Zase potřebuju helfnout :-). Zkoušim si udělat počítadlo přístupů, takové to super-počítadlo, které by mělo počítat přístupy: celkem, za měsíc, za tejden, za den a on-line. Jednoduše to zapisuju do tabulky:
MySQL_Query("CREATE TABLE pocitadlo (
id int(10) NOT NULL auto_increment,
datum int(20) NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (id,datum))");
Mám hodně problémů:
1) Nevim, jakym příkazem zjistit právě ty přístupy třeba za den, napadlo mě toto:
$day = (int)Date("j");
$count_den = MySQL_Query("SELECT count(*) AS pocet FROM pocitadlo WHERE datum LIKE '$day'");
while ($d = MySQL_Fetch_Array($count_den)):
$den = $d[pocet];
endwhile;
ale místo toho LIKE by to chtělo něco jako náleží, či je podmnožinou, nebo něco takovýho, nevíte jak to vymyslet? Dál bych potřeboval jako ten den *$day = (int)Date("j");* napsat tejden, ale nic podobnýho jsem nenašel, jen den, měsíc, rok, hodiny...., ale tejden ne. Jak na to?
2) Dál nevim, jak vymyslet počítadlo on-line. Jednou jsem si stáhl příklad on-line (zdroják dole) přístupů, ale je to dělaný přes čas, nevíte, jak jinak by to šlo udělat? (pokud to teda jde)
Zdroják počítadla on-line:
$timestamp=time();
$timeout=$timestamp-$timeoutseconds;
mysql_connect($server, $db_user, $db_pass);
mysql_db_query($database, "INSERT INTO online VALUES ('$timestamp','$REMOTE_ADDR','$PHP_SELF')");
mysql_db_query($database, "DELETE FROM online WHERE timestamp<$timeout");
$result=mysql_db_query($database, "SELECT DISTINCT ip FROM online WHERE file='$PHP_SELF'");
$user =mysql_num_rows($result);
mysql_close();
if ($user=="1"):
$ozne = "";
echo"PHPzone si právě čte $user člověk";
else:
if ($user<"5"):
$ozne = "é"; //toto nám zajistí koncovku (čtenáři,čtenářů,...)
echo"PHPzone si právě čtou: $user lid$ozne";
else:
$ozne = "í";
echo"PHPzone si právě čte: $user lid$ozne";
endif;
endif;