Zdravím,
pri instalaci Joomla mi nejde nastavit databáze. V administraci na webzdrama jsem si nastavila MySQL databázi aktivni a udaje z teto administrace jsem zkopirovala do instalace Joomla..avsak bezuspechu...
Joomla se me pta na:
Typ databáze (mysgl, mysgli)
Jméno hostitele (Obvykle je to localhost nebo jméno hosta přiděleného hostingem)
Uživatelské jméno
Heslo
Jméno databáze
Typ databaze jsem zvolila mysgl. Uživat. jméno, heslo i jméno databaze mi je jasne (z administrace). Do kolonky jmeno hostitele jsem vlozila mysql.webzdarma.cz.. (i dalsi varianty) ale nic nefunjuje. Prosim o radu, pokud nekdo vice co s tim. Diky.
Prvně zkontroluje přístupové údaje -- jestli zadáváš správné uživatelské jméno a heslo si můžeš ověřit v phpmyadminovi (https://www.webzdarma.cz/mysql/), podobně i jméno databáze. Databázový server je mysql.webzdarma.cz, typ databáze mysql.
"nic nefunguje" znamná co? Nějaká bližší specifikace? Píše to nějakou chybu?
___
Jinak Joomla je možná až zbytečně robustní systém (a poměrně žravý, co se týče výkonu server) a jeho základ (zejména instalace) může vyžadovat nastavení serveru, kterého na webzdarma nemusí být možné dosáhnout (safemod off, povolení funkcí copy, ini_set a případně curl nebo sockety). Většinu lze však bez omezení funkčnosti obejít, ale takové úpravy můžou vyžadovat jisté netriviální úpravy.
Děkuju za reakci... po zadani výše uvedených věcí jako ja uživatelské jméno, heslo apod... se totiž vůbec nic nestane... Nejdříve počítat hlásí, že se připojuje k mojí stránce a pak zmizí obsah vyplněných políček (uživatelské jméno, heslo apod... ale žádnou chybu to nehlásí...a když to zkusím znovu zadat a aktualizovat stránku, tak stejná reakce - obsah se smaze... ale to je vsechno... asi budu muset zkusit jiny hosting...