Vysvědčení - pochlubte se

Lucas: no já chodim na soukromej gympl do prahy, prvák. musim se teda přiznat že sem za celej rok neotevřel jedinou učebnici. neudělal sem ani jeden úkol a známky z testů z

matiky: 5 5 5 5 5 4 5 4 5 4- 4
cestina: 5 5 5 5 5 5 4 2
nemcina: 3- 4 5 5 5 4 5 4-
dejepis: 4 3 4- 5 5 5 5 4 5 3-

možná si budete myslet že sem úplnej debil ale já sem jenom línej. když chci, můžu mít třeba za 1 z dějáku.
HURÁ, PRÁZDNINY. Píšem trošku neskôr - bola oslava ukončenia ZŠ.

Ja mám tri 2 a zvyšok 1. => 9.tr
Jeee, na zakladce sem mel same jednicky...
keby som sa učil, tak možno aj ja :))
skaff:: já vim, že mý kecy sou blbý, ale dej si bacha, abys neupad na hubu. Znám takovýho týpka jako ty. Momentálně bude dělat repec. Zachránil ho novej školskej zákon. Má 2 bajle. Ale kdyby nedělal o hodinách bordel, nemusel by třeba mít ani trojky. No přestanu s mravoukou. Stejně to je mlácení prázdný slámy. Některý lidi jsou prostě nenapravitelný :)).
skaff, blbý nebo líný, výsledek je stejný. BTW kuřáci taky tvrdí, že můžou kdykoli přestat a nefunguje to.
Špatné známky jsou jedna věc, ale neomluvené hodiny a snížená známka z chování druhá. To už s leností nesouvisí. Teda ty neomluvené hodiny jo ale zase tak velká lenost abys nedorazil ani do školy, to je extrém ;-)
Ale je to tvůj život, nakládej s ním jak uznáš za vhodné.
aj my školou nepovinní sme šli zapit konec školního roku a vo vo vo tom to je :o)
MzM: to si dovolim tvrdit taky, když sem byl nemocnej asi měsíc, nemoh sem kouř ani cejtit a vůbec sem na to neměl chuť. a navíc nekouřim kvůli nikotinu, já si jenom rád s něčim hraju. jenom se bojim že to někdy přejde v závislost. Někteří lidi na tom mají fyzickou závislost, fak nevydrží bez cíga 20 minut, bez přísunu nikotinu nejsou schopný fungovat. Mám nějaký ve třídě, učitel je uvolňuje z hodin protože se fakt klepou a myslej jenom na cígo, docela smutný případy.

Tom: to jde z okolí, z tý atmosféry ve třídě. když školu zatahuje půlka lidí z 20, můžeš bejt slušňák, kterej sedí v lavici a o velký přestávce se učí na další hodinu, nebo prostě na dvě hodiny někam zmizet, zevlovat v centru v Praze a pak zas dorazit... :)
skaff: na jakou soukromku chodis?
tak ja este stale oslavujem ukoncenie ZS, no a vysvecko 2x dvojka inak 1. No a 123 ospravedlnenych hodin :)))
skaff: Jako já jsem taky línej, ale tak když už, tak si udělam tahák a je to, ne?
Lucas: gymnazium jana palacha

Ijáček: v životě sem si udělal tahák asi 2krát, ale nikdy sem ho nepotřeboval prptože sem si přesně pamatoval, co na tom taháku je :) takže sem ho nemusel nikdy použít
skaff - no vidíš, vždyť ty máš viditelně dobrou paměť
No já sem měla 2 čtyřky, 2 trojky, ňáký dvojky a celkem dost jedniček:) A taky se vůbec neučim... Bohužel sem na gymplu - "bohužel" ne proto, že bysme neměli dobrou partu - to naopak máme:) Bohužel proto, že ta škola fakt není pro mě... Jenže když to člověk zjistí ve druháku, tak už se mu nechce "ztratit" 2 roky a jít na jinou střední - zvlášť když prospívá (byť se čtyřkami), i když se neučí. Letos jsem dokončila třeťák a ten rok ještě zvládnu. 80% předmětů, které máme, mě vůbec nebaví, takže si během hodin dělám něco jinýho a ani nedávám pozor... Ale už mám jasno, které z těch předmětů v životě potřebovat budu a které ne, a právě těch 80% nikdy potřebovat nebudu... Vím, co mě baví, a to co mě baví, tak se i ráda učím, a tím pádem jsem v tom výrazně lepší než ostatní. A o tom to podle mě je. Je škoda, že jsem tohle nezjistila o 2 roky dřív - mohla jsem si vybrat střední s nějakým zaměřením. Takhle si ještě rok počkám a na vejšce budu snad spokojená:)
Takže pokud je skaff podobný případ - tzn. že má něco, co ho baví a v čem vyniká, i když třeba úplně mimo školu, tak mu fandím a věřím, že to v životě možná dotáhne dál, než někteří premianti třídy, kteří věnují učení hodiny denně a všechno se naučí nazpaměť jako básničku. Tím nenarážím na nikoho z vás, vždyť vás ani neznám... myslím to zcela obecně. To jen na vysvětlenou, aby se do mě místní jedničkáři nepustili:)
Elis: Ne, nepustím se do tebe :))) Jen mi to neučení jde líp, nebo mám prostě dobrou paměť, protože ať už se děje cokoliv, doma se na nic nepodívám a na test se chystám tak přestávku předtím. Snad jedině referátům a výkresům věnuju doma péči. No prostě to neberu jako tuny textu, ale jako kupu souvislostí (samozřejmě jsou předměty, ve kterých to jinak nejde, ale je jich na průmce naštěstí sakra málo), takže tomu rozumím. Pak to vypadá tak, že z té přestávky před testem, na který se já neučím, mi vyjde čas na to, abych to pár lidem, kteří to neumí, vysvětlil :)
Nípal: Jo, průmka, to je trochu jiný... Tam určitě nemáš kupu různých zeměpisů, dějepisů, biologií a politologií, ve kterých ty souvislosti fakt nenacházim:/ Samozřejmě, lidi, co se neučí a stejně mají dobré známky, jsou na tom zase o hodně líp. Dobrá paměť, schopnost chápat souvislosti a podobné vychytávky jim šetří práci a čas strávený nad knihami. Já mám ty svoje jedničky taky bez učení, takže vím, o čem mluvíš. Bohužel to u mě nefunguje na všechny předměty, no...:/
Elis: právě kvůli té kupě zemáků, dějáků, bížulí a psychiatrií, ve kterých se nedají hledat souvislosti, jsem na gympl nešel ;)
skaff: tywe husty znas Jana Pivonku?
Ale odmaturovat za samý 1 neumí jen tak někdo co? Čj, Aj, Dějepis a Latina...
No jo, no... Já ale dodnes považuju samý 2 taky za velikej výkon, když se vezme, že jsem ty čtyry roky předtím školu viděla jen sporadicky, a to ještě skrz začouzené sklepní okýnko nejbližšího výčepu :)
cheche... tak tak...
Darkwalker > taky samé jedničky, 5 předmětů, ČJ, Matika, Ekonomika a organizace (přesný název předmětu nepamatuju), Strojnictví (rovněž přesně nepamatuju), Praktické cvičení z ekonomiky (taky nepamatuju).
Elis: no mam podobnej problém, dost lidí mě rozmlouvalo ať nechodim na gyml, že je na dvě věci, šel sem tam hlavně kvůli sportu(chodim na sportovní gympl) ale většina věcí co do nás tam tlačej mi bude stejně na dvě věci. Stejně to zapomenu.
Všechno si pamatuju tak měsíc, pak ani ťuk.
Lucas: hustý, znám! se mu řiká Opin! takovej magor, dělá hustý filmečky :)