niví nekdo o dobrém článku?

neví někodo o dobrém článku pro práci php s xml dokumentem nebo mi nekdo neporadi
interval.cz mi neradte ten jsem pošel celej a to co tam pisou je promě nevhodne (moc slozite natro ze potrebuji jiednoduchou věc)

mám xml dokument
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2"?>
<xml>
<udalost id="001">
<title>Error </title>
<err_msg ln="cz">
<h1>ddgjkk</h1>
<p> Je mi líto.</p>
</err_msg>
<err_msg ln="en">
<h1></h1>
<p>sorry.</p>
</err_msg>
</udalos>
...
</xml>

a potebuji se dostat (co nejjedoduseji) k datum mezi specifikovanejma <tag>46</tag> a porchazet xml dokumentem jako adresarem
V manuáli k php je to popísané dost jasne a je tam aj jednoduchy priklad. Ja tu len v skratke, nacrtnem poustup. Najprv vytvoris parser funkciou xml_parser_create(), potom si zaregistrujes uzivatelsky definovane funkcie na obsluhu elementov, pi, cdata... pomocou funkcii xml_set_*_handler(), no a nakoniec nacitas dokument a parsujes pomocou xml_parse(). Ked sa ti to takto nepaci, alebo si lenivy citat manual tak si napis vlastny xml parser :-)
co se tice vlastniho xml parseru tak bych chtel si precist nejaky inspirujici clanek pac z manualui jsem toho o teto problematice moc nepochitil pac moje english is wery wrey bad :-((
co se tyce parseru typu xml_parser_create() tak ten se mi moc nepaci pac se mio nehodi sekvenci cparsovani souboru ale potrebuji k jednotlivim polozkam xml dokumentu pristupovat jako k objektum neobo klicum ( neco na zpusob registu winn nebo jako k tabulce v db)
pre tento pripad existuje v php rozsirenie dom xml functions, ktore by malo parsovat cely dokument (tak ako je to v specifikacii DOM podla konzorcia W3c) a pristup k jednotlivym prvkom je potom cez objekty (alebo ich vlastnosti). Nikde som vsak clanok o tomto rozsireni nevidel, a ja sam som este tieto funkcie nepotreboval, takze ti s tymto asi neporadim.
ad DOM otom jsem cetl ze to existuje ale nikde jsem nenasel jak se s tim pracuje ani v maualu (pujcil jsem si tri knihy a tam to taky nebylo )
clanok o dom xml funkciach v angl. http://www.phpbuilder.com/columns/matt20001228.php3
V manuali je toto rozsirenie popisane. Osobne ti odporucam stiahnut si manual v ktorom je okrem referencie jazyka aj sekcia s uzivatelskymi poznamkami (online verzia manualu ich tiez obsahuje). Da sa z toho kopec naucit aj ked clovek nevie dobre po anglicky. Je tam dost ukazok zdrojakov.