faq.webzdarma.cz

napsal jsem to v uvozovkách, prohlížeč mozilla nebyl vykraden v pravém slova smyslu, ale byl okopírován, prostě se microsoftu zalíbila mozilla, ale chtěl vlastní prohlížeč... doteď se IE identifikuje řetězcem Mozilla/4.0 (nebo starší) (windows verze...) atak... a proč myslíš, že se Mozilla (FireFox) nevyvíjí vyždyť je na mnohonásobně vyšší úrovni než IE a zhruba v polovině cesty k Opeře... MSIE se rozšířil hlavně díky lamám a nevzdělanosti a integraci ve windows od win 95 sp2... ale tak proč se o tom furt dohadovat? U mě jednoznačně vítězí Opera, pak dlouho nic, pak Firefox, lynx a na konci jsou IE s Konquererem, jiné browsery nepoužívám. Co používají jiní je mi celkem jedno, to oni přicházejí o kvalitní surfování, ne já.
Tady musím souhlasit s DA, akorát to pořadí, proč je tolik IE bych přeházel a jako první bych dal integraci, pak nevědomost...
taky jsem chtěl používat operu, ale nedokáže projít přes náš firewall, takže nemůžu říct, že je lepší (nebo horší) než FF...
K tématu:
faq vyhledávání, zdá se, funguje pěkně. Ještě detail: v hlavičce je napsané php ?> Asi tam mělo být <php ?> ne?
no, ještě otazníík...
<?php ?>
no a možná pak ještě i mezera ;)
<? php ?>
spis by tam melo byt jenom <?php
podle vzoru <html> - taky je tam jenom zacatek a ne cela struktura s meta a body...
teda vy detailisti ;-)
Tonik, v tom případě je to úplně blbě... ;-)
>> teda vy detailisti ;-)
no kdyz uz tady ty detaily rozebirame... ;-) hned jak byly pridany odkazy na stranky tvurcu odpovedi, jsem si vsiml, ze odkaz na odpoved obsahuje i mezeru a zavorku za otazkou, coz uz by melo byt mimo odkaz.
nazorne: ted je to takto: <a>text otazky (</a><a>odkaz na houmpejdž</a>)
no a melo by to byt spis takto: <a>text otazky</a> (<a>odkaz na houmpejdž</a>)
Tonik: tomu říkám konstruktivní připomínka.. díky, opraveno (doufám)
dis: Tady všude kolem je tolik problémů s reklamou, že by možná bylo dobré (pokud ti to mateřské povinnosti dovolí :-)) - dát do faq kus zdrojáku jako vzor pro vložení celého kódu reklamy, asi včetně komentářů.
Lama: OK, už jsem to tam švihla, doufám že dobře ;-)
http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?57

jo a díky Džej Árovi tam máme popis mod rewrite, kdyby bylo potřeba
http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?56
2dis: perfektní, nové faq se budou hodit, ale dovolím si připomínky.
FAQ s kódem reklamy: značka pro reklamu není <!--WZ-REKLAMA-1.0IZ-->, ale je <!--WZ-REKLAMA-1.0--> (nebo <!--WZ-REKLAMA-1.0-STRICT-->)
FAQ s mod_rewrite: v tom ukázkovým kódu by bylo lepší, kdyby to bylo na jednotlivých řádcích, t.j. na prvním zapnutí, na druhým a dalších jednotlivé podmínky. Však když na to koukneš, tak uvidíš ;-)
Thalia: když člověk spěchá... díky ;-)
Mno tak jsem si pročetla faq o mod_rewrite a docvakla mi jedna věc, která mi předtím nedošla, takže jsem spokojená :-). Ale Džej Áre, v tomhle kousku:

>Jak je z příkladu vidět, vše co je v regulárním výrazu uzavřeno do uvozovek, >se ukládá do proměnné s celočíselným názvem. Uvozovek lze samozřejmě >použít více a hodnoty v nich uzavřené se pak přiřazují postupně do >proměnných $1, $2, $3...

má imho místo "uvozovek" být "závorek" ;-)
Fakt že jo :) Dis, kdyžtak mi to oprav ;)
Jinak mám z toho celého takový trochu divný pocit, obávám se, že jsem to napsal dost zmateně a nevím, jak to pochopí lamy... i když mod_rewrite zužitkují spíše trošku pokročilejší uživatelé... uvidíe, možná se někdy v dohledné době rozhodnu to ještě celé trochu přepsat...
DA: mně se to zdá vcelku jasný, ale může to být tím, že už jsem si k této problematice něco přečetla, i když to co já chci se mi zatím nepovedlo :-(. No možná to trochu rozdělit pomocí podnadpisů, takhle je to jeden dlouhej souvislej text a to se imho může zdát nepřehledný.
divny logo
Džej Ár: Lamy to pochopí naprosto správně - tj. vůbec - vím o čem mluvím :-))
skaff: Děkuju, snažil jsem se ...
skaff: ze jo?
hanyZ: rofluts
tak ještě někdo zkuste něco nakreslit - myslím logo... Já jsem na to úplně levá, mě se tohle líbilo víc než to moje, který vypadalo jako made in VzA.

Džej Ár: jdu to spravit ;-)
Přesně tak, já nemám žádný patent na loga. Prostě jsem ho dis nabídl. Pokud někdo stvoří něco lepšího, tak se neurazím ... no, chvíli to asi bude bolet, nějaké slzičky taky budou, ale nakonec se s tím srovnám! :)
hanyZ: tak zatlač slzu...
Lama: byl jsi první a poslední kdo to prozatím zkusil, takže teď je tam tvoje logo ;-)
to se mi zda lepsi :) Lama umííí
http://skaff.wz.cz/img/faq.jpg může bejt?