já mam GeForce MX 440 128MB DDRAM a padá... a s driverama někdy z období zima 2004 :))
GF4 MX440 s nějakými "středními" ovladačemi (se starými vůbec nenaběh HL2, s novými blbne Vietcong).
Drhnutí jsem si nevšiml, mám dokonce pocit že jsem měl během toho spuštěny ještě dva hodně paměťově náročné programy a nemyslím hru ani Word ;-)
Dokonce jsem tou bílou plochou obrázku scrolloval, protože jsem myslel, že něco je třeba dole a IE tam zascroluje automaticky a že v tom je ten vtip.
Tom, zkoušel jsem to v linuxu (to je AMD 700Mhz, s 0,6GRAM, a nV jakási historická GF2 s 16MB paměti) a tam se to chová zrovna tak....
Zrovna tak jak? Zrovna tak, že to i v Linuxu spadne, nebo zrovna tak jako u mě, že to nespadne?
funguje to na XP SP2. na w98 nikoli. Nefunguje to taktéž na linuxu. MDK 10 si s tím poradilo bez problému.
Tom:: seš zjevně nějaká anomálie. Zbytku to totiž padlo. Nebo je to tou pamětí. nic jinýho to bejt nemůže. Nebo že by si měl snad jinou verzi GDI. čjort vie.
Majkls: čjort znajet... (jesli si to myslel rusky) :)
skaff:: dík za opravu. Trefa :))
Tom> 64bit asi nemáš, že?
64bit nemám.
Mám zřejmě nějakou speciální edici Windows, protože vůbec nechápu o čem je řeč když se všichni zaujatě baví o tom, jak Windows šíleně padají, jak jsou nesnesitelně nestabilní, jak týdně dělají formát disku (to vůbec je nějaký fetiš to formátování při každé maličkosti), atd.
Nebo se možná jen chovám ke svému systému slušně...
Majkls - co znamená to "funguje"? Že funguje ten vtípek a systém spadne, nebo funguje systém a vtípek je bez efektu. Stejně tak dvojsmyslně to řekl Marek a já doteď nevím jestli to v tom Linuxu spadlo nebo ne.
Tom, v linuxu to nepadá. S tím formátováním jsi to docela trefil. Takhle jsou vychovaní uživatelé win. Když něco nechodí, tak přeinstalují win. A když jsem do jednoho takového hučel, ať se podívá, proč to nechodí (většinou stačí udělat drobnost a zase to chodí) a ne hned reinstalovat systém. Proč by se lidi měli něco učit, když to reinstal spraví, je to sice 100x delší, ale funguje to.
Od doby, co používám v práci XP, nestalo se mi, že bych ho musel přeinstalovat. A to dělám dost prasáren v Delphi a VS. Občas se nějaký produkt přeinstalovat musí, ale za to si z 99,99% můžu sám. To že to žuchlo snahou zobrazit velký obrázek mě celkem překvapilo.
MzM: Já mám velice nahnilé, ale stále dostatečně funkční (!) XPčka, která by možná stačila jen protáhnout nějakým XPlitem či utilitou na zrychlení bootu/shutdownu, už asi rok. Nejen Delphi a VS, ale různé hry, které furt instaluju a odinstalovávám, každou chvíli plné disky (takže Windows musí samy uklízet apod.). A přitom, za celou dobu mi BSOD vyskočil jen včera při pokusu nastartovat XPčka, když jsem nainstaloval SoftIce. Radši zahodím SoftIce od NuMegy (s poznatkem, že ač tak vychvalovaný, pro mě je nepoužitelný krám), než abych formátoval disk, kde mám pracně nastavené všelijaké profily v programech, funkční a sladěný Apache atd. A to uvažuju o format c: už asi tři čtvrtě roku. Buďto jsem tak líný, nebo jsem vážně nebyl dohnán okolnostmi.
Jo, vzpomínám si, dělal jsem formát na w2000, ale to proto, že jsem dostal nb od kolegy a tam je to vhodné. Navíc mě o to požádal.
mě xpéčka běží okey. žádná modrý wokno. ale musel jsem je reinstalovat, protože jeden crack mi pozměnil český písmo na azbuku. to byla hrůza.
Nevím co máte, ale já mám hloupé 98čky a běří v poho... a to sem nadělal taky hodně prasáren... jednou sem i měl volného na disku je něco kolem 2Kb
Protože sem zjistil, že je jednoduchší si vychytat "očisťování" windows než tam všechno znova instalovat.....
Najednou všem běží Windowsy v pohodě. A kde jsou všichni ti lidi, co v jiných threadech na Windowsy, Microsoft a Gatese nadávají seč můžou? :-O
Tom, tady jsem, já nadávám, viz markovo.wz.cz/pidimek.php. To že to běží neznamená, že tam nejsou chyby. Viz úžasná věc poslední doby - AnalysisServices a jejich oblíbená chybová hláška vyskakující z mě neznámých důvodů a hlásící "Error: Unknown error". To je oblíbené. Nic méně XP běží slušně.
Jakub, typický uživatel win, proč proboha kvůli změněným fontům reinstalovat systém? děs...
Jo, chybové hlášky, to je jedna velká legrace... třeba známá hláška ve stylu: Nastala chyba (operace proběhla úspěšně), nelze pokračovat!
Nípal, jo v pidimeku jich pár mám....
A jsme zase u těch chybových hlášení. Dejte mi minutu a vytvořím 100% realisticky vypadající screenshot chybového hlášení s tou největší volovinou co vymyslíte.
Musíte si uvědomit, že drtivá většina těch největších kameňáků týkajících se chyb Windows, které na webu najdete, jsou "podvrhy".
A z toho zbytku je velká část způsobena nějakým programem který tu chybu vytvořil a zobrazil, nikoliv Windowsy.
Já tam podvrhy nemám. To mi přilo hloupé. Ale je pravda, že tohle povětšinou dělají jiné programy jak sys.
no většinou to podvrhy nejsou. Ty chybový hlášky občas opravdu stojej za to. někde jsem měl jednu hezkou. už nevim, kde je.
Jo jasně, taková ta okna jako "Klávesnice nenalezena, pokračujte stisknutím enter" (Windows nikdy nežádají stisk klávesy, jedině kliknutí na tlačítko), nebo "... stiskněte F13 ..." (opět stejný případ) jsou 100% pravé ...
Ale někdy je pravda že se podaří něco ne úplně ideálně formulovat (u dialogových oken to je často automaticky složené, takže nebylo možno přeložit to dokonale z angličtiny, o tom teď nemluvím), například docela zajímavý je ten pravidelný update "Nástroj pro odstranění škodlivého software Windows". Ta věta se dá pochopit dvěma způsoby :-)
no zcela regulérní hláška co mi vyhodil windows media player: souber nelze přehrát protože zástrčky nejsou zastrčeny (tim zastrčeny si nejsem 100pro jistej, ale bylo to se zástrčkama) - reálná chybabyla ve zvukovce...
mi windows media player psal: spojky nejsou spojeny. to bude asi tim, ze to byla verze 6.4. ty vyssi verze jsou asi promakanejsi, tak maji zastrcky :-)
LOL a co to bylo se spojkama? já měl určitě zástrčku ale nevim přesný znění no...