Joomla a odezvy

Mam nainstalovany RS Joomla zatim ve verzi 1.0.7 osmička ktera již vyšla měla v opravach nějaké chyby ale to neni podstatne. Ráno funguje redakční system poměrně slušně odezvy jsou na cenu v pohodě řekl bych nadmíru. Problém nastává po dvanácté hodině kdy je to téměř nepoužitelný ukazuje to na zatížení uživatelema. Ovšem mám pocit že se jedná pouze o problém s databazí a ne s propustností. Je to ovšem pouze můj názor a rád bych dozvěděl zda to tak je a zda to tak zůstane. Za každou informaci ze strany správců tohoto jinak mnou dost používaného serveru děkuji.
wz.cz je nejzatizenejsi. vyber si jinou subdomenu...
donny,

diky to bude v mem pripade docela problem, po nějakých pěti letech to všechno přesouvat jinam, jsem zvědavej grrr.

Diky za info..
Ja si taky zahravam (zatim jen doma na localu) s CVS Joomla. Jsem rad ze jde na WZ rozbehat. Ale koukal jsem na ty tvoje stranky a mam tam problem stejnej jako u sebe na localu. Tyka se to znaku s shackem a z s hackem :-D. Nezobrazuji se mi. Ja teda na surfovani pouzivam FF1.5, tak nevim jak to facha v majoritnim prohlizeci (a ani to zjistovat nehodlam), ale tobe to zobrazuje v pohode? Jo a reklamni baner od WZ tam u tebe vidim dvakrat.
Jinak resenim tveho problemu by mohlo byt, ze web hodis na novou domenu a na wz.cz pojedes tentyz web paralelne s upozornenim na novy a datumem ukonceni provozu na wz.cz (tri mesice az pul roku by mohlo stacit ;-)).
Ahojte,

ja som skusal MAMBO 4.5.3 (co asi nie je moc daleko od JOOMLA)a na localhoste sa mi podarilo skoro uplne rozchodit diakritiku v utf8. Mal som korektne aj prispevky aj navigaciu.
Celu databazu som exportol cez phpAdmina (gzipovane SQL) a importoval na wz.cz cez phpAdmina zo vsetkym nastavenim na utf8. Ked som si potom pozeral databazu tak bola rozhasena:-(
Tak isto aj na webe to bolo rozhasene. (aj FF1.5, aj IE)

Nejakym sposobom sa to prekodovava do 8859-2.

Ked som manualne preeditoval polozku v db, a ulozil, tak sa to do databazy ulozilo v 8859-2 aj napriek tomu, ze vsetky kodovania boli nastavene utf8.

Pri zobrazeni takejto rucne preeditovanej db na stranke som rucne prepol kodovanie zobrazenia na 8859-2 a potom to zobrazilo korektne. Ale toto nie je riesenie, lebo nechcem 8859-2, ale utf8.

na localhoste to ide korektne v utf8, na wz nie.

sorry ze pisem mimo topic, ale vidim ze tiez mate problemy s kodovanim a mozno ste sa posunuli dalej
to Peter:
Tohle jsem nasel v podpore WZ:

Počínaje verzí 4.1 server MySQL umožňuje určení znakové sady zvlášť pro databázi, tabulku a dokonce i jednotlivé sloupce. Pokud neurčíte (např. pomocí phpMyAdminu) jinak, implicitně se použije znaková sada latin2 (iso-8859-2). Pozor: při použití jiné sady je nutné při každém připojení z vašich php skriptů zadat požadovanou znakovou sadu platnou v rámci spojení s SQL serverem pomocí příkazu SET NAMES znakova_sada, kde jako parametr znakova_sada nejspíše použijete jednu z těchto možností: cp1250, utf8 nebo latin2.

Tak snad ti to pomuze.
Vdaka za info.

Nakonies som na databazu spustil jeden skript ktory nastavil vsetky tabulky na utf8 a do mamba som doplnil SET NAMES utf8 ako pises.
Toto pomohlo. Este musim doriesit korektne vypisovanie mien dni v slovencine , aby sa tu tiez vypisovala diakritika.

Inak je to cele straaaasne pooomaaaaleeee...