MySQL a cestina

Ahoj vsichni,
mam nasledujici problem: nainstaloval jsem si MySQL vse nakonfiguroval tak aby se cestina kodovala v 'latin2'. I sve stranky pisu v tomto kodovani.
Zalozil jsem si novou databazi a nastavil pro ni charset 'latin2' pomoci konzoloveho mysql.exe jsem zalozil nekolik tabulek a do nich vlozil data. Pri dotazu se vse zobrazovalo(zobrazuje) v poradku. Problem ale nastava, jakmile zacnu data tahat do php skriptu. I prez nastaveni mysql_query("SET character_set_results=latin2") a podobnych, nejsem schopen dosahnout korekniho vystupu. Vse se zobrazi dobre (krom pevnych "html" prvku stranky samozrejme) kdyz v IE nastavim kodovani na 'stredoevropske jazyky(DOS)' coz me prekvapuje. Kde mam hledat chybu?
Diky Tomas
Pod 'latin2' mam namysli kodovani ISO-8859-2
Po instalaci MySQL nic nemenim v mysql.exe, jen nastavim pristup. Dále v phpMyAdmin 2.5.7-pl1 mam nastaveno Czech (cs-iso-8859-2), data natahuju do stranek s kodovanim iso-8859-2 ( na localhostu i venku) a nikdy jsem nemel problem. Data ukladam pres phpMyAdmin, nebo pomoci PHP skriptu ze stranek - vytvareni tabulek a databazi taky pres phpMyAdmin, nebo ze skriptu PHP. To vsechno z Windows cz.
Prave,ze phpMyAdmin nepouzivam a vse si chci psat rucne (jak jinak se to efektivne naucit?). Jinak muj problem se projevuje i tehdy, kdyz pouziji 'select * into outfile...' z cehos vyplyva, ze problem je opravdu v MySQL a ne jinde.
Me to prevede PHPko do nastavene sady. Ty budes mit asi problem se znakovou strankou systemu (Win), bude treba poskytnout MySQL text jiz upraveny do zn. sady iso. Ale pockej, treba se nekdo moudry jeste ozve.
Tak se mi to po nekolika hodinach prochazeni dokumentaci a zkouseni ruznych nastaveni(zajimava vec:nektere mysql promene ktere se normalne vypisuji prez 'mysqladmin.exe variables' nelze zmenit protoze "neexistuji:-))jsem se dopracoval k tomu, ze to funguje.ALE: v phpMyAdmin (ac jsem puvodne nechtel,tak jsem naistaloval) mi to pise,ze znakova sada uvnitr MySQL je 'utf8' a za boha se mi to nepodarilo zmenit(jestli to vubec jde). Moc by mne to netrapilo, kdybych nepotreboval export pomoci 'select * into outfile...' kteryzto soubor je v tomtez kodovani. Je mozne to nejak obejit?V orig dokumentaci nic o nastaveni zn.stranky tohoto exportu neni, treba mate nekdo nejakou zkusenost...
Dik
Asi mas MySQL 4.1 a phpMyAdmin 2.6.1 - tak s tim jsem taky nepochodil. Musel jsem se vratit k phpMyAdmin 2.5.7-pl1 a ten kupodivu pracuje v iso i win. MySQL jsem updatoval dnes, tak jeste nevim jestli to jde v PMA 2.6.1 nejak resit.
archiv verzi PMA: http://www.phpmyadmin.net/home_page/downloads.php