já jsem včera udělal přes webové rozhraní adresář a nešel otevřít, tak to třeba blbne.
Tak zkus ten Windows Commander - na http://faq.webzdarma.cz/faq.php?ftp je to všechno kolem FTP popsané, o nastavení WC je http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?34
Myslím, že menu by mohlo být klidně bílé na červené jako je nadpis stránky
Markéta : http://gymnastika-chropyne.wz.cz/kladinarka1.gif - to je divná kladina :-)))
Tobě nic neunikne. Já jsem si to napřed přejmenovala a zapomněla jsem, že zam mám jiný obrázek, než jsem si myslela a už jsem to tak nechala. Co chceš - někdy bývám jěště blbější...
Zkoušel jsem teď vytvořit adresář přes webové rozhraní a zdá se, že to jde bez problémů.Zkus to ještě jednou.
Já dělám něco blbě a nevím co. Když si to kontroluji s tím návodem v podpoře, tak na nic nemůžu přijít. Píše mi to: 530 LOGIN INCORRECT.
http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?33
přes webové rozhraní to nejde ?
Ty sis toho fakt ještě nevšiml, že tomu vůbec nerozumím? Myslela jsem přes FTP pomocí Commaneder - to není stejné?
Když se na ty svoje stránky dívám na internetu, tak těm obrázkům trvá strašně dlouho, než se objeví. Čím to je? Není to tím, že je mám všechny v jednom adresáři? - nahrála jsem to všechno přes ten formulář v administraci.
Doba načtení je závislá hlavně na velikosti stránky a na rychlosti
připojení k internetu.To, že jsou všechny soubory "na jedné hromadě" na
to nemá vliv.
Chtěl bych ještě neco k Wordu.Koukám jak čas od času přibude nějaký
obrázek a čím dál tím víc se mi zdá zvolený postup nevhodný.Koukal jsem
se do Wordu a v (volby menu) Nástroje - Možnosti - Obecné - Webové
možnosti - Soubory je zaškrtávací políčko označené Uspořádat podpůrné
soubory do složky.Když se zruší zatržení tak Word pak už nevytváří
adresář jmeno_soubory, ale umisťuje obrázky do toho samého adresáře jako je uložený soubor htm.Soubory dostávají jména ve stylu (pro marketa.htm) marketa_image001.jpg.Pokud se spokojíš s takovým jménem tak není potřeba nic přepisovat.Zkus také možnost ukládat htm soubor jako Webová stránka, zjednodušený formát.Do souboru nebude uloženo spoustu pro server WZ nepotřebných údajů.Soubory budou menší (budou se o trošičku rychleji načítat ).
"nahrála jsem to všechno přes ten formulář v administraci" - to je to
čemu já říkám webové rozhraní:
spustí se internetový prohlížeč - zadá se www.wwbzdarma.cz, vyplní se
přihlašovací údaje,po přihlášení se vybere správce souborů.Pod nápisem
administrace je Vytvořit [Adresář][Soubor]- tam by měl jít vytvořit adresář.
k tomu hlášení 530 LOGIN INCORRECT - nepodařilo se mi to napodobit, na
internetu jsem našel tento odkaz
http://www.zive.cz/poradna/SubChild.asp?Qst=261461&Main=56 - jak je tam
to :
hostname=wz.cz
username=pancuchy.wz.cz, tak u WZ platí, že Hostitel (hostname) a Jméno
uživatele(username) je stejné
http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=1&i=20790&t=18624&PHPSESSID=20edd1f5c3cfc0758bf88657a
autor GRIM.
Relace,Hostitel a Jméno uživatele vyplň stejně : gymnastika-chropyne.wz.cz.Zkoušel jsem zadávat špatně tyto údaje, ale 530.. jsem neviděl.
Aha. Takže já to vlastně nahrávám přes webové rozhraní...Tak já jsem to zkoušela jenom dvakrát do těch vytvořených adresářů a nešlo mi to nahrát. Tak jsem si našla dotaz ke stejnému problému a bylo mu tam odpovězeno, že si to musí nahrát přes FTP. Takže jsem měla obrovskou radost, když to šlo aspoň s tím přepisováním, ale je fakt, že to je strašně složité a nepřehledné. Jenom jsem chtěla něco přidat a celé jsem to musela přepisovat znovu, protože už to v tom kódu nebylo. Ten zjednodušený formát ve Wordu myslím nemám, nebo jsem ho nenašla. Ale budu mít teď možnost to asi dělat z jiného počítače ve FrontPage. Tak ted nevím, jestli to půjde dát s těmi stránkami z Wordu dohromady, nebo jestli mám raději pokračovat ve Wordu a zkusit to s tím adresářem, nebo to celé předělat ve FrontPage....
mám Word 2002. (Microsoft Word 10)
Než jde do adresáře přes webové rozhraní nahrávat musí být otevřen (dvakrát kliknout na jméno), nahoře musí být napsáno:
Aktuální adresář: /jmeno_adresare_pro_nahravani.
Než začneš s FP zkus se podivat na css.interval.cz - jsou tam předdefinované šablony - rozvržení stránek, menu ... , jako inspirace jak to začít psát sama.
Dělala jsem to tak. Zkusila jsem to teď znovu. Pořád mi to píše, že se soubor nepodařilo uložit. To byl první znávodů od Thalie, který se mi zdál nejjednodušší a myslela jsem, že to nebude žádný problém.
zkus se přihlásit pomocí FTP na adrese gym.xf.cz.Mailem na adresu mar.z... posílám heslo a obrázek s nastavením FTP klienta v Total Commanderu. Pokud se nastaví FTP klient ve TC podle obrázku tak po stisku klávesy se objeví okénko, které bude požadovat heslo. Nastavení je pro případ, že v cestě na internet nestojí firewall (proxy server). Pokud tam je, tak se musí nastavit jeho adresa - je uvedena v internetovém prohlížeči. Zatim je tam jeden adresář, který se jmenuje prvni.V panelu, kde bude připojené gym.xf.cz se nový adresář vytvoří stiskem klávesy F7.
po stisku klávesy se objeví - má být - po stisku klávesy Připojit se objeví
Neměla jsem teď chvíli internet, ale v poště jsem na té adrese mi nic nepřišlo. Můžeš mi to prosím poslat na zavadilova@daneaucto.cz?
Dík.
No, když čtu tu svoji první větu z minulé zprávy, je mi jasné, že jsem úplný debil, takže už mě vůbec nepřekvapuje, že mi to nejde ani s gym.xf.cz. Stejná hláška - 530.
Pokud já použiji nastavení podle obrázku a heslo z e-mailu tak se připojím.Hlášení 530 znamená, že je špatné uživatelské jméno nebo heslo.Pokud to nejde,tak se naše nastavení musí v něčem lišit.Zbývá cesta z PC k WZ. Není tam nějaký firewall - program, který kontroluje komunikaci PC s internetem a v tomto případě ji blokuje.
Ja som skusila uz skoro vsetky sposoby jak dat obrazok na web,ale stale mi to nejde
Holly Marie: a zkusila jsi na webu vytvořit adresář images a index_files (a možná ještě nějaké další - dál jsem to nestudoval) a do nich nahrát obrázky.
Pokud ve webovém rozhraní nejde adresář na účtu vytvořit tak pošli e-mail na technickou podporu.Můžeš to zkusit třeba druhý den, třeba se server do té doby umoudří
A příště ty vyzkoušené způsoby vyjmenuj
Jak to poznám, jestli je tam firewal? Nevím vůbec, co to je. Mám udělané nové stránky na novém počítači ve front page a chtěla jsem je nahrát přes Total Commander, ale hlásí mi to stejnou chybu - 530. Potřebuji totiž ještě smazat ty soubory s diakritikou, které mi tam zůstaly a nejdou odstranit. Mám podezření, že tam dělám nějakou stejnou chybu, ale řídím se návodem...
Firewall je program ,který kontroluje komunikaci mezi počítačem a internetem.Může to být taky proxy server.Nejjednodušší asi bude se podívat v internetovém prohlížeči - pokud má nastaveno že je připojen přímo k internetu (FF) nebo nemá nastavený žádný proxy server(IE Opera).Pokud je počítač připojen k internetu přímo může být nějaký program naistalován přímo na PC . Nejlepší je zeptat se někoho kdo tomu rozumí.Chyba 530 je špatné uživatelské jméno nebo heslo - proto jsem posílal údaje na gym.xf.cz.Můžem zkusit ještě jednu věc - pošli mi heslo a já se zkusím připojit -pokud se připojím pak je uživatelské jméno a heslo správné a problém je někde mezi židlí u počítače a servrem wz.Adresa pro případné zaslání hesla je info@jk.unas.cz
Marketa: z hesla jsem odstranil háčky a čárky a heslo jsem v administraci změnil.Zkus se přihlásit v TC přes FTP
Koukám, že už se někdo přihlásil z jiné IP než je moje