10 e-mail/1 hod

Chtel bych se zeptat, jestli se nejak da jeste pred odeslanim e-mailu zjistit, jestli mi uz nevyprsel limit 10 e-mailu za hodinu, a jak se vlastne pocita ta hodina. Jestli tak, ze pokud si vezmu jakekoli dva e-maily z rady, mezi kterymiz bylo poslano 9 jinych e-maily, tak mezi nimi nesmi byt interval kratsi nez hodina a nebo jestli se to dela tak, ze treba v kazdou celou hodinu se mi doplni pocet e-mailu, ktere muzu poslat na 10. A pokud se to pocita prvnim zpusobem, tak jak zjistim, kdy budu moct poslat dalsi e-mail. Moc diky za odpoved.
Me by to taky zajimalo.
Jestli plati ten prvni, tak si z toho muzes udelat skript. Vezmes prvni mail. Ulozis jeho cas. Dalsi maily se prictou. Pokud jich bude vic jak 10 a 1 hodina jeste neubyla, tak vypises chybovou hlasku. Jakmile prekroci 1 hodina tak zapises novy cas a pokracujem dal. Je to jen priblizny odhad jak by mel skript vypadat.

Ale je to zajimave tema. Jen doufam, ze Mira nespi a neni mimo(jak rikaji ostatni - nastvany).

Tomík.
1 hodina = 3600 sekund
(tj. nepocita se zacatek hodiny nebo neco takoveho)

mail() vraci po prekroceni limitu false

1 mail muze mit maximalne 10 prijemcu, dalsi jsou uz ignorovani
ale pocita se to jako 1 mail, tj. melo by jit poslat 100 mailu za hodinu
fakt? No tak to už je lepší, tos nemoh říct dřív? (ne, že bych to potřeboval s mejma 50 přístupama za tejden a čtyřma lidma registrovanejma pro odběr novinek :o))