Jak zprovoznit FTP na nemodemových připojeních

Jako jeden z mnoha jsem řešil problém s ftp. Nebylo možné zobrazit soubory nebo se vůbec klient nepřipojil. Problém lze vyřešit jednoduše tím, že přejdeme do pasivního ftp módu. V každém klasickém ftp klientu by tato volba měla v nastavení být. Např. ve Windows (Total) Commanderu ji najdeme v konfiguraci->ftp->standartně používat pasivní režim. Přesný důvod neznám, ale je to třeba nastavit u všech wireless sítí, nebo resp. u připojení přes LAN. Snad jsem alespoň někomu pomohl. A.
To zalezi na tom jakym zpusobem je sit pripojena (proxy, omezeny porty, atp.), ja sem taky pripojenej pres LAN, a funguje mi uplne vsechno, protoze nemam nic omezene a nemam proxy...
Mě to vůbec nefunguje :/ jedu přes wifi a zustane mi to trčet u total commanderu u připojení k hostiteli:/
<HTML><i>Přesný důvod neznám</i>

jednoduse, protoze jsi za NATem (maskaradou) a firewallem.....
muzes mit wifi a byt aktivni,ale musis mit verejnou IP adresu</HTML>
Je zvláštní že k jinam se připojit můžu k webzdarma ne :/
Nejsi na černé listině?
Ne o ničem teda nevim, mojes stránky neobsahujou nic co by mohlo nikoho poškodit :/
Jako ale dost mě to sere proč to nefunguje, jako toleruju ještě ty výpadky sql ale tohle, jako nahrávat stránky po jednom souboru to je teda pekne na h
2Master: maškaráda a firewall vůbec nevadí, když to je dobře seštelovaný. Mně to šlape normálně a jsem jak za maškarádou, tak za firewallem.
<HTML><i>maškaráda a firewall vůbec nevadí</i>

co vim tak ve vetsine pripadu to vadi, ale u FTP to jde to je pravda</HTML>
jsem tez wifista... a teez bez verejne IP.. takze ehm.. me to funguje nou problem.. :o))
to sem rád že vám to funguje ale proč to nefunguje mě :)) mám stránky už dva roky vždycky v pohode přes ftp přetahuju ted abych nahrával po jednom, ještě k tomu webzdarma má debilní souborový manažer :/
jestli ti vadi, muzes napsat dalsi, jsem si jisty, ze mira bude jenom rad. podobne reci jsou podle meho nazoru naprosto k nicemu.