smazníní souborů a složek

>> Řekl bych že to hostname taková chyba nebude.
je pravda, ze to s tim nesouvisi, ale chyba to je, taky by se mohlo jednou stat, ze se pres ftp nepripojis

zkus ten skript nahrat primo do toho adresare a do unlink pak dat jenom jmeno toho souboru. kdysi jsem mazal adresare, jejichz jmeno zacinalo koncem radku, a tohle myslim pomohlo (to byla docela sranda, protoze neprazdny adresare to nemaze, takze jsem se jeste musel dostat do nich a smazat tam soubory). jo a mozna to zbytecne nekomplikuj predavanim nazvu souboru pres odkaz

Miky: ten soubor se proste jmenuje jinak, treba zacina mezerou nebo tak a proto nejde pres ftp smazat. a do toho unlink musis prave dat presny nazev souboru.
Já si nemůžu pomoct ale <?php unlink('myska19.jpg');?>
a ten soubor když to přímo skopíruju přímo z total comandru ten název tak je fakt myska19.jpg a přímo sem to vložil do toho a nic
>> když to přímo skopíruju přímo z total comandru ten název
a to kopirujes z ftp nebo ze svyho disku? protoze jestli v tom nazvu jsou mezery nebo jiny blby znaky, tak se ten nazev pres ftp muze pokazit. zkus si teda nechat skripem vypsat, jaky tam mas soubory (zkus treba ten skript, co tady je)
Nic nezabírá, určitě je chyba v názvu, tak že to musí vymazat jedině admin.
<HTML>2Miky: prostým pokusem vidím, že ten soubor se nejmenuje "myska19.jpg", ale " myska19.jpg", tedy na začátku je mezera.

http://miky-michal.wz.cz/myska19.jpg - chyba 404
http://miky-michal.wz.cz/%20myska19.jpg - zobrazí se</HTML>
Takové drama, rozsáhlá diskuze - a on si uživatel pojmenuje soubor s mezerou na začátku. :-))
No a já jsem vosk?
Radku, taky jsem si vytvořil soubor " zDC - [ HOME ] .url". Uvozovky pro zvýraznění mezery na začátku. Ta mezera na začátku vyplývá z Warningu.

Opravdu to nejde přes TC smazat (ve výpisu ignoruje mezeru na začátku a tím pádem ten název souboru bez mezery na začátku neexistuje a nejde smazat).

Tak jsem si vytvořil tento složitý skript a bez problému ten soubor smažu. V čem je problém?

<?php
unlink(" zDC - [ HOME ] .url");
?>
Člověče zázrak, soubor je pryč. Já už si včera v duchu říkal, že skusím nějak manipulovat s mezerama, ale pak jsem se k tomu nedostal a raději čekal k jakému závěru se dopracujeme společným přemýšlením tady na fóru. Tak děkuji všem za spolupráci.
No jo když já se koukal i v TCM a i na Webu přímo na rozhraní a tam jsem tu mezeru neviděl i když je fakt takyže mi nedošlo že to z/%20mysk je mezera:( hlavní je že to tam neni a diky všem moc.Určo se tady někdo kdyžtak přiučí ;)
Když bůh uviděl mzdu služebníků v tomto domě, otočil se a hořce zaplakal...Pls. čtěte víc fórum, o ,30otázek vejš,´ jsme to mohli vyřešit...
Ty asi nebudeš pamětník, ale v povídce Šimka a Grosmana Moje jízda tramvají, taky jistý pán filozofoval, ale lidi neměli na filozofy náladu a ušlapali ho, tak bacha.
To není filozofování, po cirka třetí otázce v tomto vláknu jsem se ptal jak je to uložené.Netřeba býti pamětníkem, stačí nebýt oslíkem...
Oslík budeš nejspíš ty když jsi na začátku pronesl tento nic neříkající Oslík budeš nejspíš ty když jsi na začátku pronesl tento nic neříkající blábol který zřejmě měl problém vyřešit.
cort:
Se nikomu nechce, sorry je tejden lenošení. A co si popovídat jak jí mažeš atd. a jestli přez rozhraní nebo FTP. Pak třebas rada bude, ale je to takhle složité, snad jedině myslím Tom má věšteckou kouli/ psal jsi to doufám,jinak omluva ;o) /...

Jinak jsi k tomu neměl co říci a když jsme problém vyřešily, tak najednou máš kecy. Asi jsi nepochopil smysl fóra, jestli ti dělá problém někomu radit, tak sem nechoď. Čas běží a budou sem chodit nový lidé které budou klást otázky, které se některým zkušenějším budou zdát hloupé. Opravdový odborník odpoví na stejnou otázku třeba po sté a nebude se snažit někoho urážet, když už zapomněl že stejné otázky určitě sám zpočátku kladl.
Třetí odpověď z mojí strany v tomto vlákně / jak to ukládáš / , a jelikož jsi asi humorista, mohl jsi tu první odpověď pochopit, vážený pamětníku... Smysl fóra chápu, ale radu uvítám...
Třetí odpověď s tvojí strany byla "Zkus FTP, to rozhraní na WZ chodí divně."
Tak to byla rada která měla všecko vyřešit? Já nic jiného než FTP nepoužívám, teda na základnímu nahrání souborů, vytvoření adresárů, nastavení atributů, atd. Dál pak pracuji s webovým rozhraním, které jsem si sám udělal, které pracuje normálně. Tady byla chyba jen v tom, že jsem neviděl tu mezeru na začátku jména souboru. Ty bys měl radši zapracovat na té stránce pivnicenaskvarovne.wz.cz, co tam dělá ta řada otazníků?
radek, cort: ale tak! Jste jam malý děti hádající se kdo má lepší bábovičku! Klid ;)

Radek: "Opravdový odborník odpoví na stejnou otázku třeba po sté a nebude se snažit někoho urážet, když už zapomněl že stejné otázky určitě sám zpočátku kladl."
Ano, opravdový odborník rád poradí, ale pokud se na jeden a ten samý dotaz musí odpovídat znovu a znovu, i když už byl předtím nesčetněkrát vyřešen (a je ště ke všemu lze problému jednoduše odstranit [viz. zbi], nebo metodou pokus-omyl), tak to unaví i sebevětšího odborníka. Pokud bych měl použít tv poupravené věty: Asi hodně lidí nepochopilo smysl funkce Vyhledat, jestli někomu dělá problém i vyhledávání, tak patří do ústavu pro slabomyslné a ne sem.
Jinak se cort zeptal celkem správně: "A co si popovídat jak jí mažeš atd. a jestli přez rozhraní nebo FTP." Pokud ti někdo napíše něco ve smyslu "nefunguje, asi je to rozbitý ..." tak se vážně pomoc nedá. Leda tak vlákno ignorovat (můj případ), poslat člověka do pr*ele, nebo se zeptat na podrobnější info (viz cort).

Cort: i když mě to štve, tak křišťálovou kouli bohužel nevlastním. Sice onehdy byly nějaké slevy, ale uznej, že na všechny se prostě dostat nemohlo. Pokud by jsi na nějakou narazil, dej vědět ;)
radek, cort: ale tak! Jste jam malý děti hádající se kdo má lepší bábovičku! Klid ;)

Radek: "Opravdový odborník odpoví na stejnou otázku třeba po sté a nebude se snažit někoho urážet, když už zapomněl že stejné otázky určitě sám zpočátku kladl."
Ano, opravdový odborník rád poradí, ale pokud se na jeden a ten samý dotaz musí odpovídat znovu a znovu, i když už byl předtím nesčetněkrát vyřešen (a je ště ke všemu lze problému jednoduše odstranit [viz. zbi], nebo metodou pokus-omyl), tak to unaví i sebevětšího odborníka. Pokud bych měl použít tv poupravené věty: Asi hodně lidí nepochopilo smysl funkce Vyhledat, jestli někomu dělá problém i vyhledávání, tak patří do ústavu pro slabomyslné a ne sem.
Jinak se cort zeptal celkem správně: "A co si popovídat jak jí mažeš atd. a jestli přez rozhraní nebo FTP." Pokud ti někdo napíše něco ve smyslu "nefunguje, asi je to rozbitý ..." tak se vážně pomoc nedá. Leda tak vlákno ignorovat (můj případ), poslat člověka do pr*ele, nebo se zeptat na podrobnější info (viz cort).

Cort: i když mě to štve, tak křišťálovou kouli bohužel nevlastním. Sice onehdy byly nějaké slevy, ale uznej, že na všechny se prostě dostat nemohlo. Pokud by jsi na nějakou narazil, dej vědět ;)
No asi máš pravdu, jdu řešit ty otazníky. Nebo si mám pustit film Ještě větší blbec, než jsme doufali? Nevím která moje otázka byla o souborech, ale nebyla zřejmě dobře publikována.Tímto se žákům zvláštních škol omlouvám.
Sry.:21.50 sem nečet Toma... Bo sem telefonoval...
cort: pusť si ten film, určitě se tam najdeš.
Tom: Smysl funkce vyhledat jsem samořejmě pochopil a ptát sem tady o radu je až to poslední. Ty vlastně řádíš všechny lidi kteří se tady na něco zeptají mezi slabomyslné. Tak to forum zrušte a dejte sem jen odkaz na Google a je po únavě.
Teď koukám corf umí dokonce telefonovat, to mu určitě spolužáci ze zvláštních školi zavidí.
Další komentář ztrácí smysl, dalo by se ale do Kozovaz přispět na antikoncepci?Pošlu min. 1000 kč...
Na té neměly šetřit tvoji rodiče, asi použily starou ponožku a takhle to dopadlo, možná ještě před tím požil v pivnici Na Škvárově.
Corf dá 500.
775276268 volej hrdino