jojo, galeon je browser postaveny na gtk knihovne a jadru mozilly, nechcu tvrdit, ze vsechno ostatni je spatne, jen mi vadi, kdyz casto slysim nazor, ze MSIE je jediny poradny browser, jenze ja kdyz jsem mel sedet u windows tak mi MSIE vubec nevyhovoval ... resp. to dobre na co jsem byl zvykly v tom neslo
ja pod windows nikdy neprogramoval, ale slysel jsem nazory lidi, kteri presli z ruznych mikrosoftich API na linux, ze programovani je na linuxu docela jednodussi na nervy ;)
Souhlas :o) ... ale kdyz prezijes tohle, tak uz vsechno :)))
Radek
Radek - zlata rec :o)
bodet by nebylo ... u microsoftu se nikdy nepodivas do zdrojaku jadra abys vedel jak volat tu funkci primo a efektivnejc ... a navic ms ma dost mezery s ucelenim svych api ...
... jenze zase na druhou stranu furt sou tu lide, kteri pouzivaji Windows a programovat v napr. GTK (jeho odrude pro Windows) je zase zbytecnou slozitosti ... a navic si myslim ze pokud uz nekdo udela system vi jak pro nej programovat ze vsech nejlip - stejne jako vyvojari linuxu (mimoto open source se mi velice libi ... clovek by rek ze je to neskutecnej chaos - a hle ono je to vsecko tak krasne organizovany... :) vi nejlip jak programovat na platforme kterou vymysleli.
... nemyslim ze existuje blbej browser a dobrej browser ... stejne jako system. Nechci ted rict ze vsechny browsery maj svoje vyhody :), ale chci rict ze kazdej clovek ma svuj kvalitni browser - podle osobnich pozadavku.Nekomu proste nevyhovuje ze Mozilla zabere 10MB pameti ... ono i na 256MB je to dost kdyz mas pustenej C++ 32 kompiler, debbuger, souborovej manazer a systemovy sluzby na pozadi ... explorer jak spravne rekli pravnici netscapu pred nekolika lety tezi ze sve integrace do systemu, on TAM TAKY ZABIRA 10MB ale bezi tak ze vlastne uzivatel ani nevi ze okno tento pocitac nebo plocha je vlastne IE ... nic vezlym ale s timhle prisel microsoft ... i GNOME.org si to uvedomuje.
Nekdo zas explorer nenavidi (haha jaaaa, protoze v NT blbe uklada cookies a neumi je po sobe cist nebo co mi to odepsali z helpdesku a poradili mi at koupim XP Pro ze tam uz je kompatibilita s IE 6.0 a vyšší v tomhle sporu zajištěna) i proto ze neumi brouzdat v tabulkach jako Opera nebo Mozilla.
Proste tohle je asi individualni ... kazdopadne co vim, je úkolem programátora aby zajistil (pokud je to technicky možné) stejný komfort pro různé uživatele v různých podmínkách.
Stejne tak bych chtel, aby navstevnici mojich stranek s prohlizecem MSIE meli stejne pohodli a moznosti jako jini navstevnici napriklad s Operou nebo Navigatorem.
Výstožné ale ať žije IE a nežije M$ (To nebylo na tebe martine:-))
To "Lukasik" ... proc ? oni by totez mohli rict o tobe ... a i tak myslim ze chces moc, navic obecnou pravdou je, ze MS zneuziva sveho postaveni ve svete internetu tak, ze vytvari nove standarty HTML aniz by to nejak souviselo s autorem W3C, coz ma pak za nasledek ze ze sebe dela monopola, protoze o svych vymozenostech nikde zadarmo nereferuje ... souhlasim s MIROU, ze IE je na lazeni stranek nevhodny, nekorektni vuci standartum, a priznavam ze sem to nevedel, tvoje asi vysnene remeslo - webdesigner - neni moji silnou parketou ...
Protože už mě vůbec se vším serou... Něco málo jsi napsal např. že zneužívaj monopolu, ale je toho tisíce a tisíce... Nejsou schopný vymyslet soft. kterej bys nemusel 100x upgradovat aby ti to vůbec začalo trochu fungovat... a další a další...
Zas ale klobouk dolu pred jejich marketingovym oddelenim ;~)
Radek
umi wz parsovat XML?
a jak je to s rychlosti? pokud pocitam spravne, mate pres 7100 uctu (pokud vim, tak treba hyperlinx ma sotva polovinu), neni to pomale?
jaky je webzdarma v porovnani s ostatnimi freehostingy?
xml: jo
rychlost: asi bych nebyl objektivni, posud sam
7100 uctu: tech uctu je ted pres 42tis. (aktivnich = alespon jeden zobrazeny banner do mesice), v katalogu jsou videt jen ty, ktere to maji nastavene
ale ja to nemuzu posoudit sam, dokud si tu nezridim ucet :-) (o cemz vazne uvazuju)
a tak mi prosim zodpovedne reknete, treba jak je na tom WZ v porovnani s Hyperlinxem (rychlost, spolehlivost, vypadky, ...). ma napriklad wz web rozhrani ? (mam divnej firewall, kterej neumoznuje uploadovat velky soubory)
to navstevnik :
v porovnani s hyperlinxem je to tu bozsky za cenu banneru na prvni strance nahore (... viz podminky, nemyslim ze to je nejakej extra zadrhel) ... nevim jak je na tom ted HLX, ale kazdopadne dyz sem tam mel svuj web dva tejdny sice sel ale neslo ftp, pak dyz slo nefungovala databaze a dyz to slo vsechno smazali mi ucet za nedodrzovani podminek velikosti webu (pisou ze davaj neomezene) ... jedina mrzutost ktera tu je je snad velikost mysql databáze (pouze 2MB ale to se dá vošéfit třeba zbytečnostma jako je guestbook atp. do souboru ... kdyžtak poskytnu vlastní skript na uživatele ... pěkný svinstvo mmc. ) ale myslym že webzdarma se rovná kvalitní hosting zdarma, rychlost vysoká, spolehlivost maximální a ochotnej mira (admin) k tomu ... :) (a navíc maj vlastní fórum na vlastnim webu ... a né schovaný pod milionem odkazů na zive.cz jako hlx) ...
to LUKASEK :
a nakej rozumnej duvod ? ... ja se softem od Microsoftu nemám problémy ...
to RADEK :
jj ... microsoft a jeho prodejci ... :) ... podívej se na to ale z tý lepší stránky :) ty krabice sou z voskovýho papíru takže když je pocintáš de to smejt, a sou úúúúúúúžasně barevný ... :) ...
fajn, tak svou stranku zridim tady.
(a zridim ji tak, ze ji vlastni mama nepozna! :-))
> a sou úúúúúúúžasně barevný ... :) ...
:o))))) ... Ze bych si nejakou tu originalni krabici poridil ???
Radek
skvělé... vrátím se z dovolené, po delší době se zas mrknu, co je nového ve fóru a ejhle... nové knihovny a zvláště pdflib, na kterou jsem se moc těšil :o) díky míro, jenom to bude chtít ještě kapku doladit. pdflib potřebuje pro práci s fonty ještě soubor 'pdflib.upr', nejlépe umístěný ve složce s definicí fontů a kódování. mám to doma na lokále - rozbalil jsem to z nějaké distribuce PHP obsahující pdflib a rozchodil, takže na to mrknu a pošlu info. v PHP scriptu se pak nastavuje cesta k tomuto souboru, takže jako optimální bych viděl vytvořit sdílenou složku 'fonts' se souborem 'pdflib.upr' pro čtení. zkusím to rozchodit v rámci svého webu a použít relativní cesty, nicméně i tak by se mi hodily fonty, které jsou na serveru nainstalovány...
A jak je to s podporou WAPu?
jen malou otazku: jak moc jsou omezeny jsou souborové a adresářové funkce? teprve tady na wz začínam a zjišťuju co můžu a co ne :)
A jeje, 2MB na databazi -maaaaaaloooo... zvlaste pro mou vylozene MySQL aplikaci. Nesezere moc na disku ale pri plnem provozu sezere databazi. No nic, HLX konci, nemate nekdo nejaky lepsi hosting?
Kdyby byl někdo ochotný mi pomoci ...... forum ... php .... php neomezeně od paskala
díky moooc
Mno mně taky funguje všechno až na databázi nějak mi nefunguje. A nemůžu si udělat novou.
To je konec...AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Prosím ušetřete mně!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaktože ti zas nejde? Neříkal jsem ti 100x jak na to............. Sakra, nebyl si to ty ten david?;).
kam jede tenhle vlak? je tu plno? pustíte mě sednout?
p.s. co tím básník myslel?
Proč je to skurvený PHP tak starý 4.0.2 a ne 4.2.x
A dále, je to fakt božský, chtěl jsem sem přesunout web (to je OK)
Ale web nefunguje, přesně jeho formáláře
A víte proč!!!
Protože v PHP samozřejmě není nastaveno ukládání proměných do
$_SERVER, $_GET, $_POST, $_REQUEST a to jako proč?????????????
Tak pouzivej stary zpusob. Co je to za problem (Registrace techto jmen na zacatku scriptu popripade Find & Replace)
Nebo si muzes vypomoct timto ...
$_SERVER_ =& $HTTP_SERVER_VARS;
Radek
Nemohu to přepsat z nového do starého způsobu!!!!
Příkladádek má to několik set kilo PHP souborů.
Mimo to to nelze použít u $_GET, $_POST, $_REGUEST, protože by mi na některých místech přepsalo lokální proměné.
Mimo to #2, kdo bych chtěl řešit otázku GLOBLOVÁNÍ, když je kompeltně v teplatech a v průměru jeden souboru includuje 7 dalších souborů (a nezmiňuji se o tom, kolik jich includují oni)