Zdravim
potrebuji setridit tabulku ve do vyberu podle trech sloupcu ale setridi se mi korektne pouze prvni sloupec. Nevite nekdo prosim kde je chyba? Nebo ma MySQL problem s ceskym razenim? SQL dotaz vypada takto: SELECT * FROM reference ORDER BY objekt, misto, osoba ASC;
Dekuji
MySQL nemá problém s českým řazením. Jen je třeba tabulkám a textovým sloupcům správně nastavit Porovnávání.
data v tabulce i porovnavani mam nastavene na cp 1250, zmena porovnavani v tabulce a sloupcich bohuzel nema na trideni vliv
cp1250 je spousta. Napiš, které přesně používáš a taky příklad špatného třídění.
nastavení tabulky: CHARACTER SET cp1250 COLLATE cp1250_czech_cs
nastavení porovnávání sloupců: cp1250_czech_cs
příklad špatného třídění ve 2. sloupci:
Vrchlabí
Lánov
Vrchlabí
Vrchlabí
Nojo, ale první kritérium máš objekt. Hoď sem oba sloupce objekt i místo, ať můžeme posoudit to špatné třídění. Nejlépe zřejmý příklad.
no, možná ti pomůže nastavení PRIMARY INDEXU na daný sloupec ...
pokud si nastavíš PRIMARY INDEX na sloupec, budeš řadit podle něj, ať tam je cokoliv dalšího, pokud necháš sloupce bez INDEXU, budeš řadit normálně, podle toho jak si zvolíš, takže třeba podle datumu, jména ...
prostě napíšeš ORDER BY nazev, datum ... nejdříve to seředí podle názvu a pak podle datumu ...
takhle vypadaji prvni 2 sloupce: (v prvnim sloupci jsou v teto casti dat vsechny udaje stejne)
sl1: sl2:
montáž parapetu Vrchlabí
montáž parapetu Lánov
montáž parapetu Vrchlabí
montáž parapetu Vrchlabí
Dekuji za pomoc, problem jsem konecne vyresil, v datech jsem mel uvodni mezery ktere zapricinily nespravne trideni.