zvolit umístění kurzoru po refreshnutí dané stránky? JS nábízí co já vím jenom metodů focus() většiny takových elementů ale tyto záležitosti co jsem popsal, to fakt nevim.
PS: Když používám ten mata tag, tak je problém v tom, že nemohu snadno (nebo vůbec) odsouvat termín následujícího refreshe. Ale to se týká jenom té mé předchozí metody. Takže to jenom tak na okraj... :-)
jak vytvaret pro kazdyho uzivatele vlastni html? od ceho je prece php? pro vytvareni dynamickych (promenlivych!) stranek, co konkretne chces vytvaret pro kazdyho zvlast? ..
btw
<script>
self.focus();
document.formular_name.input_name.focus()
</script>
Asi sem úplně blbej, ale když do iframeu zadám adresu souboru php (pomocí attr. src) tak ten skript neproleze php-preprocesorem, nebo jo? Jestli ne tak co stím? Díky moc.
TADY UŽ TO JE HROZNE ZMATENY - PODIVEJTE SE DO:
REFRESHOVANI NA CHATU 2