Zdravim...
Rád bych se vás zeptal jaký způsob přihlašování byste mi doporučili. Pomocí MySQL, session, cookie... Zkoušel sem session, ale vlasilo mi to chybu header...
Prosim poraďte... diky předem Paja-Dj
Sessions bys mel odesilat hned nazactku protoze pred nimi nesmi byt zadny vystup. Ja osobne pouzivam mysql, je to spolehlivy ponevac jak sem z prace s cookies zjistil dela to peknej zmatek kdyz nekdo vi jak si kolacky vymazat. ALe je tady jeste moznost HTTP autentizace to je docela sikovnej zpusob.
<?
if(!isset($PHP_AUTH_USER)) {
Header("WWW-Authenticate: Basic realm=\"My Realm\"");
Header("HTTP/1.0 401 Unauthorized");
echo "Pristup zamitnut";
exit;
}
if ($PHP_AUTH_USER==$admin_name && $PHP_AUTH_PW==$password) {
// prikazy pro spravne prihlaseni
}
else echo "Pristup zamitnut";
?>
a kdyz uz sem mluvil o tom zmatku s cookies poradi nekdo jaky se pouziva zpusob rozpoznani unikatniho uzivatele? s cookies je to snadny ale jak sem rek dyz si je nekdo maze nadela v tom bordel. Kdyz zase budu pocitat IP adresy neni to taky nejpresnejsi ponevac aspon tady u nas od kazdyho uzivatele co se pripojuje pres ktuo.cz dostanete stejnou IP .. ale co se da delat mozna ze je to precejenom lepsi jak ty cookies
ehm, a mas nejaky uzivatele ze skol??
treba na jednom gymplu v praze je jedna ip adresa a asi 30, mozna 40 kompu :-)
Diky za odpovědi... Asi taky udělám přístup do administratora pomocí mysql.
Říkal jste, že je možnost HTTP autentizace. Funguje zde nastavení pomocí .htaccess ? Četl jsem, že přístup pod heslem pomocí Apache serveru je velice efektivní a jednoduché... memáte zkušenosti?
Ja sem to udelal pres skryty neznamy a bylo to v poho...
rozpitvat pres php kompleten hlavycky co prichazeji od klienta
asi v 80% se z nich da vytahnou i ip za proxiserverem. tusi je konkretne na to tato systemova promnena $HTTP_X_FORWARDED_FOR
hm, ale co tech dalsich 20% :-)...
ja osobne mam pristup do administrace pres http-autentifikaci, dal se mi to overuje phpckem se seznam uzivatelu a jsem spokojenej...
to X-Forwarded-For je spis reseni nejakeho proxy-serveru, ale zkratka zrovna u nas na gymplu nic takoveho jaksi neni :-)
jkt nene zadnej gympl ani skola :-) .. ale vsici co se u nas v usti pripojujou pres kabelovku me davaj stejny ip adresy .. a to je problem kdyz pak je nejaky hlasovani kde muze kazda ip hlasovat jenom jednou .. i kdyz kdo driv pride ten driv hlasuje :-)
mno, zkratka kdyz jde o prihlaseni k administraci webu, tak bych to jaksi nepouzil :-)
koukni se do prispevku do kteryho sem to napsal... je ted aktualni... to poznas....