Potreboval by som detailne vysvetlenie toho prikazu..

Potreboval by som detialne vysvetlenie prikazu flock() :-)
pouzil by som ho pri tom aby sa nestala nejaka chyba pri zapisovani dat do suboru (aby sa nevykonavali viacere veci naraz) vraj to na to sluzi.. len popis k tomuto prikazu nejako neviem najst...
koukni se na
http://www.php.net/manual/cs/function.flock.php
jinak se ale tyhle funkci neda moc verit :)
prece jenom..sql je sql..
Tahle funkce slouží k tomu, aby se náhodou dva procesy, co běží zároveň, nepokoušely zapisovat do stejnýho souboru. To by pak vznikl pěknej bordel, nejspíš by ti zbyl na disku soubor s nulovou velikostí. Takže ten soubor zamkneš příkazem flock (parametry si najdeš) a než budeš do nějakýho souboru přistupovat, musíš ho otestovat, jestli už neni flocknutej. A když práci dokončíš, zas ho odflockneš.
No a na závěr svého laborátu bych napsal, že ta funkce je dost nespolehlivá a mám s ní špatné zkušenosti a napsal jsem si vlastní :-)
Kdyz uz ste u tech souboru jak zapisu primo v tom souboru zalomeni radku?
primo v cem? :)
jestli chapu tvoji otazku, tak normalne jako kdekoli jinde
fputs($fp,"\n")
popr.
fputs($fp,"\r\n")
myslim ze to tu nedavno nekdo resil...
no nech to plavat uz se radsi neptam ta prace se souborama uz me pekne s..e neni nad mysql :-)
S MySQL je taky pěkná fuška. Například naučit se je... BTW nevíte někdo o nějakým příjemným tutoriálu do MySQL, kterej by se dal najít někde na Síti Sítí?
Bohdan: Ten první způsob by nefungoval, resp. v Notepadu by ti to místo zalomení řádku napsalo černej čtvereček :-)
Mě se zdá mySQL skoro lehci se naucit nez praci se sobuorama:o)
no je pravda ze mysql je tisickrat prehlednejsi nez souborovy funkce(nehlede na to ze to co napises na jeden radek bys nekdy mohl delat tejden..)
s tim zalomenim radku to zalezi na platforme, ale mas pravdu ze je asi jistejsi to delat tim druhym zpusobem.. zalezi na co to potrebujes :)