To admin: fsockopen() zakázána?

Chtěl bych se zeptat, proč je zakázána PHP fce fsockopen(). Je to z bezpečnostních důvodů?

Já tuhle fci používám často pro ladění skriptů, jelikož dělám na nové stránce, takže její zakázání mi úplně znemožňuje ladění.

Chápu, že je dobré zakázat fce exec(),system(), ..., dokonce i set_time_limit() bych pochopil např. kvůli snížení zátěže serveru, ale proč fsockopen()? Vždyť je to jediná kloudná fce, pomocí které se dá používat HTTP. Je to jedna z nejdůležitějších fcí v PHP.

Šlo by tuhle fci umožnit?

Díky za odpověď

Tomáš
Je zakazana jenom docasne, protoze s ni taky muzes psat maily a tim straci omezeni fce mail vyznam.... Pravdepodobne bude v dohledne dobe obnovena s limitem pouziti a prenosu dat...
to by mne zaimalo jakse s fsockopen() daji psat maili
a jeste neco proc to tolik omezovat?
Jednoduse - otevres socket na port 25 SMTP serveru a pag uz jenom posilas prikazy, jag myslis, ze to delaj mailovy programy???
to je blbost. dyt fce mail() podle me pouziva smtp server webzdarma a ja klidne z myho mailscriptu muzu pouzivat jakejkoliv jinej. ja osobne mam mail scrtipt, kterej pouziva smtp server vzatej z adresy prijemce. pro rozesilani mailovych bomb ten script moc dobrej neni, protoze odeslani jednoho mailu stejne chvili trva a kdyz bych jich posilal vic, tak tu prece je nakej time limit pro skripty, ne?

myslim si, ze duvod pro omezeni fce mail byl, ze nejaky blbci bomberi proste smtp wz pretezovali.

me fakt dost stve omezeni fce protoze nic takovyho jako mail bombing nedelam a urcite bych vic mailu za hodinu potreboval. to jednou odeslu nejakej registracni mail, pak nejaky novinky na webu ci jiny zpravy pro uzivatele. a tech par mailu je za chvili v pr...
stalo se tak? Mam dotaz, jak mohu odeslat, ze svy schranky na seznamu, odesilat emaily pres webovy rozhrani na webzdarma. To jsem porad nepochopil, jestli je to zakazany nebo ne. Kdyz mohu cist postu na seznamu, tak bych mel byt i schopen ji odesilat nebo snad ne? fakt nevim.
Jak jinak mohu odeslat vice nez 10 emailu za hodinu, kdyz ne z jineho serveru, jineho smtp?
fsockopen - otvoris socket na port 25 SMTP serveru, odosles mail, dalej pomocou fsockopen zavolas stranku na ktorej tento skript bezi (to znamena ze skript vola sameho seba), pouzijes funkciu sleep() ktora sa nezaratava do max_exekution_time (odstranenie casoveho obmedzenia), proces vyvolany tym, ze skript vyvolal sameho seba bezi, odosle mail, zavola sameho seba...