Poslední dobou Vám to tady nějak blbne. Nejdřív příjdu o půlku souborů pak se nemůžu přihlásit přes ftp a teď tohle.
Kdy to teda pojede?
Nechci bejt protivnej II,
ale IMHO poddimenzované silové rozvody nevzniknou "ze dne na den" nějakým vnějším nepředvídatelným vlivem, ale (nejspíš) něčí chybou -- chyba v projektu nebo chyba v užívání (vědomé přetížení dostupné kapacity). A dokud to není vyřešeno, tvoří navíc chybu systémovou. :-(
Zdá se, že přinejmenším moderátor mira o tom ví, takže pokud se to nedozvěděl při této veselé události, je další chybou, že někdo urychleně neřeší posílení rozvodů/jističů (a bůhví jaké ještě infrastruktury).
Kdyby někomu doma při praní v automatce (nebo při použití jiného spotřebiče s větším odběrem) "vylétávaly pojistky", asi by to taky řešil jinak, než "pereme, všude zhasnout, vše vypnout, nedýchat a modlit se, snad to projde"...
Ach jo...
H.
No ono i kdyby vypadly jističe, tak snad mají nějaký záložní zdroje... Nebo to mají takový servery strčený rovnou do zásuvky ve zdi ?
Proč to vždy musí vypadnout v nejnevhodnější chvíli? A proč na tak dlouho? Nejen že nefungují stránky, ale ani správa souborů, ani ftp. Fakt super! S webzdarma to jde neskutečně z kopce.
At nám klidně řeknou, že to bude spravený třeba za rok, ale ať nám proboha řeknou alespoň přibližnou dobu kdy.
Přesně, taky bych uvítal že třeba řeknou - zítra to bude hotový.
Zrovna dneska když zrušily dakar a nemůžu to dát na stránky, hrůůůza.
Nikdy sem s tim neměl problémy, tak jim to ještě musím prominout, ale pokud to je chyba na dýl, tak at nám to řeknou, probůh
Proboha, uvedomte si, ze jste na freehostingu. Nikdo tu nezarucuje dostupnost 24/7, takze se uklidnime a pekne v klidu pockame az bude vse v poradku. Verte, ze mira dela co muze, aby vse fungovalo.
HCh: Vis, on Webzdarma neboudou jedine servery na tom serverhousingu, bude jich tam spousta dalsich, takze to fakt neni vina Wz.
Nechci je hájit, s*e mě to taky (hádej, měl mi zrovna jet upload nebo ne?), ale serverhosting není kancl s pár desktopy na jedné/několika (nebo taky žádné) UPS.
A když tě (třeba jističe) odříznou od dodávky, po minutách (až desítkách minut) i tvoje UPS lehne...
Quini, jasně -- já neříkám, že za výpadek může ausgerechnet wz. Někdo jo a myslím, že ta chyba je víceméně jak jsem ji popsal, ale kdo to je jsem neříkal. Jen, že je systémová a možná i delší dobu známá...
UPS lehne, ale je čas to řádně vypnout a pak nemusí x-hodin opravovat a kontrolovat diskový pole....
Johanko, že to není zveřejněno někde na index-u je škoda...to už jsme probrali.
Ale když nejede server--stroj pro nedostatek šťávy, nejede __samozřejmě__ nic, co obsluhuje. Nejen jedna služba. A že nejede stroj řečeno už bylo.
HCh: Já vim, mě jen jde o to, že by se docela hodilo říct, alespon priblizně, kdy to tak může bejt opravený (jestli za hodinu, den, tejden...), já bych to třeba kvůli reklamě potřebovala vědět :-). Protože právě dnes mi má začít placená reklama na jednom webu, a je jasné, že to musím posunout, než přijít o peníze tím způsobem, že banner bude lidi odkazovat na nefungující stránky... :-)
Ano, chyba mozna je znama, ted. Ono to taky mohlo byt tak, ze pred par dny nekdo prines do datacentra nevy server, zapojil ho a ... nic. Jistice to v tu chvily utahly. Jenze dneska, v dobe spicky, proste odber servru prekrocil moznosti jisticu... o chybe se clovek vetsinou dozvi, az kdyz se neco po*ere, ze ;)
Chtěl jsem říct, že serverovna u hostingu není asi "co stroj, to samostatná UPS"... Spolehlivost, prostor, teplo, údržba, náklady... Mmch, i ta desktopová UPS má jištění a když nastane přetížení, odřízne tě od šťávy okamžitě taky.
Quini,
pak je ale v tvém scénáři dost podstatná chyba, že si vůbec "někdo" mohl mýrnixtýrnix přinýst a připojit server... Aniž by "se" předem ověřilo, že je na něj místo/chlazení/proud/konektivita/nosnost podlahy/...(co já vím co ještě)...
Stejně to my dva asi nevyřešíme. Smolí mě to a mám za to, že se tomu dalo předejít. Tak jsem to sdělil.
Tak snad aspoň na závěr pozitivní pohled: kéž se to aspoň projeví na tlaku na skutečné řešení primárních příčin.
Mažu domů. Mějte se všichni.
H.
Jo, a když už tady píšu, tak pro "mira":
Při stromovém zobrazení fóra není zobrazenej obrázek http://www.webzdarma.cz/forum/%20images/l.gif (poslední záznam?)
Prej HTTP/404 -- tomu se dá zabránit nebo to brzy odhalit testováním...
a neviete aspon zhruba kedy to uz bude fungovat?
Přinejmenším na úvodní stránce webzdarma už je jakési upozornění, což je sice pěkné, ale opět se musím zeptat, jak dlouho ten výpadek ještě bude trvat. Nějakou řádovou představu snad mít musíte, nebo ne?
nikdo nic nevi...tak pilně pracujou na zprovoznění, že ani nemají čas nám říct co stím přsně je a kdy to pojede..
Mam stejnej problem. Prestali mi fungovat stranky
JAJ! Vse taham z xf.cz ftp a jedou mi tam weby.. Vse je dead.. A tak mi nejedou ani game clienty atd... :-(
Tak už mi začala na jedno webu reklama, kterou jsem si zaplatila, bohužel peníze vyhozené z okna, jelikož stránky kvůli wz nefungují.
No problém mám stejnej jenže já to nemám trvalý mi to třeba nejede na pár hodin a pak zas OK jenže mě to docela štve kdž se někdo podívá ne můj web poprvé tak ho to asi odradí když se mu ukáže že stránka neexistuje:(( nicméně ten člověk co psal že jsme na "free" měl pravdu ale šve mě to...
oki už to jede... mě oba weby.. blueforce.xf.cz a bluemesa.xf.cz-... uff vše ok.. i databáze.. thx wz teamu za opravu
No mne to tiež nefachá!. . . . Fakt to ide s WZ dolu kopcom