tak mi povezte, kam mi zmizelo 300 vzkazu ulozenych v souboru gbook.txt v mem uctu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a povezte mi, kam zmizelo dalsich x vzkazu z uctu mych pratel? proc mame najednou vsichni gbooky cisty jak detskou "zadecek"?
vazne me to "@!#$"...
sory za ta slova.
hehe, to bude asi jak mira trocha upravoval HD a trocha prehodil cas... ne schbalne samozrejme, omylem!!
A rekl bych ze to s tim ma co delat:o))). Takze mas smulu^_^.
hmm, tak pokud tohle zpusobi posun casu na serveru o pet minut dozadu tak to mas fakt blby
fajn, diky za pomoc...
je mi jasne, ze se mi tech 20-30 vzkazu (rozmezi sedmi dnu) asi sotva vrati, ale rad bych vedel, proc se mi nahle smazalo (patrne noc ctvrtek/patek) 300 vzkazu. (20-30 kvuli tomu, ze jsem si je tyden predtim zalohoval.)
obycejna kniha navstev, kdy se data ukladaji do textaku oddelena urc znaky a pres explode po dvaceti vypisuji do stranky.
spousta pratel ma stejnou knihu navstev,primo ode me (puvodni tu byla ke stazeni)... a vsem se stalo to same, tedy tem, u kterych jsem se na to koukal. nekterym se to ovsem stalo jindy (drive)...
miro, proboha, rekni mi co se stalo...
zacinam byt paranoidni.
vazne nejsem rad, kdyz mi neco promazava web.
No, jeste jedna v 1 pripade pravdepodobnjsi moznost je ze dva uzivatele najednou pridaj prispevek tak se maze soubor (meli by jste si to nejak chranit) ale kdyz pisete ze se to stalo hromady lidem, tak o tomhle pochybuji
měl bys používat databázi
Drak: hm, to je sic dobrej napad, ale driv WZ nepodporoval DB a malokdo se pousti do upravy DB...
To Lukasik: db se na wz používá už dost dlouho a nemyslím, že je velkej problém vložit pár vzkazů z txt souboru do db.
1) Myslim ze neni prilis slozity si napsat program, kterej to z textaku prekopiruje do DB, kdyz to umis vypsat
2) Tenhle problem se tady uz jednou resil - viz diskuze PHP prispevek problem s prepisovanim souboru v php - pro ty co to nenajdou sem davam kopii:
problem s prepisovanim souboru v php
Autor: mira (admin) (mt.wz.cz)
Datum: 19. 12. 2002 13:30
Ahoj,
uz par lidi mi hlasilo zahadne problemy pri prepisovani souboru v php (fopen v rezimu "w'). Konkretne se to projevi tak, ze soubor s daty po provedeni skriptu zustane prazdny. Skript obsahuje neco jako fopen(...,"r") ... fclose() .. fopen(...,"w") ... fclose().
... takze jakoby to mozna spadlo po druhem volani fopen()
Sam jsem nic takoveho nebyl schopen nasimulovat, chybu serveru (myslim vrstvy systemu pod php) temer s jistotou vylucuji, takze bych to videl na chybu v php (vyskytlo se to pouze s RC verzemi php4.3.0). Na bugs.php.net jsem nasel podobny zaznam http://bugs.php.net/bug.php?id=21087 nicmene v reseni mi to zatim moc nepomohlo.
diky
Odpovědět na tento příspěvek
Re: problem s prepisovanim souboru v php
Autor: marek (---.gybnp.cz)
Datum: 19. 12. 2002 13:34
hm, jsem jeden z postizenych. a je to jak rikas, nejdrive nacitam soubor pres r+ a pak do nej ukladam stara data spolecne s novymi.
holt jednou se to nevyplatilo :o)
Odpovědět na tento příspěvek
Re: problem s prepisovanim souboru v php
Autor: mira (admin) (mt.wz.cz)
Datum: 19. 12. 2002 13:39
jeste jsem tam zapomnel napsat, proc to vlastne pisu sem :)
pokud by mel nekdo k tomuto nejake postrehy, at se sem prosim ozve, kdo k reseni vyznamnym zpusobem prispeje, toho urcite odmena ... zatim nevim jaka :)
... nebo asi zas budu muset prejit na CVS verze :(
uff, uz se asi jen tak nenecham ukecat do upgrade na nestabilni verze
problem je v tom, ze ted uz neni kam downgradnout
<HTML>no ta casova souslednost byla opacna, tj. toto zde bylo driv</HTML>
Mno to je jedno, ale aspon je tohle doreseny :-)
Nevim jak vy, ale ja mam knihu vzkazu udelanou takto:
$kniha = file("./kniha");
$fp = fopen("./kniha", "w");
fputs($fp, "<hr size=\"1\">\n");
fputs($fp, " ".date("d.m.Y").", ".date("H:i")."<br>\n");
if ($Email!="")
fputs($fp, " <a href=\"mailto:".htmlspecialchars($Email)."\"><b>".
htmlspecialchars($Jmeno)."</b></a><br>\n");
else
fputs($fp, " <b>".htmlspecialchars($Jmeno)."</b><br>\n");
fputs($fp, "<blockquote>\n");
fputs($fp, stripslashes(NL2BR(htmlspecialchars($Vzkaz))));
fputs($fp, "</blockquote>\n");
for($i=0; $i<count($kniha); $i++)
fputs($fp, $kniha[$i]);
fclose($fp);
Tohle nemuze bejt celej skript, do guestbooku bych pouzil misto modu w ve fopen mod a, append, to se celkem hodi....