Dík. To jsem nevěděla, že diakritika vadí i v heslu... Ale když jsem si ty stránky otevřela na jiném počítači s menší obrazovkou, tak jsem myslela, že se vyvrátím. To jsou úplné miniatury - no hnus! Co s tím? Ty první stránky ve Wordu se mi zase na jiné obrazovce celé rozházely a tyto jsou fakt děsné. To video jsem udělala taky blbě, protože to trvá strašně dlouho, než se to natáhne. A přístupy mi to taky nepočítá. Očekávám kritiku a rady - prosím. Ale stránka Nábor je škaredá i v mém počítači, tu chci ještě předělat.
Já myslel, že diakritika vadí. Překvapení bylo to, že webové rozhraní diakritiku strávilo. Sepsal jsem takový eleborát, který posílám na zavadilova@daneaucto.cz - zatím jen tak - ozvu se později
Markéta: problém je asi v použité kódové stránce češtiny.WEbzdarma používá iso-8859-2 a windows windows-1250. Heslo řeřicha akceptuje jak webové rozhraní tak FTP klient v TC.Ovšem heslo šašek už funkční v FTP není.Obě znakové sady se liší v použití š, ž, ť, Š, Ž, Ť, a tak můj závěr je, že pokud heslo nebude obsahovat vyjmenované znaky, bude funkční
Fajn, už to vím a příště tam háčky ani čárky nedám. Ale myslím si, že by webzdarma mohl soucítit s podobnými začátečníky a analfabety jako jsem já a už při registraci by mohl mít ve formuláři napsané např.: zadejte heslo (bez diakritiky) nebo tak něco. Protože kdybych nenašla takového anděla jako je Franta, tak už by mi brzo došla trpělivost...
2Markéta: nic ve zlým, ale nevím, proč by to tam wz měl dávat. Sám uživatel by měl při volbě hesla myslet na to, že se třeba ne vždy bude přihlašovat z počítače s nainstalovanou českou klávesnicí a tudíž by měl používat pouze znaky, které jsou na všech klávesnicích. Toť mé imho.
2Thalia: no tak dalece nejsem schopná uvažovat. Dokonce ani nevím, že takový počítač existuje... V mém okolí určitě ne. Nemám moc dobrou představivost, takže mi nějak uniká, proč bych se přihlašovala z počítače, který neznám...
Markéta: pokud máš "vhodně" zvolené heslo tak ve Windows stačí kliknout na to CS v dolní liště a přepnout to na EN už se nepřihlásíš.
Můžete mi prosím někdo poradit, co mám udělat, abych neměla na stránkách chybné odkazy? Když klepnu na obrázek z webu, tak se ukáže - stránka lelze zobrazit..., ale když s tím chci něco udělat ve Front Page, chová se to, jako že tam žádný odkaz není (když tam je, tak program nabízí možnost upravit odkaz a pak odebrat, ale mě to nabízí pouze přidání odkazu). Vzniklo to asi kopírováním stránky z Wordu - nevím...
markéta:
pokud se jedná o stránku: http://gymnastika-chropyne.wz.cz/clenky.htm
a s ní spojené odkazy
file:///D:/WEB/h.htm
file:///C:\Documents%20and%20Settings\PC\Dokumenty\Sady%20webových%20souborů\gymnastika.htm"tak je potřeba pohlídat FP aby vkládal správný odkaz na soubory.Protože FP neovládám a ani ho tu nemám po ruce abych to zkusil, tak jediné,co mě napadá je, že FP by mohl mít někde nastavení, které ovlivňuje formát vkládaných odkazů.Jinak bych si pro toto speciální téma založit nové diskusní téma ve fóru HTML - f ile:///D:/WEB/h.htm ve FrontPage - aneb jak donutím FP aby nevkládal odkazy ve formátu file:///D:/WEB/h.htm.