Infraport

Mam mobil sagem s fotakom a chcel by som cez infraport stahovat fotky z mobilu do compu. Ked som nainstaloval infraport z CD tak mi vypisalo ze vznikla chyba pri instalovani ovladaca a vzdy pri usb device sa vysvieti taky vystrazny trojuholnik z vykricnikom a ked dam vlastnosti tak mi vypise ze sa nepodarilo nainstalovat ovladace, i ked z CD najde vhodny ovladac po nainstalovani vypise ze vznikla chyba a nepodarilo sa ovladac nainstalovat. Co mam robit?
Vzít krabici, TFM, záručák, jít zpátky do obchodu a chtít jinej telefon (rozuměj ne Sagem) :-)
Ne, promiň, ale Sagem je fakt... No, já nevim, čim to může bejt... ale u spousty telefonů fotky přes kabel nejdou a přes IR by to mělo jít, ale proč to nejde, ti neřeknu... (že to může bejt tim Sagemem, už nebudu opakovat...:-))
kup si normalni mobil a normalni fotak
No nevim jak zrovna u Sagemů, s těma nemám zkušenosti, ale jinak má hodně telefonů infraport "poloviční", protože s ním můžeš jenom synchronizovat nebo chodit na net. To jen tak mimochodem, že i po úspěšné instalaci může přijít zklamání ;o)

Co s etýče těch ovladačů, tak pokud to CD bylo k tomu, atk je to divný, ale můžeš zkusit stáhnout nějaké z netu, pokud víš název toho usb IR. Telefonem to není, spojení počítač-usb IR musí fungovat nezávisle na něm.
Ja se priklanim k tomu mit fotak a telefon zvlast, je to jako mit pračku a mikrovlnku v combu (taky blbost)
Dakujem za rady, ktore sta mi dali, ale ja si myslim ze to nebude telefonom ten problem, nakolko ku telefonu som sa este nedostal, ale s infraportom. Najprv musim nainstalovat usb kabel s infraportom a tam je problem, lebo mi vypisuje ze pri instalovani ovladaca doslo ku chybe.
ked si pozrem vlastnosti usb device, tak napise ze nema ziadny ovladac kod28.
A inak co mate proti Sagemu MyX5-2?
Všechny telefony nejsou stejný, co se týče kvality...
infraort je desne citlivej na pohyb takze kdyz se nekam pripojis a pohnes s objektem nebo s phonem je 80% moznost ze se to odpoji jelikoz me se to takhle stalo a pro to prdim na infraport.........Bluetooth
No dakujem za rady, mne sa uz podarilo spojazdnit aj infraport aj mobil, len teraz mam problem ako stiahnut fotky z mobilu do compu. Myslel som ze vo windowse comandere sa mi objavi dalsi disk a potom to stiahnem klasicky, ale nic dalsi disk sa mi neobjavil. Co s tym kto poradi.
to si ten mobilek do kompa musis nainstalovat......system vi jen o infraportu ale ne o koncovim zariceni (konkretne mobil) bliz uz nic neporadim.....:-)
Musíš na netu najít program, který s tím telefonem bude umět komunikovat. Pokud se ti to nepodaří, tak to IMHO nejde.

P.S.: S tímhle sagemem nemám zkušenosti, ale jinak je to tak, jak říká Laura. Ale zrovna u těch Sagemů to musíš brát tak, že kdysi byly jejich telefony totální šroty a tak se nějak pro ně vžil obecný předsudek.

boris: Foťák v telefonu sice možná není ZATÍM ono, ale já si nechci kdykoliv jdu ven vypadat, jako bych se chystal na túru ;o)
Myslím, že mít takové "kombo", jak ty říkáš, je někdy moc skvělá věc.
Jo, jenže tenhle "předsudek" neni zas až tak pasé, což potvrzuje praxe, že 90% Sagemů - jedno jakej typ - se v prvnim roce pos* Zbývá ti ale ještě 10% naděje, že tobě se to nestane, tak nevěš hlavu ;-)
potrvzuju shitovost sagemaku nechutnejch!..............:-P
Ja mam tiez pripojeny mobil cez infraport na PC. Ak mas WinXP tak to sprav nasledovne:

1: Otvor si infraport na mobile
2: Priloz mobil tak, aby boli infraporty oproti sebe
3: WinXP by mal ohlasit, ze je dostupny iny pocitac (v tvojom pripade mobil)
4: klikni na ikonu infraportu pri hodinach a otvori sa okno so subormi

potom uz len vyber subory a klikni na odoslat (kazdy subor musi ist zvlast)

A KED CHCES DOSTAT SUBORY Z MOBILU DO PC

sprav to co predtym, len nemusis klikat na ikonu pri hodinach. Priloz infraport a daj z mobilu odoslat subor. Na obrazovke sa zobrazi otazka, ci ma PC prijat subor. Potvrd sa subor je v PC.
Adresu ukladania suboru nastavis nasledovne.

Klikni na ikonu pri hodinach, potom na vlastnosti, karta infracerveny prenos a tam to mas.

! NA XP NETREBA ZIADNY SPECIALNY PROGRAM !
Tak predne bych rad podotkl, ze Sagemy byly sroty, ale pouze ty co se vyrabely u nas. Tusim nekde na Kladne nebo tak.
Co se tyce infraportu je treba dat si pozor jestli rezim irda na pocitaci neni nastaven fast irda. Mobily maji potom problemy s komunikaci a dochazi k odpojovani.
Ja sam uz mam myX5-2 pul roku a nemuzu si ho vynachvalit. Samozrejme, ze ma nekolik musek, ale tak uz to proste chodi.
Co se softwaru tyce, doporucuji stahnout program My Pictures And Sounds 7.07 CZ ze stranky www.sagemak.com. Ten je primo delany na posilani a prijimani vsech moznych audiovizualnich souboru.
Pokud chcete odesilat SMS, editovat kontakty atd. tak doporucuju program Wellphone.
Problem je s Java aplikacem, ktere se zatim musi stahovat z internetu.
Kdybyste nekdo znal program, ktery umi uploadovat aplikace do mobilu sem s nim.
Hezky den!
Dakujem za rady, uz som na to prisiel ale skusim to aj cez ten program co mi radil Georgoz

Este raz diky a keby niekto mal s tym problem rad poradim