Ahoj všem,chtěl jsem se zeptat,kam mmám vložit ten index.htm a jak taky.děkuji.ČUS
Webový server, jako je WZ, je počítač, který poskytuje prostor pro uložení souborů, které tvoří webové stránky.Pro tento účel má každý uživatel vytvořen diskový prostor. WZ je nastaven tak, že pokud prohlížeč zadá požadavek na zobrazení stránky a neuvede jméno konkrétního html souboru (tedy např. http://gta-sanandreas.unas.cz/) tak v tomto přiděleném prostoru hledá jeden ze souborů index.html, index.htm nebo index.php.Tento soubor by měl být vstupním souborem do webové prezentace - tedy ze souboru index a tedy i z toho vyhrazeného adresáře - se vstupuje do prostoru webu, v tomto vyhrazeném adresáři lze vytvářet další strukturu adresářů, která jakoby z tohoto adresáře vyrůstá - proto je označován jako root (česky kořenový adresář)
Soubor index.htm je potřeba vložit, nahrát do kořenového adresáře. Jak vyplývá z výše uvedeného tak je to to, co se objeví to té,co se uživatel přihlásí ke svému účtu na WZ
Mám takový podobný problém jako tuhle Tom.Kam mám tedy dát ten index.html a co má obsahovat?Jo a kde je prosím tě ten kořenový adresář.díky za rychlou odpověď
to je ten adresář, který se ukáže, když se připojíš k webu, prostěn ten odkud vše "vyrůstá" - proto "root", tedy česky kořenový adresář
a obsahovat má úvodní stránku prezentace
a v správci souborů po přihlášení se na WZ je označen /
to je sice hezky,ale stejen nevim jak ho tam vlozit:o(na co mama kluknout a vlozit ho tam a co tam mama napsat?dik
modrapusinka:
a ke svému účtu na Webzdarma se přihlásit umíš?
nooo,to jeste zvladnu..ikdyz mama co delat:D
tak se klikne na položku správce souborů v menu
a dal? muzes mi napsat treba i tri veci najednou..to jeste poberu:o)
Nahoře je napsáno : Aktuální adresář: /
to lomítko znamená kořenový adresář
dole je:
Vyber soubor na disku + okénko + tlačítka Procházet a Nahrát soubor
klikne se do okénka a pomocí tlačítka Procházek se vybere soubor z lokálního disku a po výběru souboru se pomocí tlačítka Nahrát soubor nahraje na server
Druhá možnost jak dostat soubory na WZ je použít FTP klienta viz :
http://faq.webzdarma.cz/faq.php?ftp
no,ftp nemam:o( to je dalsi vec co by se mi hodila ale:o)))
no,tak tohle umim..uz tam amam nejaky fotky ulozeny..a takhle tam vlozim i ten uvodni text teda? a co tam mma jako napsat?to je neco jako uvod k mym strankam?
pokud použiji analogii webové stránky=kniha pak soubor index je něco jako rejstřík knihy - při jeho zhlédnutí se dozvíš,co je v knize obsaženo a tak by to mělo být i na webových stránkách, které jsou složeny se vzájemně propojených souborů (listy knihy).
Ostatně podívej se na nějaké webové stránky a tam to uvidíš v praxi - primitivní verzi toho jak mohou vypadat webové stránky můžeš vidět na ds.mysteria.cz
ftp nemá nikdo - je to protokol pro přenos souborů, ale je možné mít program, který obsahuje to,čemu se říká FTP klient - dedy dokáže po internetu přenášet soubory prostřednictvím protokolu FTP. Velmi užitečný program, který obsahuje FTP klienta je program TotalCommander
no,na to ted kalsu ale.. potrebuju tam enjak dostat ten text nebo co to ma byt... tak co tam amam napsat a jak? normalne jako text ve wordu? a vlzim to jako fotku treba?
soubor index.htm je obyčejný textový soubor, který kromě textu obsahuje formátovací značky, které říkají prohlížeči jak s textem pracovat - souboru těchto značek se říká HTML. Podívej se na polopate.jakpsatweb.cz nebo na jakpsatweb.cz - vysvětlovat prostřednictvím tohoto fóra základy HTML je na rámec tohoto fóra a mé možnosti
Jednoduchou stránku je možné ve Wordu vytvořit pokud se wordovský dokument uloží jako HTML, ale pro tvorbu stránek určen není.K tomuto účelu nabízí MS program FrontPage
chjo,to bude zase na dlouho.. a ty bys mi nemohl napsat treb jen dve vety a poslat? jen aby mi to slo:o) prosiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim.. :o)
dvě věty to asi nespraví a také nevím o co jde.Vím, že máš nahrané nějaké fotografie.Pokud budu vědět adresy fotografií mohu udělat jednoduchoustránku, která se na ně bude odkazovat a nahrát ji na nějaký web odkud si ji můžeš stáhnout.
no,mam je tady na webzdarma a chci,aby mi fungovalo to,ze dam nekomu adresu www.modrapusinka.wz.cz a jemu to bude fungovat.. rozumime si?me prijde,ze kazdej mluvime o necem jinym:DDDale to je urco tim,ze ja te nechapu...tak mi rekni co po me chces vedet a co potrebujes a ja dodam.. hlavne at uz mi to jde:o)))dik mooc:-*
tak jediné,co zbývá je poslat heslo
k účtu abych se mohl podívat,co máš na webu.Bez toho, že nebudu mít tvé soubory není možné udělat stránku.Jak jsem už psat výše tak pokud máš na webu 10 fotografií tak mohu udělat stránku, která zajistí, že bude fungovat web a bude možné fotografie zobrazit.
Rozumíš doufám tomu, že stránky jsou něco jako osobní prezentace a já nevím nic o tvých představách.
pokud chceš poslat heslo tak mejlem na adresu info@ds.mysteria.cz
jasnyyy...rozumime si:o) ja jen nevedela,ze mi pomuzes az tak.o)) ty joo,mam radooost:o) tak heslo ti poslu a chci ty stranyk na ukladani ruznych fotek,ktery muzu pka nekam linkovat apod. jinak mi o nic vic nejde...k prezentaci sebe same mama neco jinyho:DDDD cekuj mejla.O)
udělal jsem tyto změny:
jména všech souborů jsou psaná malými písmeny
mezery ve jménech souborů jsou nahrazeny pomlčkou
pro vytvoření stránek jsem použil program IrfanView
žij blaze
Pokud někdo může bejt tak hloupej, aby nedokázal vložit soubor index.htm na své stránky, tak mu nedoporučuju vůbec dělat stránky.