Pro programátory

MzM... my jsme kdysi davno měli Karla ve škole i na [23]86-kách ;)
to byla sranda.... :-)) jakože nic užitečného se v tom nenaprogramuje, že, ale na rozvoj algorytmického myšlení to bylo v poho ;)
Heh, koukám, nemusí se chodit daleko. http://karel.webz.cz/
a co assembler? :-))
Ja by som odporucal Visual Basic. Ten je pre zaciatocnikov najlepsi. :-)
Min. teď je Visual Studio 2005 Expres Edition zdarma (Beta).

http://forum.builder.cz/read.php?23,1086959,1087968#msg-1087968
hmm, ten ovládám, akorát ve verzi Z80, 8080 a 8086 a to nevím jestli bych si ještě vzpomněl, napadá mě binárka (21, 00, C0, 01, 00, 40, 11, 00, 00, ED, B0, C9) - hehe, ale jestli je to správně nevím (Z80),
mělo to být
ld hl, #c000
ld bc, #4000
ld de, #0000
ldir
ret

assembler je děsná hokna...
já vřele doporučuju pro astronom VB protože s tim bude otravovat na jinym foru a ne tady...
už vidim ty otázky.... :D

btw: obávám (raduji?) se že astronom si příspěvek od simona přečet a spálil ho pekelný oheň...
uz nevim jak to rict jinak, astronome ty si takovej kreten, jakyho sem snad jeste nepotkal . .

''Jo a ta stránka www.builder.cz neměla moc smisl... sou tam protivní lidé jak nevím co....''

nemam slov
Myslím, že ten oheň sežeh spíš sajmona, protože se teď má zač stydět... já aji hodně pomáhám, takže.... a díky za rady...
dovol abych se zasmál... (odcházím do vedlejšího pokoje kde se válim smíchy)

(5minut...)

(vracím se zpět...)

univerzální rada by astrolog:

"no já bych to zkusil přes iframe"
"nevim proč to dělat tak složitě když to jde jak řikám...." - (následuje absolutní kravina)

....
Jo a to Visual Studio sem nenašel....
astronome, chapes proc se ti vsichni smejou?
Ty vole. Ctu to od zacatku. Jsem uz docela zkuseny programator. Takze radeji nebudu na podstatu odpovidat.
Odpovim jen ty doplnujici otazky.

1) MS Visual Studio 2005 Express je beta verze a je poskytovana ZDARMA (reakce na masove rozsireni OpenSource). Na netu nevim jestli je ke stazeni, ale vyskytuji se v nekterych casopisech. Komplet najdes v casaku Computer na DVD 13-14/2005 (aktualni cislo) nebo v CHIPu 7-05 (taktez aktualni cislo). Jake jsou nevim. Jeste jsem je nezkousel.

2) www.builder.cz - Nahodou je to dobry server venovany programovani. Najdes tam nektere rozsahle clanky, ale hlavne dost aktivni forum (nektere jsou o nicem, ale to pisou blbci co neumi programovat).

3) Programmer's Wizard 2 (CZ) - je pouze cisty editor a bez kompilatoru je o nicem.
Když už jste u těch free programů, co kdyby astronom zkusil javu? Ta je taky free, SDK je na webu sun.com a má tak do 200 MB (?)

Astronom, Já jsem vlítnul na microsoft.com a VisualStudio 2005 free beta verze volně ke stažení bylo první, co mě bacilo do oka...
No nevím, Javu? Bych řekl, že to na něho bude hodně ;) Ať si pohraje pár dnů s Karlem, pak zkusí pascal a pak nějaký free soft na c++
Tam jsou o tom jenom články... ale na stažení to není!
Pomalu začínám chápat, proč z tebe tady tak šílí...
No, je pravda, že ta úvodní stránka se hodně mění, ale zas tak složité najít to není, ne?
Asi na 3 kliky jsem se dostal na http://lab.msdn.microsoft.com/vs2005/
a tam čtu link jak blázen "Get Visual Studio 2005 Beta 2"
Takže zkus tohle....
.
>> Jo a ta stránka www.builder.cz neměla moc smisl... sou tam protivní lidé jak nevím co....

A ty se divis hvezdari?

Kdyz pomineme ze dotaz na tom foru polozil podobnym stylem jako tady, tak se nedivim ze na nej byly nevrli, vzhledem k tomu v jakym foru ten dotaz polozil. Právo a programování.

http://forum.builder.cz/read.php?150,1143729

A jak bylo receno na builderu, to ze je ti 11 (pokud nekecas) te fakt neomlouva
Ale jako právo a "programování", tak jsem si myslel, že je to správně..... já tomu moc nerozumim.... neznám všecky výrazy světa....
na to nemusis bejt genialni abys pochopil ze PRÁVO A PROGRAMOVÁNÍ neni diskuse přímo o programování a ze ten tvuj post je tam uplne OT
no tak promiň., ale já jsem mislel, že se tam baví o nějakejch právech na prog. a o programování jako takovým.... tak jsem to pochopil... za to menůžu..
ne? A kdo za to teda může? Já tady vidím viníka celkem jasně ;)
Astronom:
že ti je 11 tě neomlouvá, to je pravda. Ale na druhou stranu myslím, že bys možná měl zapátrat ve svém okolí po někom, kdo by ti poradil, než hledat radu mezi více méně anonymními rádci ve fórech - abys na to šel postupně, a ne se hned vrhat na věci, který sám nemůžeš ještě zvládnout. Ne proto, že ti je jedenáct, ale proto, že toho ještě hodně nevíš, a prostě nemůžeš vyskočit hned do prvního patra, ale musíš pěkně po schodech.
Ale když já nikoho takovýho neznám....
dva z těch co znám, umí akorát dělat stránky... a to je všechno.