<strong>Servisní odstávka serverů - 9. 2. 2008</strong> (vyřešeno)

Čau vespolek. Jako nic proti odstávce, ale fakt se mi zdá, že už to trvá příliš dlouho. Nehledě na to, že mi na webu nefunguje snad ani jedna stránka, zatímco na jiných webech jede aspoň něco. Nejsem expert, nevím, co ten servis obnáší, ale takovou dobu mé stránky ještě nikdy mimo provoz nebyly, za ty dva roky, co je na wz. mám. Proto se ptám, zda-li mi někdo může kompetentně odpovědět na otázku, kdy se to konečně znovu rozjede. Díky za odpověď a arogantnímu rýpalovi Nípalovi se předem omlouvám, pokud ho v mém neodborném příspěvku něco pobouřilo :)
Thalia: vždy jsem myslel, že moderátoři reprezentují WZ, jako reprezentuje např. televizní hlasatel televizi, ostatně když mají možnost příspěvky mazat tak je celkem pochopitelné si to myslet.

Nípal: já tomu klidně věřím a sám vím, že pokud se dělá něco jednou za čas, tak se velmi špatně odhaduje jak to bude dlouho trvat. Můj celkem osobní názor je ovšem ten, že WZ dávno přerostl rozměr, který je schopen mira (+1 nebo kolik?) zvládat tak aby to vypadalo jako uživatelsky přivětivý hosting - jestli si rozumíme

graver: souhlasím, že v rámci dobrého jména hostingu, který reprezentuje, by se mohl vyjadřovat diplomatičtěji
I já mám s takto dlouhodobým výpadkem bohužel problém - musím na našich stránkách publikovat informaci, která by měla být k dispozici co nejdřív. Je tedy možné alespoň přibližně odhadnout, jak dlouho ještě bude problém trvat? Myslím tím zprostředkovat informaci přímo od někoho, kdo to řeší? Pokud to nejde, tak ok.
graver:

Autor: mira (moderátor)
Datum: 09. 02. 2008 11:48

Opravdu jsem si puvodne myslel, ze to v 6 rano bude OK. Uz se to blizi.
Diky za pochopeni

To, že informace nedorazí včas je bohužel riziko spojené s používáním této služby, viz to, co už jsem citoval výše
<HTML>2kartracer: zdrž se, prosím, komentářů ohledně ostatních uživatelů.

2ds: pokud bychom nemohli příspěvky mazat, jak bychom asi fórum moderovali? To by tu funkce "moderátor" nemusela vůbec existovat. Co se mě týče, vždy se vyjadřuji za sebe, protože si myslím, že nemám právo vyjadřovat se za WZ. Do tohoto tématu to ale nepatří, více přes email či IM.

2graver (a ostatní) : v případě takových problémů se snažím kontaktovat miru po ICQ. Bohužel jsem ho ale zatím neviděla online, takže se nemůžu zeptat, co se děje. To je vše, co mohu udělat.</HTML>
Hele jako vážně vás tu nikdo nedrží, WZ se musí víceméně brát "as is", jak bývá třeba v licencích freeware programů, komu "as is" stačí, tak fajn, komu ne (jako že třeba chce mít 99,98% dostupnost), tak pro něj jsou určeny placené hostingy... Myslím že není co řešit. Svoje osobní stránky mám na freehostingu, protože když si občas nebude moci někdo přečíst, kolik mi je a co dělám, tak se svět nezboří. Firemní stránky jsem dal na placenej hosting, protože aby to trochu vypadalo... Life's like this...That's the way it is.
4R.U.R.: Hele jako "as is", jo? Hele jako gdyš teda nějak voddělám tu reklamu ze svých stránek, tak to teda wz nebude brát "as is", ale dylýtnou mně celej web, a jako bez varování a bez dyskuze, kapišto? Hele jako já teda chápu, že fakt dělaj co můžou, ale jako ty kecy vo tom, že jako gdo to nebere, tak teda jako to má blbý, to mě teda jako ňák neudělalo dobře.

Aspoň si přečti něco o freeweare, než to začneš aplikovat na tuhle situaci.
Takový výpadek na wz nepamatuju - rozhodně netvrdím, že to není hosting, který by mi nestačil. Jen jsem nějak v té první fázi nepochopil, jak je to zorganizované. Pokud je tohle fórum na wz vcelku nezávislé a moderátoři nemají s providerem jako firmou nic společného (jak jsem se původně domníval), tak samozřejmě jejich přístup chápu.
<HTML>Výpadek už není, nemá tedy smyslu do tohoto tématu již přispívat. Jakékoliv další příspěvky v tomto tématu budou mazány. Pokud se objeví nějaký další výpadek, založte si nové téma.</HTML>
<HTML>Ja se precejen jeste vyjadrim, kdyz vidim tu bourlivou diskusi (kterou, priznam se, nemam silu cist celou).
To neinformovani predem byla chyba, i kdyby to opravdu trvalo "jen" do rana. Je to dano mou casovou vytizenosti, ale to na tom uz nic nemeni.
Nechal jsem to na tuhle dobu s tim, ze tim zpusobim co mozna nejmensi problemy uzivatelum. Problem je v tom, ze doba obnovy kompletniho filesystemu se da predem jen velmi tezko odhadnout (zvlast kdyz tam je pres 30 mil. souboru), presto ramcove bych to mel trefit a to se teda nepovedlo ani trochu.</HTML>