problém s tříděním

Mám problém s tříděním u příkazu SELECT. Když má setřídit tabulku ORDER BY jmeno s českými znaky, tak je výsledek asi takový:

Žáček Martin
Šanderová
Antošová
Šťastný Jakub
Aubrecht
Bálek
Balík
.
.
atd., což je samozřejmě špatně. Přitom na localhostu vše funguje, tak jak má. Dokážete mi někdo poradit? Díky

Spaiky
Dáváš tam ORDER BY jmeno DESC nebo ASC ?

Petr
ASC, ale v tom problém není. Vypadá to, že při třídění úplně ignoruje jiné znaky než A-Z a 0-9, třeba když tam je !SSS, tak to zařadí mezi R a T a ne na začátek, jak by to podle ASCII mělo být.

Spaiky
Tak to ti asi moc nepomůžu - znám tenhle problém. Mě to třeba setřídí abecedu normálně a když mám slovo na "š" tak to nedá za "s" ale až za "z".

Petr
vsechno se da udelat.. je zajimavy ze me to nedela.
zkuste php my admin na mysql.webzdarma.cz
nastavit znakovou sadu
Já mám ten samý problém, nejdřív lidi od "Š", pak "A" a pak pro změnu zase "Š". Nastavením znakový sady se nic nezmění. Ty data asi budou v ISO-8859-2 a stránky se zobrazují v Win-1250. Chtělo by to ty data převýst do Win-1250, ale jak?
Pro spravne ceske trideni je treba mit databazi v ISO a pri provadeni SELECTu provest zmenu znakove sady pomoci CHARSET. Odkazuji na manual, a nebo drivejsi prispevky, neb to ted nemam u sebe.
Tak už jsem to vyřešil. Stačilo změnit databázi a stránky na ISO-8859-2 a už to třídí.
:)