Zdá se, že dnes MySQL chodí. Ale zmizela mi úplně jedna databázová tabulka. Mám pocit, že někdo obnovoval data ze zálohy a zapomněl, že by neměl přepsat nová data starými. Jelikož jiné tabulky, které jsem před půl rokem smazal, mi tam znovu vznikly. To je docela kritická situace, ne?
Ovšem, nechápu proč se to týká jen některých tabulek. Některé tabulky zůstaly aktuální a jiné se vrátily o pár měsíců zpátky.
Mám počkat co se stane dál nebo mám všecko smazat a začít od nuly?
Přestaň šířit poplašný zprávy! Víš co znamená, že je databáze poškozená?
Kdyby jsi radši napsal, že ti admini při obnovování některé tabulky přepsaly stavem o tolik a tolik nazpět a ne že jsou poškozené databáze, takhle sem bude psát kupa lam aniž by věděli která bije!
Jinak já jsem si nevšiml, že by se mi v databázích cokoliv změnilo.
Tome, teda jako sory, ale jestliže v jedné databázi je jedna tabulka z jiné doby než druhá, pak je logicky poškozena konzistence této databáze. A nikdo mi to nevymluví. Pak samozřejmě přestanou fungovat všechny souvislosti mezi oběma tabulkami. :-(
Tak pokud to bereš takhle, tak dobře, v tom případě máš poškozenou databázi.
Já, a mnoho dalších lidí (převážně ti, co se v problematice orientují) bere poškození databáze jako stav, díky němuž není možné databázi dále používat a data z ní bez použití speciálních nástrojů získat. Poškození může vzniknou několika způsoby:
1) restartováním MySQL serveru (stroje) za běhu a následnou ztrátou právě zpracovávaných dat
2) restartováním MySQL serveru (stroje) za běhu a následným poškozením diskových polí
3) Útokem viru, hackera, ...
4) Sejitím dvou neslučitelných dotazů na nezamčenou databázi.
5) Chybou v MySQL sereru (programu) - velmi málo pravděpodobné
6) dalšími ....
Celkem zajímavé čtení (i když pro 602SQL server) můžeš najít zde:http://www.602.cz/winbase/wb81/napoveda/xml/html/howtorestore.html
BTW: sepsal jsem to takovým jednodušším způsobem, tak doufám, že to neuvidí někdo ze zkušených a nedostanu za to kapky :)
PS: napiš si skript, který ti bude databázi pravidelně zálohovat, já zálohuji automaticky každých 14 dní.