Národná alkoholická liga na roztrhanie

Tak sa mi sem dnes podarilo uploadnuť trochu vylepšené (IMHO) stránky NAL. Je to nový design a trocha nového kódu (ten aj tak nuvidíte-php).

Tak trhajte, som pripravený na všetko, čo sa týka designu aj kódu (HTML mixed s XHTML a bohviečím ešte).

(stará verzia v STRANKY/HISTORIA link je "starej verzie")
No na první pohled docela dobrý. To menu je při přejíždění myši dost poskakojidní a hover o odkazů v textu tou kurzívou posouvá text.
FF
Je to lepší, ale trochu moc pohyblivý.
njn: kurzíva off
Dle mého názoru by bylo lepší udělat menu tak, aby byli podkategorie furt vidět. Jak to skáče, je to divný a ke všemu to pořádně nefunguje v ie (nefunguje na hover, podmenu se zobrazí až po kliknutí)
v ie to je nastavené tak, že keď klikneš na položu menu tak sa natiahne rozvinutá (to je zámer pre IE), v ostatných (FF M a O) to funguje dobre (alebo som si na to už zvykol a preto sa pýtam na vaše názory)
Ano, funguje to tak, jak by mělo, ale mně se to tak nelíbí ;) Je to věc názoru, ale já nemám rád, když něco poskakuje ;)
no konečne názor, díky.
(popisovať ako to funguje, netreba. Odskúšaval som to vo FF1.0, M1.7.3, O 7.52) a v hlavičke je pre IE iný nadpis, lebo som už nemal nervy ukecávať IE aby z toho boli tiene.
Jak jsou vpravo ty novinky, nelíbí se mi ten hrozně kontrastní hover, chtělo by to něco jemnějšího. Zkus ty červený titulky udělat stejnym způsobem jako to menu, když je červený (zakladní barva červéná, po najetí se decentně zesvětlí)
2 milster:
je to lepšie?
Lepší to je, ale přece jenom by to chtělo ještě ubrat na kontrastu. Ale rozhodně lepší než předtím. A možná by chtěl zjemnit i ten hover u p v obsahu (#normaltxt), myslím, že #f8f8ff by stačil
máš pravdu stačí, na tie nadpisy noviniek som hodil #f00 a autory idú z bielej na bledomodrú (nedá sa to síce moc čítať, ale než na to niekto myšou skočí, tak to už má prečítané)
Jo, už je to celkem fajn. Myslím, že logo a hlavní nadpis by klidně mohly být pořád "jako při hoveru". Nebo alespoň to logo. Takhle se mi to zdá dost nevýrazný.
práveže som to myslel ako takú aktívnu vodotlač, len musím dorobiť zobrazovanie reklamy len na prvej stránke (pri začiatku session) a miesto nej dám tiež niečo nevýrazné.

BTW vraciam sa k poskakojidnímu menu (ako napísal Johny)
Zatiaľ díky za pomoc.
To že som si tu s milsterom vyriešil doladenie odkazov a predebatovali sme poskakoidní menu, neznamená že vy ostatní sa nemôžete pripojiť.

Privítam aj iné názory a pripomienky. Ak budú smerovať k lepšiemu stavu NAL tak sa budem snažiť o zapracovanie.
Souhlasím s Milsterem, aby logo a nadpis byly jako při hoveru. Asi bych odkazy v textu podtrhal (u hlavního MENU tuhle otázku nikdy neřeším, jako zde někteří). V IE 5.0 to menu vypadá fuckt hrozně, nevím jak v jinejch verzích IE. Jinak to je samozřejmě určitě krok kupředu.
Keďže plánujem mať viac podpoložiek (ak pánboh dá a vymyslím ich obsah), tak nechcem aby to menu bolo rozťahané po celej stránke aj keď pre IE som ho hackom rozbalil. Budem musieť asi prepracovať vzhľad menu, lebo táto verzia je kompromisom pre všetky prehliadače (a to sa mi nepáči). Len budem musieť nájsť optimálny vzhľad s rovnakým vykresľovaním v prehliadačoch (hm, to vyzerá na ďalší kompromis ?:-) ... )

Môj zámer s hlavičkou som vysvelil v [05. 02. 2005 21:31], ale ešte porozmýšľam.

BTW Petr Bláha, ako sa ti zobrazuje logo a nadpis v IE
a) Logo v ľavo a pod reklamou Národná alkoholická liga s tieňom?
b) Logo v ľavo a na ňom v troch riadkoch Národná alkoholická liga?
Menu bych asi v tomhle případě udělal pomocí javascriptu a tak, aby se podmenu zobrazilo vedle a neovlivnilo by spodnější položky.
Stanley_B707:

b)

(IE 5.0)
To je špeciálna úprava pre IE (náhoda, ale celkom sa mi to páči)
Budu sem vrhat dojmy, jak na mě přijdou:

- Nadpis v hlavičce je až moc připláclý k banneru.
- Mezery mezi hlavním sloupcem a těmi postranními by mohly být větší.
- Ten text v pravém sloupci ("Kompletne sme prepracovali design ...") je zarovnaný do bloku? Dělá ošklivou mezeru. Text-align:left.
- Podtrhala bych odkazy v textu. V menu to není nutné.
- Hover efektům na statickém textu se sice obvykle bráním, ale tady je to natolik rozumné, že to neruší. V klídku.
- Poskakující menu mě strašně moc ruší. Fakt bych ho udělala statické.
- Zalamující se odkaz na Knihu návštěv nevypadá úplně ideálně... kvůli tomu vymýšlím patvary typu "Vzkazník" :-)
- Ty rudé nadpisy u nejnovějších zpráv jsou dost výrazné. Hodně upoutávají pozornost, možná až moc...
- V Mozille vidím kousek pod pravým sloupcem světlý proužek. To je naschvál?
- Bleděmodrý text v patičce mi tam moc nesedí. Zkusila bych tmavě šedý, nebo stejný jako zbytek stránky.
- Title by neměl být na celém webu stejný - měl by informovat i o podsekci, ve které se člověk nachází.

Jináč, pěkné logo a díky za link na wallpapír :-)
Stanley_B707:

Ta tvoja špeciálna úprava pro IE je IMHO lepší než pro Gecko.
Ďakujem za ďľšie názory.

-Hlavičku by naozaj chcelo prepracovať, ale nechcem ju moc zväčšovať.
-Medzery (a všetko) je nastavované pre Operu (3em vľavo 1em vpravo), čo neznamená, že sa nebudem snažiť urobiť 100% rovnaké stránky pre všetky ([05. 02. 2005 19:59] mám len tieto tri) prehliadače a neskúsim nejaké _hacky alebo matriošky (budem musieť, lebo oprea sa chová tiež nejako divne).
- To zarovnanie do bloku (novinky) nieje dobré, pôvodne tam bol iný text a tak mi to až tak neprišlo a pod novinkami je biely div (aby som nezabudol, kam vkladať ďaľšie veci) pre ankety a pod.
- Menu zamýšľam postupne rozvinúť až na 8 položiek v priemere s 3 podpoložkami (v priemere 32 r), čo je moc dlhé. Ale skúsim to rozvinovanie vytiahnuť mimo hlavné položky (CSS a JS) lebo aj keď som si už na to zvykol je to pre Vás (návštevníkov). Potom nebude problém realizovať aj dlhšie položky v menu (dúfam) ako napr. " Kniha pre zapisovanie oznámení o návšteve stránok Národnej alkoholickej ligy ". ?:-)
- novinky by mali mať výrazné nápisy (IMHO) a text v päte upravím. Na Title som zabudol (je to v pláne).
- podčiarknutie odkazov podľa mňa moc zahusťuje text, ale ak bude stačiť 1px tej veľmi bledomodrej (veľmi bledočervenej), tak ich tam dám.

BTW: Čo sa týka loga, tak v tom vidím dosť problém. Je vytvorené z 2 animácií (viď IE a O7.52) ale v Gecku sa zobrazujú len prvé snímky (animácie si neviem odpustiť). Mala to byť len jedna animácia (pixyho rychlé rollowery), ale Opera pri zobrazení gifu nechcela gif prehrať (nastavené 1xbez opakovania) čo IE nerobilo problém, Gecko nič (1.snímok). Napr. Opera 8-beta síce logo (2 animácie) prehrá, ale absolútne nelogicky zostane stáť na 1.snímku a nie na poslednom, keďže sa chcem zdržať flashu a JS(simulácia hoveru) a obrázky chcem obmedziť na nevyhnutné minimum, tak to bude veľmi zaujímavé (priblížiť sa k "dokonalosti").

Ďakujem za všetky názory a pripomienky, vo väčšine sú prínosom a nad tým zvyškom (2xlogo) budem tuho premýšľať.