Doufam jen ze se co nejdriv vypadek napravi mam s wz dlouhou zkusenost a je to poprve co se neco takoveho stalo drzim palce kluci aby se vse podarilo rychle dat dokupy.
Avsak mail i kdyby byl odeslanej robotem vypadl server omlouvame se vypadek je nespecifikovany dobou trvani omlouvame se by neuskodil,
Doufam ze servery brzo pojedou
<HTML>Honza: Není se čeho bát. Každopádně omluva a informace je jednak v tomto vláknu, druhak na hlavní stránce Webzdarma. Můj osobní názor je, že kdybych měl dostat X mailů za X webů, tak by mě to otravovalo víc, než kdyby se někdo z návštěvníků mých stránek ozval, já zjistil co se děje a řekl mu to.</HTML>
mno ja vim jenze me na tom jede i registrace pro pizzerii a prisel sem do prace a uz sem mel 10 dotazu co se deje nez sem si vsiml tohoto ale uz sem informoval nase lidi aby kdyztak odkazovali na vypadek servru diky a hodne stesti pro oprave vim ze je to moc prace a jeste reagovavat na nas nastvany je otravne :-)
Preji brzke zprovozneni nejen kvuli uzivatelum ale i kvuli vam
Hm ... problémy s napájením...
No tak pokud je serverovna u nás na Vysočině, tak se těm problémům s napájením nedivím. Tady je to totiž hukot :)
Nechci tu nikoho otravovat, ani se ptát kdy to bude opravený, ale doufám, že nepřijdu o svá data na WZ. Jinak hodně zdaru při opravách. A těšim se až to zase poběží..Vím že dělat na tom v pátek večer neni sranda...
Moderátore Nípale (a Matessi a možná jiní),
nezlob se, ale argument "sehnat v pátek večer řemeslníka" se dá zkousnout pro nezaručené free služby, a to ještě se skřípěním zubů v případě nějakého "příštipkáře". Píše se snad rok 2008 a WZ nehostuje šest serverů pro Dolní Horní, ne?!? A, mmch, problém nenastal večer, ale už ráno! (Nebo...je hostingové centrum v Praze a tam je na rozdíl od zbytku republiky první lednový týden [utajené] volno?)
Zaznělo tu, že fyzické hostingové centrum nehostuje jen servery WZ. Pokud je tomu tak (já to nevím!), pak má jeho provozovatel (ať je to kdokoliv včetně WZ) dluh (smluvní nebo aspoň vlastní snahu si je udžet) vůči platícím klientům za to, že dostupnost takových služeb nemá nasmlouvánu s dostupností řekněme hodina či dvě. A pak je jedno, zda je problém pro servery hostující free služby nebo jiné, infrastruktura je společná.
Nejedná se v případě "elektriky" o žádnou specialitu typu...já nevím...vymyslím si třeba "potápěč s papíry do 200m", který je jediný v republice..., ale o celkem obyčejnou elektrikařinu, na kterou nejspíš (odhad) stačí tuším druhý nebo třetí nejslabší paragraf "vyhlášky 50" (samostatná práce na NN). Takových po ČR běhá...šest půlek.
A ta mnou nahlášená chyba HTML kódu fóra taky trvá. Nevěřím, že "hardvéráři" v tuto chvíli nejspíš běhající okolo padlých serverů mají na starosti i tuhle oblast.
Dokonce jsem to za provozovatele částečně našel -- někde tam mají mezeru navíc. Správný URI obrázku je "http://www.webzdarma.cz/forum/images/l.gif", ten s mezerou je "http://www.webzdarma.cz/forum/%20images/l.gif ". A myslím, že stejný problém je s obrázkem "t.gif" a možná i dalším. Když se na stránku podívám, je ten nesoulad vidět jako prase; divím se, že si toho nikdo při testování stránek nevšimnul. (Ve skutečnosti nedivím, stránky a jejich HTML kód málokdo považuje za plnohodnotný softwarový projekt, k němuž nedílně platí životní cyklus a tedy i formální testování.... Kdo by se s "tím blbým HTML" testoval...že?) Ilustrační obrázek přiložit nejde.
No nic... :-S
děláte, jak kdyby byl konec světa :D
nic není dokonalé... všechno se může pos..t
měl jsem problém jenom na jednom wztku na tomhle bylo vše ok.
má data na wz jsou už dostupná, ale ještě nemůžu na ftp. tak to vypadá, že mi to zachvíli pofrčí ;)
dík
[small]Nevim jestli to tu už někdo říkal, ale mě to nejde...[/small] :E xD
Ale je faktem, 6e je chci akor8t yru3it, tak6e na to neposp9ch8m.. >D
Je to fakt,že tu mám stránky už pár let,a za tu dobu pamatuji jen jeden větší výpadek.Nejde mi to,ale budu dofufat,že to bude vpořádku.Přeji hodně pevných nervů.
na wz.cz taky nejdou stránky, nejde mi to ani pře ftp a správce souboru je odstaven kvůli chybě. Ach jo
hlásím, že mi na wz.cz taky nejdou stránky! Což je teď hodně nepříjemný, protože jsem obeslala firmy se svým životopisem a prezentací, která je vytvořená na mym webu a oni nejdou! Takhle místo neseženu amni za 100 let!:(
Můžete se nám k tomu konkrétně vyjádřit?
tak mi také na wz.cz nejedou stránky.Trvá to už 24.hod,doufejme že se to brzy podaří rozchodit.
Bohužel i mě nejdou od včera od rána stránky wz.cz.Zbývá jen čekat.Je to nepříjemné ale s tím nic nenadělám.Chybí jen INFORMACE co tedy s tím a kdy se to rozběhne.Že by se odpovědní pracovníci nechtěli vyjádřit?Ono to dobrou reklamu nedělá a tak radši dělat mrtvého brouka?
<HTML>lui: Ono je lepší na tom pracovat než o tom kecat. Řešit takové problémy nemusí být sranda a dokud to člověk nezažije, tak nepochopí.
Zkusil jsem nyní svoje stránky (které mi včera nešly) a bez problémů jdou. Zkusil jsem namátkou některé vaše stránky a taky jdou. Ale oficiálně nic nemohu potvrdit, nejsem znalý situace.</HTML>
Tak konečně to naskočilo! Uff snad to nějakou chvíli vydrží!
To věřím, že když se něco děje musí se na tom máknout;) Ale informovat lidi aby nepanikařili je také důležité( z hlediska profesionality firmy ), ale jde o to kolik vás tam na to je, jestli málo, tak je to pochopitelné,že se věnujete zprovoznění, jsme rádi, že fungujem;) Všichni jsme jen lidi a stroje!:-D
můžete být rádi, že to nebylo tak závažné a že tam nezačalo např. hořet- to by jsme se zprovoznění asi jen tak nedočkali...
hlásím, že mi to už funguje, takže díky ;)
<HTML>Mně stránky na wz.cz už taky jdou, tak uvidíme.</HTML>
>> Ale informovat lidi aby nepanikařili je také důležité( z hlediska profesionality firmy )
No to je pravda. Informace o vypadku se casem objevila. Ale rikat, aby nepanikarili, to je trochu pritazene za hlavu. Timto se snazis rict, aby se uzivatele pripravili na nejhorsi ;)
jak tak čtu tak vidím, že pár lidí píše, že kvůli tomu budou mít problémy atp.
néchápu - když jste na tom závislí, nebo vám jde o zaměstníní tak si udělejte placenej, protože free je jen taková "sranda".....
placenej hosting se dá sehnat i asi za 20-30 kč na měsíc (s podobnými službami jako na wz), tak nevím o co jde. když mi na něčem aspoň trochu záleží, tak to pro mě má cenu aspon 20 korun na měsíc. to nejsou žádný peníze, za to si koupim jeden hamburger, a těch si za měsíc koupím několik;-)))
mě v dnešní době přijde celkem dobrej onebit.cz, už u něj hostuju druhej web, můžu poreferovat
Nipal : Je sice hezke ze 4.1.2008 byla napsana zprava ze to nejede ale web nejel 2.1.2008 az 4.1.2008 tak mi ta zprava prisla trosku z krizkem po funuse!
<HTML>Limag: divné, k tomu problému došlo až 4. ledna. Bohužel už asi nezjistíme, jestli ten web nešel už předtím.</HTML>
Podle tohodle "http://statistiky.monitoring-serveru.cz/tomik" byl vypadek az 4.1.