Fotogalerie

Ahoj,
mohl byste mi nekdo poslat link na fotogalerii (v PHP), ktera by umoznovala autorizaci jednotlivych uzivatelu, thumbnaily JPEG obrazku a aby fungovala tady v tom prostredi?

Diky, IntEx
to jsou docela konkretni pozadavky, bude se ti tezko hledat podobna aplikace nekde zadarmo. prolez hotscripts skrz na skrz, jestli neco nepujde rozsekat a splacat, ale stejne nejjednodussi by to bylo napsat od zacatku...

m.s.
to jsou docela konkretni pozadavky, bude se ti tezko hledat podobna aplikace nekde zadarmo. prolez hotscripts skrz na skrz, jestli neco nepujde rozsekat a splacat, ale stejne nejjednodussi by to bylo napsat od zacatku...

m.s.
Hm, todle by asi opravdu bylo nejlepší si napsat sám...
Ja mam galerii obrazku s dynamickym generovani zmensenin JPEGu ... ale bez autorizace ... to uz by sis tam musel prilepit sam. Koukni se kdyztak semka ...

http://rostliny.unas.cz/img/galery.php

... v pripade zajmu, poslu i zdrojaky (je to very simple :)

Radek
Mno, ten script není špatnej, ale není graficky doladěn... Jako první mě pochopitelně napadlo, se podívat zda to nepůjde trocha vejš:o).
Ale nejde:o))). (Mylsím o adresáře...)
Kdybys byl trosku snazivejsi ... jde to :o) ...

http://rostliny.unas.cz/img/galery.php?ps_dir=..

... ale zjistis tim jen adresarovou strukturu myho webu ... pokud by prisel nekdo na dalsi bezpecnostni durku, necht mi da vedet ... urcite tam jeste jedna je :o)

Raek
Máš pracdu, já to psal trocha jinak:o).
> ... ale není graficky doladěn

Rikal jsem, ze je to very simple :) ... ale spis bych v tom videl vyhodu ... neni tam nic "zbytecnyho" a tak je to pro upravy prehlednejsi ... grafiku si stejnak kazdej predelava podle svyho a tohle je cista esence PHP :)

Vim, ze to tu ve foru uz zaznelo, ale at jsem hledal, jak jsem hledal, nenasel jsem ... tuzim, ze mira (admin) tu nekde uvadel, jak ZAPNOUT CACHE u obrazku, ktery jsou generovany z PHP ... ty nahledy, aby se pokazky nestahovali znovu. Nasel jsem spoustu jinych clanku, jak cache vypnout ... ale jak se to dela obracene???

Radek
>tuzim, ze mira (admin) tu nekde uvadel, jak ZAPNOUT CACHE u obrazku, ktery jsou generovany z PHP...

...zkus poslat hlavicky presne opacne nez pri zakazovani cachovani a pak data obrazku.

m.s.
2 Radek: tohle me vytocilo na webu spoluzaci.atlas.cz ... lidi tam muzou posilat obrazky s tim, ze oni ukazuji nahled, ale ne tak, ze by obrazek zmensili, oni jen upravi width a height v html, takze obrazek 150x100 zabira treba 150KB, navic maji vypnute kesovani tech obrazku, takze pokazde se musi vsechny stahnout znova, fakt na palici
... a kdyz jsem teda napsal nesmely dotazek na jejich support, jestli by to nechteli upravit ... bez reakce
... takze od te doby si toho vsimam

ps: ten web je o necem jinem kde se pohybuji ja, takze se odvazim takhle nahlas kritizovat nekoho ciziho, u webu konkurujicich webzdarma bych si to nedovolil (i kdyz by bylo kvuli cemu)

myslim, ze by melo stacit neco takoveho, kdyztak me opravte:
header("Pragma: public");
header("Cache-Control: public");
header("Last-Modified: Thu, 19 Nov 2000 08:52:00 GMT");
tak nejak by to melo stacit... ale pokud toto bude ve skriptu, kterej generuje html, tak to obrazky nevyresi. obrazky to bude chtit volat asi nejak index.php?img=1.jpg a vysledek skriptu bude odeslani hlavicek pro cache, typu dat jpg a pak nasypat na vystup data.

ty jsi to tak nejak urcite myslel, ale zdalo se mi, ze by to nemuselo byt uplne jasne...

m.s.
> 2 Radek: tohle me vytocilo na webu spoluzaci.atlas.cz ...

Co to, ze to bylo adrsne na me ??? ... snad jsem nekde neproved podobnou prasarnu :)

> myslim, ze by melo stacit neco takoveho, kdyztak me opravte:

Zabralo to! ... diky :o)

Pochopil to IE, NN, Opera 4 ... jen Opera 6 to furt trapne stahuje znova ... ale to je urcite lokalni problem :) ...

Radek
Diky za odpovedi!
Ale v PHP skriptech jeste nejsem tak sbehlej, takze bych to od nuly nedokazal napsat. HotScripts.com jsem prolezl, ale vetsinou je ta autorizace dotoho tak zamontovana, ze bych asi nepoznal onu cast.
Jo a mimochodem, koukal jsem se na tu galerii rostlin, je to pekny hlavne kvuli tomu, ze je to nadherne rychly a je tam co ma bejt (mozna by tam jeste mohly bejt thumbnaily) a hlavne tam nejsou graficky zbytecnosti.
> koukal jsem se na tu galerii rostlin

Jen pro informaci ... to neni moje oficialni galerie rostlin (na ty se teprv pracuje a je trosku propracovanejsi :) ... Je to opravdu velmi jednoduchy skript, psal jsem to asi 3 hodky i s odladenim ... Je tam opravdu jen minimum toho, co tam musi byt.

Mimochodem ... co to jsou ty thumbnaily? ... ja mel vzdycky za to, ze jsou to zmenseniny - nahledy ... a ty tam jsou :)

Radek
2 Radek: Ano, thumbnaily tam skutecne mas, jenom kdyz jsem se tam koukal poprve, tak jsem otevrel jenom "small" katgorii a tam jsou jenom nazvy. V "large" je to tak, jak ma byt! Mimochodem, ty thumbnaily (nahledy) jsi delal ruco, nebo je skript generuje automaticky? Existuji na to i utility.
V tehle galerii se nahledy generuji dynamicky z puvodniho obrazku JPEG (proto taky jsou GIF obrazky "nahledy" jen textem ;) ... ale jinak na webu pouzivam predgenerovany nahledy (to jsou ty GIF v adresari small) ... pouzivam na to PhotoShop ... ma funkci pro davkovy zpracovani a kdyz si s tim clovek trosku pohraje, ten nahled vypada podstatne lip a je mensi nez ten dynamicky generovany (o rychlosti nemluve).

Radek