Souhlasím s tomovým příspěvkem z 23. 02. 2005 20:55, cituji: "No moment. Tady se mažou příspěvky?
Je tu spousta příspěvků se sprostými slovy, ale můj příspěvek, kde jsem si dovolil vyjádřit můj názor na zaměření tohoto threadu a řekl jsem že povede jen k urážkám Bushe (což se potvrdilo), tak ten mi byl smazán? A přitom byl psán naprosto slušně a srozumitelně a k věci.
Viz příspěvek Nípala začínající "Souhlasím s Tomem...", jenže ono není s čím souhlasit když už to tam není.
Tak nevím, tohle mi připadá že moderátoři trochu přehnali...."
a se všemi jeho předchozími. Bude-li tento příspěvek smazán, naseru se a vyvodím z toho důsledky. Platí totiž svoboda názoru.
Dále bych byl pro zrušení threadu o Bushovi, je to flamewar bez konce a stejně již byla milionkrát omílána. Žádám tak podruhé, doufám, že mě někdo vyslechne.
Richard:
"Podle tebe tedy UBL s Al K. zautocil jen tak z dlouhe chvile?"
Kde sem tohle napsal?
"Ty vidis rozdil mezi Bushovym vojskem a UBL teroristy?"
Ty snad ne?
"Ja vidim za temi cisli lidi at uz v civilnim nebo zelenem a pro me je to stejne."
Zkonkretizuj prosím, o jakých číslech mluvíš.
albertino: Nípal se již vyjádřil....
Nípal: S těma smlouvama bych to nepřeháněl. Jsou to spíš jakési "gentlemanské dohody", jak vidno neřídit se doporučeními rady bezpečnosti není žádný problém a žádný sankce z toho neplynou.
Ač jsem položil Rchardovi otázky, stejně bych to tu asi taky uzavřel, nemam pocit, že kdokoliv z nás by měl dostatek informací o tomhle problému, aby o něm moh mluvit.
Nejde o informace, jde o zatvrzelost jednotlivých stran - nelze je nijak přesvědčit, na množství a kvalistě podaných důkazů vůbec nezáleží. S tím mám bohužel zkušenosti, konkr. z jedné diskuse s jedním ufologem... :|
Prosím, smažte tohle vlákno. Pro klid mojí duše. Díky.
jj souhlasim stebou ... nechci se s vama amikama rozcilovat :-))))
garofano: Jenže nejsme a nedělej z američanů svatoušky. Jak by se ti líbilo kdyby sem nakvačily vojska cizí velmoci? (třeba okupace v 68', zeptej se rodičů:o)
Komplex lze vyjádřit v pozitivním i negativním smyslu. A jestliže má někdo velmi vysoké sebevědomí (viz. třeba otázka Kjótského protokolu, že?) a ovlivňuje to negativně jeho rozhodování, pak je to komplex.
Ta třetí otázka postrádá význam - stačí se podívat do plytké historie americké zahraniční politiky, a zjistíš že afghánistán, irák, kuba atd. nejsou první země (oběti) agresivní americké politiky. Na co si hrajou, na spasitele?! Vím že změna bolí, ale opravdu mi to připomíná středověký způsob šíření křesťanství.
nípal: Ano, Evropa je konzervativnější (jaksi se tady moc neujal ten styl "po nás potopa"), a přestože existuje EU, není pořád tak jednotná, což je dle mého názoru jedna z největších výhod.
Pokud vím, tak primárním cílem Ládina byly objekty v USA, a útok ve ve Španělsku byl znamením že je to jen mezi Ládinem a Bushem a nikdo další není vítán, jinak si to odskáče taky. Což se stalo. A vymýtit terorismus je stejná blbost (= je to nemožné), jako chtít se zbavit všech bakterií v lidském těle. Vždycky bude nespokojenost a vždycky se najdou lidi kteří to budou řešit radikálním způsobem.
Pro mě je to zabíjení lidí ve jménu ameriky. Ale já nejsem američan, jsem Čech. Kdokoliv kdo podnikne úspěšný útok na ameriku může být označen za teroristu, protože amerika jedná z pozice síly, ne rozumu (vadí vám reklama, média? tak to nic není v porovnání s masáží jakou dostávají amíci od vlády). Ta "kolébka demokracie" není nic jinýho než velkej nenažranej obr. Ale abych jen nekritizoval, drtivá většina američanů pochází z Evropy, že...
No vlítnout do Iráku nebylo nejšťastnější. Saddám dělal sice bububu s chemickejma zbraněma a svýho času byl i docela roztahovačnej (Kuvajt), ale zase tak horký to nebylo, protože když se porocházelo Irákem teď, tak se nic moc nenašlo. Když už se to rozhnípalo, tak je potřeba to dotáhnout do konce a nezdrhat odtamtud. A co se týče toho "co se spíš mělo" - měla se řešit KLDR, která má teď díky okamžiku nesledování nukleárku.
<HTML>Nipal: nic se mazat nebude, od toho jsem tu pokud vim ja. Jestli ti to vadi tak sem nechod, stejne jsi sem nicim poradnym neprispel.</HTML>
Richard: Omluvám, ale už se dlouho nikdo neptal, takže se zeptám já. Jak to vypadá s novou verzí fóra? :)
Takže já to shrnu:
Pravidla fóra nikde vypsána nejsou. Ale vypadají asi takhle:
Klikně si pište nadávky a sprostá slova (např. vsechno je to banda posranejch hipiku), klidně si vyjadřujte podporu terorismu (např. ladikovi fandim, treba jirkovi jednou natluce), klidně piště příspěvky absolutně bez významu (např. příspěvky obsahující jen lol apod.)
Ale opovažte se vyjádřit svůj názor na samotné téma threadu, zvlášť pokud ho založil moderátor (i když je pravda, že nevím, jestli ten Richard je moderátor Richard). I když to napíšete slušně srozumitelně a k věci, stejně vám to smažou. Takže asi taková tady jsou pravidla.
Co bylo špatného na tom, že jsem řekl, že si myslím že tato debata povede jen k urážkám Bushe? Ano, objevily se tu i jiné příspěvky, objevily se tu i "odborné" a "zasvěcené" rozbory situace. Ale i urážky. A i kdyby - každý má právo se mýlit a je to snad důvod k mazání příspěvků?
Mi je to úplně fuk, mi na tom příspěvku nezáleží, dělejte si s tím fórem co chcete, ale zamyslete se jestli mažete to správné a jak potom fórum působí...
Pokud někdo s mým příspěvek nesouhlasil, měl to napsat. Bohužel s ním nesouhlasil moderátor a přímo ho smazal aniž by napsal důvod....
Ano, fórum je vaše, staráte se o něj jako o celý WZ, děláte svou práci, jsme vám za to vděčni, ale neměli byste svou moc zneužívat přehnaným způsobem.
tom: třeba jako amerika? :)) Nikdo kdo nedělá na vysokým postu nebo nepochází z řad teroristů nebo není politolog nemůže napsat nic co by vystihovalo situaci, (včetně autora tohoto přípsěvku). Víme jen to co nám předhodí média. Což není někdy zrovna pravda, že? Jedná se jen oprezentaci vlastních názorů.
btw ty seš z Ostravy?
Sorry za offtopic, ale reaguju na položenou otázku:
Nejsem z Ostravy, ale z Ostravského kraje ano ;-)
Btw nejsem Američan a nikdy jsem tam nebyl, ale řekl bych, že svoboda slova tam je. Jinak ale samozřejmě o té "nejsvobodnější zemi na světě" si iluze nedělám, to zas jsem toho slyšel z různých zdrojů dost.
goddard: Jak by se ti líbilo kdyby sem nakvačily vojska cizí velmoci? (třeba okupace v 68', zeptej se rodičů:o)
No je to sice jen můj názor, ale myslím, že mezi např. Irákem a sovětskou okupací je trošičku rozdíl ;o)
Přesně tak. Spíš by se to dalo přirovnávat k tomu, že americká vojska k nám "NEnakvačila" když jsme byli okupováni sovětským svazem. *Možná* kdyby to USA udělaly, byli jsme dneska úrovní někde úplně jinde (a ne několik desítek let pozadu).
Serte si do Bushe, když vás to baví. Ale obhajovat terorismus je nemorální a pokud někoho takového načpám, tak ho chytím pod krkem! Útok na Španělsko pro mne znamenal: "Hele, vy 'ste blíž, jednou k vám taky přijdem' ", nikoliv "Neserte se do toho..." Pokud vím, na Polsko nikdo nezaútočil a taky se do toho sere...
Objajovat/propagovat terorismus je nemorální a IMHO i protizákonné. Nebo se ne nevztahuje na propagaci hnutí vedoucích k potlačení základních práv a svobod (či jak to přesně zní)?
Já terorismus nepropaguju, ale ani ameriku. Jistěže je rozdíl mezi okupací ruskými vojsky u nás a americkými v Iráku. Myslíte že někdo okupuje území z toho důvodu aby pozvedl životní úroveň? Asi ne... V lepším případě to jen bude vedlejší efekt toho že se tam rozvine trh, který ovšem nejvíc bude sypat američanům. Budou tam lidé kteří budou mít majetek, ale pořád budou pod kontrolou ameriky, leda že by došla ropa. Já nevim, mám známý američany, jsou to fajn lidi, ale americká zahraniční politika mě vážně štve.
nípal: Na Polsko se půjde přes Rusko;) Navíc to mohli klidně odpálit v Řecku, to by asi EU tak klidná nezůstala... Ohledně Bushe - každej si hraje na svým písečku, jen on se toho nedokázal držet, tak amerika dostala za uši. Sice ne od těch správných, ale asi to byla potřeba. A teď se snaží lobbovat i v Evropě, ale moc mu to nejde - samej trapas. Je vidět že tlustí amíci si nevidí ani na špičky bot (s tou obezitou je ale Češi dohání :(( ), vždyť ani neví kde která země v Evropě leží a jak se jmenuje její prezident...
BTW. Jak je to s novou verzí fóra a WZ vůbec?
A nemyslíte, že by bylo dobré, kdyby po smazaném příspěvku zůstalo něco jako fragment? Tj. Hlavička příspěvku a důvod smazání. Nikde jsem to neviděl, ale nebylo by to od věci. A s thready by to bylo podobné, zapisovaly by se do spešl souboru.
Samozřejmě by to nebylo na 100%, protože ne vždy se hodí i ta hlavička, ale...
Nípal: jj. Kdykoliv se stane něco podobného jako WTC, Nick Berg, tak bych je nejradši měl všechny pohromadě a pozabíjel. Ale ne aby zemřeli hned, ale aby si taky něco užili a trpěli. Nejsem žádný sadista, ale když se stane něco podobného tak opravdu nechápu.
Nic proti východu, ale už sám o sobě obsah náboženství, kde se mluví o svaté válce dokud muslimové "neovládnou" celý svět je oproti "mírumilovnému" křesťanství (opomíjím středověká fakta) trošku divné
Eagleeye: Nic proti islámu, ten je docela nezávadný. Spíš jej někteří teroristi bojující tzv. za islám nepochopili. Je tam sice zmínka o džihádu, ale je tam také napsáno "perem a mečem", nikoliv jen mečem. Proč nebojují perem? Já bych si je rád přečetl :|
nípal: V případě že umíš hebrejsky ;)
Mimochodem "vyvolený" národ je dneska snůška fanatiků. Pokud určité filozofii věří malá skupina lidí, společnost je řadí do sekty, nebo je nazývá fanatiky a danou filozofii označuje za dogma. Pokud je však tato skupina dostatečně velká, stane se z ní instituce a z filozofie náboženství či víra. A těm velmi pravověrným (vzhledem k dané víře) se říká také fanatici nebo radikálové. Největší jistotou je nejistota;)
goddard: Budeš potřebovat oprášit znalosti zeměpisu... Hebrejsky mluví Židé, ti nemají s islámem nic společného. Muslimové mluví arabsky, nebo persky (což kdosi zkomolil na fársí), korán samotný (originál) je psán arabsky. Kde vidíš hebrejštinu?
Problém je v tom, že Islám, na rozdíl od křesťanství, neprodělal žádný změny - neprošel reformama. A tak je to pořád ten starý Islám z roku 600 n.l. Ale neni vůle ho reformovat.
Starý islám z r. 600 n. l. Nemusel být opravdu starý islám... 622, neříkat nic? V r. 600 ještě nebyl snad ani Muhammad, nebo byl v plenkách. Jo, a islám se píše s malým písmenem, stejně jako křesťanství, buddhismus, judaismus, polydémonismus, fetišismus atd.
A teď k obsahu příspěvku ;) Problém je v tom, že islám není nijak centrálně řízen, podobně jako křesťanství je i ten rozdělen vedví - muslimové jsou buďto šíitové nebo sunnitové (možná to píšu špatně). Uvědom si, že v křesťanství se taky pouze reformovala katolická církev, pravoslavní jsou pořád stejní (pořád používají ikony, hlaholici případně cyrilici...). Podobné to může být u islámu, jenže u něj je ještě jeden problém - nemá nějaké extra kněží apod. Víru si řídí každý muslim sám, nebo podle nějakého vlivného staršího moudrého člověka (imán). Je to o lidech... když je vůle, jde udělat cokoliv. Otázka tedy nezní, zda je islám zastaralý (vždyť je to jediné středověké náboženství), ale ta, jaký mají k islámu ti lidé přístup/vztah. Uf, to jsem se rozepsal, teď zase vy.
<HTML>Nípal: no vidis ze to jde prispet necim uzitecnym, alespon jsem se neco dovedel.
BTW: Odkud to vis?</HTML>
nípal: no jo, mám šéfa žida, tak trochu deformace :)) btw četl jsi někdy Umberta Eca?
richard: nípal je tajná jednotka z dálného východu předstírající sympatie k americe;) A nebo je to americkej expert na východní náboženství :o