Co mám dělat, když jeden uživatel wz kopíruje obsah mého webu na wz na svůj? Dá se mu zrušit účet?
No pokud máš zaregistrovaný copyright tak by se s tím možná dalo něco dělat. Ale neexistuje (teda IMHO) žídný zákon který by říkal že kopírování webů je trestné. viz aférka afin vs. carl :-)
To napiš v php, to ti nezkopíruje... maximálně výsledek...
Napiš nám adresu, posoudíme. Pokud by to bylo evidentní, že tě kopíruje, tak normálně napiš adminům, ať mu to zruší. Nebo pokud má na stránkách něco s databází, nebo php scripty, tak mu to zkus poupravit ;)
Ten postup s adminama se mi ale zdá docela účinný, svého času ho úspěšně použil třeba Yuhů. Každopádně hoď sem adresu
jo pokud neprokazes ze zkopirovanim celeho nebo casti webu, ktery nasledne nebyl pozmenen a byl pouzit ti usel zisk tak z toho asi nic nebude. teda IMHO
Na každou svoji stránku si napíšu svůj Copyright. Prosím ohodnoťte web(registrace nejde-viz.moje otazka)
> No pokud máš zaregistrovaný copyright
Copyrigt se neregistruje (to si pleteš s TM = Trade Mark nebo (R) = Registered Trade Mark)
Všechno co vytvoříš spadá automaticky pod tvůj copyright - ty jedinný můžeš udílet kopírovácí práva.
proč registrovat? O čem někdo neví, to funguje, nebo se pletu?
Jakékoli kopírování obsahu tvého webu by mělo být porušením autorských práv a s tím by se mělo něco dělat.
...bohužel v naší zemi se nedělá:(
aby se taky dělalo, když jsem zemí warezáků :)))
Tak sem napiš svoji adresu a adresu toho záškodníka a posoudíme, kydžtak odsoudíme ;)
Soudem to možná nejde? A od čeho je E-mail? Pošli mu vir(nebo prodej bakterii Wokna)! Pokud si skopčil script, něco něco udělej pomocí toho scriptu.
Agent 007 - Pokud si skopčil script >> Skript asi nevedel skopírovať, veď keď si pozreš kód stránky tak tam sa ukazuje len výsledok a nie skript.
...bohužel v naší zemi se nedělá:( >> Jasný, dyť proč nezatknout 9/10 čechů? Mě už opravdu štve, jak mám efurt u nás na vesnici nacpaný náměstí....
Na www.stahuj.cz si nechávám každý 2 dny poslat novinky a tam dneska bylo: "Program na zabezpečení svých webových stránek, nelze poté zkopírovat zdrojový kód." Tak si ho tam někde najděte
Našel jsem HTML Guard, cituji:
Zakódování zdrojového kódu, nefunkčnost příkazu pravého tlačítka myši, odepření možnosti vybrat text či tisknout jsou jen některé funkce programu HTML Guard. Vhodnou kombinací funkcí programu znemožníte zkopírování jakékoliv části vašeho HTML dokumentu.
-------------------------------------------------------
Hm. A jak to jako v praxi funguje? Stejně ten zdrojový kód do prohlížeče dorazit musí, protože prohlížeč ho musí zobrazit.
Nefunkčnost pravého tlačítka - no a co, bez toho se dá v pohodě obejít. Mimochodem neumím si představit že by to šlo zařídit jinak než přes JS, takže no problem zakázat JS.
Označení textu - viz pravé tlačítko, stejný problém.
Tak už to mam-je to jen 15 denní, pak 29, 89USD tak Kdo to vyzkouší?
http://www.stahuj.cz/vyvojove_nastroje/tvorba_www/
podpurne/advanced-html-encrypt-password-protect/
Program je založen na technologii JavaScript a nabízí tři šifrovací schémata. Na výběr je i několik dalších důležitých funkcí jako vypnutí funkce pravého tlačítka, vypnutí možnosti tisku, znemožnění vybrat text atd.
Když budu mít vypnuté JS, tak se stránka nezobrazí vůbec?
Nebo se zobrazí normálně s tím, že si budu moct zkopírovat zdrojový kód?
Myslím, že žádná další varianta neexistuje, takže tento program je dle mého názoru na dvě věci.
Nedalo mi to a stáhnul to. Když máš vypnutý JS, tak se Ti zobrazí obsah <noscript></noscript>. :o)
Nedělá to nic jiného, než že to "zašifruje" obsah podle zvoleného schématu a navíc dešifruje to pěkně prasácky (neodpovídá to vzoru) a přidá reklamní proužek...no to je zase tool za všechny $$
Dovoluji si říct že za současného stavu není možné nijak zabránit kopírování zdrojového kódu HTML stránky (zabráněním myslím to, že se to nepodaří ani více zkušenému uživateli, nemluvím o hackerech). Prostě už ten prostý fakt, že stránka se zobrazit musí a tudíž ten kód prostě prohlížeč musí mít říká vše. Je možné, aby třeba IE obsahoval něco, co zabrání zobrazení zdrojáku a třeba uložení na disk stránek, které si to nebudou přát. Ale pořád tady jsou jiné prohlížeče, které si určitě nenechají nic diktovat....
Já to nechápu, co je www stránkách tak tajného? U databází nebo php to beru, tam je to třeba nějak zabezpečit, aby ti to někdo nehacknul, ale jinak... To je jak s cookies, mnoho povyku pro nic a bouře ve sklenici vody ;)
nevim kdyz nechcete aby to nekdo neco videl zavrete to doma do trezoru.... to je to samy jak kdybych vylez nahej na vaclavak a rval nekoukejte na me....