WEBHOSTING na hovno

Opty: Tk mi schválně řekni jedenlepší server naž WZ!
Špendlíku, snad ti nebude vadit, že ti odpovím já:
myslím, že každý, kdo to myslí se svými stránkami trochu vážně si dneska pronajme doménu, levné jsou .com, .net, .info, .org, .biz a já nevím jaké ještě, psisco (přes který registruje pipni.cz, viz dál) teď má v akci za 180,-/rok bez DPH, takže já sem si třeba zřídil hosting u pipni.cz (free, 500MB místa, PHP5, neomezeně MySQL, PostgreSQL, FireBird databází, SpamAssasin, POP3, FTP, neomezeně meilů, skoro bez výpadků) a platím nějakých 2xx,-, podobnou službu má xnet, ten má 650MB místa, MySQL, 20meilů, podpora přes email, PHP4 (takže spíš asi ten Xnet, PHP5 mi ještě moc nevyhovuje)
Bývalý user WZ, jistě víte který :) :Nechi strašit, ale já mám stránky nw WZ i na pípní. Vlastně kdysi dávno jsem měl stránky na wz, pak jsem si koupil doménu a chtěl a přešel jsem na pipni... Myslel jsem že to na wz smažu, ale po pár dnech provozu (používám pouze html a php) jsem se zhrozil. WZ je až 4x rychlejší! (přes den - v prac. čas). Psal jsem adminovi na pipni a on mi řek, že to je sdarma, tak ať si nestěžuju a držím hubu. Pravda, výhoda je, že tam není reklama, větší místo, ale.. Jestli si to chcete vyzkoušet: www.bedea.cz a www.bedea.wz.cz . Prvni adresa je na pipni, druha...Na pipni rychlost strašně klísá.

Máte někdo jinou zkušenost?
Ještě dodatek: platím poplatek za doménu, u pipni mam webhosting.
(Jinak řekl zdrama, a rychlost kolísá)
dovolim si nesouhlasit - podle me tady poskytuji dost dobry sluzby. Sice posledni dobou mivam vecer trable, kdyz chci neco kutat na databazi - vyloucena vec, zavody sneku, fakt, ale ted uz mam tady jen nekolik webiku, u kterych nema smysl hosting platit, tam mi webzdarma.cz naprosto vyhovuje.
Jinak pokud nekdo uvazujete o pipni.cz, na vasem miste bych si to hodne rozmyslela. Pokud vam vyhovuje hosting absolutne bez podpory (free), tak prosim. Ale jakmile budete podporu - byť naprosto minimalni - potrebovat, pripravte se na dost neskutecny jednani, to si pak budete zdejsiho Miry jinak povazovat ;-))
Ja zkousim u dulezitejsich webu hosting u http://www.ceskyhosting.cz/, pokud tam nekdo hostujete taky, zajimalo by me, jak jste spokojeni, dik. Mne se to zatim jevi jako dost dobry.

Pokusnice
Tak jinak: www.xnet.cz (free, podpora super, jednání taky super, pristi rok jsem u nick ;)) No a jeste je tady www.hostingzdarma.cz ale nemam s nima zkusenoste :)
2 P0lym0rph: zajimavy, jses sice na cvut.cz, ale myslim, ze 1Gbps na stole nemas. ja jsem taky propijenej pres pasnet, sedim na strojich do netu REALNE pripojenych 100Mbps linkou a pripojeni na webzdarma mi funguje bez jakychkoli problemu, tj. ftp upload/download kolem deklarovanych 40kBytes/sec. mozna kontaktuj vaseho spravce site, treba da veci do poradku.

2 ostatni nepokojenci - vite, uz par let zijeme v trzni kapitalisticke spolecnosti s relativne volnym trhem, tudiz kdyz se vam sluzby wz.cz nelibi, bezte jinam a neprudte na foru, nema to cenu, akorat nastvete dost lidi. a jestli mate jo odvahu neco delat, zacnete poskytovat sami nejakej freehosting (s kvalitou vyssi nez kgb.cz/fbi.cz), po pul roce si to povime, ok?
Presne tak. Vzdycky me hrozne na-stvou lidi, kteri si na WZ stezuji timhle zpusobem.
Komu se tu nelibi, at jde! Vzdyt je to zadarmo, tak co lidi chcete?
A me to pripada na zdarma sluzbu hooodne dobry.
Nektere prispevky me docela nastvou a co teprve miru, kdyz je Wz jeho.
to mi pripada jako kdybych prisel do obchodu a koupil si tam zkazeny mliko i kdyz nebylo jeste prosly a pak kdyz bych ho sel reklamovat tak by mi rekli ze co za tak malo penez chci a jestli se mi to nelibi tak at du do jinyho obchodu a s timhle by me poslali do p*dele a dal uz se se mnou rozumne nebavili... OMG

a zadarmo to teda neni zadarmo by to bylo kdyby tu nebyla ta polofunkcni reklama...

no je videt ze uz ste asi zkuseni vlez-do-prdelky... jasne kdyz je to jeho tak at si dela co chce ze? diktatura rules... a pak se divte ze je spousta lidi nastvanych... a komu se neco nelibi ten at de nekam? takze to jako kdyz se vyskytne nakej problem a nekdo neco pose*e tak budou vsichni pekne drzet papulu protoze jinak by to bylo prudeni ze jo... ubozactvi
kolik jsi zaplatil za webhosting na wz.cz? ono to je spis pripad, ze nakupujes v obchode a jdes kolem propagacniho stanku, kde ti daji propisku, ale ta propiska se po popsani jedny stranky formatu A4 rozbije. ty samozrejme hnedka pujdes a zacnes je prudit, co si to dovolujou. nebo jeste lepe budes prudit u pokladny. ach jo :-(
ja sem nezaplatil nic ale oni si na mne masti kapsu tak mi tu neval kliny do hlavy zadarmo nikdo nic nedela
nebyl bych nastvanej kdyby se mi nestalo to co se mi stalo... viz thread Zruseni uctu? pocti si...

s tim mlikem to mozna nebylo nejlepsi protoze se tam vyskytuje ta cena ale o ni to rozhodne neni to je o zpusobu
>>diktatura rules... a pak se divte ze je spousta lidi nastvanych...
pochybuju, ze je jich momentalne vic nez 100
uzivatelu je vic nez 100 000, takze ...
100 000 spokojenych uzivatelu > 100 nespokojenych
z cehoz vyplyva, ze jsou nakonec sluzby asi pro vetsinu lidi dostatecne kvalitni.

>>ja sem nezaplatil nic ale oni si na mne masti kapsu tak mi tu neval kliny >>do hlavy zadarmo nikdo nic nedela

Me tu pripada klicova ta veta "ja sem nezaplatil nic", reklama mimochodem neni zrovna zlaty dul, ale co, i kdyby si mastili kapsu tak to nic nemeni na tom, ze ty nic neplatis. Takze je to ZADARMO.

A nechapu, jakou mas o free sluzbach vlastne predstavu, protoze nevim o zadne, ze ktere by provozovatel nemel alespon vidinu zisku. Proc by ji jinak provozoval. Jako dar nemajetnym spoluobcanum? Vzdyt princip neni v tom, ze sluzby jsou neziskove, ale v tom, ze jsou pro uzivatele zadarmo.
Mrkl jsem se na thread Zruseni uctu? a tak si rikam : Stezujete si, ze je nas tu moc a WZ to nezvlada. Tak vidis - resi se to - par uzivatelu se vyhodi a nam co tu zustaneme to pojede o to rychleji. Ja jsem zcela spokojeny.
Par co porusujou podminky nebo maj neaktivni weby z nekolika desitek tisic?.. no nevim :-)
zadarmo je relativni pojem jakmile mi na strankach strasi hnusna reklama tak pak to pro me neni zadarmo... treba me pochopite nemyslel sem penize

a jestli se dimenzni problemy hostingu resi vyhazovem uzivatelu (pro me konkretne bez upozorneni)... az nas bude v republice moc tak nas zacnou strilet ne aby nas tu bylo min a abychom to zvladali... OMG

rad bych zopakoval ze sem zadne podminky neporusil a neaktivni web sem nemel
2Sojkovec: Mas pravdu, asi to nebude dost ucinne. :-)

2Opty:
a) Ok, pro me to zadarmo je, pro tebe ne. Je opravdu vec nazoru, jestli reklama je nebo neni jakasi platba.
b)
>>rad bych zopakoval ze sem zadne podminky neporusil a neaktivni web >>sem nemel
To uz se ted asi nedozvime.
btw prisel mi uvitaci e-mail ktery byl urcen pro nekoho uplne jineho... a je tam i heslo...

uz sem to psal adminovi (tady ve foru) ale nereaguje tak bud me ignoruje a nebo nema cas :-)

jo a taky by me zajimalo jak na ten muj e-mail prisli... sice ho sem pisu ale v prispevku se nezobrazuje tak nevim... nebo ze by si ze me nekdo vystrelil?
sisko@volny.cz? ze neni videt? :-)
mne se nezda ze je wz pomaly, rozhodne ne co se zpracovani scriptu tyce .. nekdy je mnohem rychlejsi nez localhost a pritom je tu daleko vic lidi co odesilaj pozadavky na server .. jestli to vazne v pripojeni .. tezko rict, ale 1Gb/s neni malo
klidněte se lidi, mě tu webhosting přijde ok...
natahujou se mi soubory dlouho, ale učet platí někdo jinej(neřeknu kdo)
lynx: jo uz to vidim :-)))
Opty: Mě taky včera přišel uvítací mail WZ, ta je asi bug registračního scripu.
uz sem jim napsal i e-mail...
Opty - prosim, prostuduj si trosku principy trzni ekonomiky, jo?

modelova situace - poskytuju placeny hosting (paralela s anoweb.cz), chci poskytovat PLATICIM zakaznikum nejkvalitnejsi sluzby a zaroven i moderni technologie -> potrebuju nekde testovat. kde? coz treba freehosting? udelam teda server, kterej bude tak trochu experimentalni (pac tomu aspon trocu rozumim). budu na nem chtit po uzivatelich reklamu, proste nechci, abych mel na svem serveru bordel jak na kgb.cz. JE TO MOJE PRAVO, pac je to muj server. predpokladam, ze az do ted jasny, jinak to nema cenu.

tak, vyuzivani toho servru nejak omezim, pac nechci, aby mi na nem bezely nejaky vyznamny/velky weby (uchazej zisky z placenyho hostingu), tudiz zavedu reklamu, 50MB kvotu, 10 mailu za hodinu,... je to moje pravo, nemyslis?

pojdme jeste dal - kdyz se registruje uzivatel, tak musi souhlasit s jakymisi podminkami, jde totiz o uzavreni smlouvy. v techto podminkach take je, ze jsou sluzby negarantovane, tj. mohou byt kdykoli ukonceny. nechapu tvuj postoj, ze chces jakousi kompenzaci toho, ze jsi sluzby vyuzival a reklamou za to "platil" - priklad z realneho zivota: "ano, bydlel jsem v tom byte 10 let, ted chci vratit najemne, pac uz v nem nebydlim" - trosku absurdni, ne?

proste jsi se registraci uctu / uzavrenim smlouvy zavazal k dodrzovani podminek, jestlize na to nestacis, smlouvu vypovez (-> prestan pouzivat sluzby wz.cz).

je to uz jasne?

priklad se strilenim lidi je ponekud radikalni, nicmene bych se k nemu po procitani techto diskuzi mozna i docela rad pripojil :-(
1) je možné že máš momylý připojení, nebo velkou konektivitu a nebo používáš špatně napsaný FTP klient (například když v INTERNET EXPLORERU zadáš adresu na ftp server tak ti kopírování 15 kB může trvat i 4 minuty).
2)Me to jede rychle dost fest!
3)Připojím se vźdy na poprvé!