BTW chtělo by to přesvědčit adminy, aby umístili odkaz na faq někam na výrazné místo. (nejlépe červený, blikající, jezdící odkaz nahoru :)
Doplnění Johnyho odpovědi:
Můžu dát na své stránky na WZ cizí MP3 (programy, hry atd.) ke stažení?
------------------------------------------------------------------------------------------ --
Ne, nemůžete. Na WebZdarma.cz je zakázáno umisťovat nelegální kolie programů, MP3, her apod. Můžete umístit pouze MP3, programy, hry vlastní tvorby, či cizí věci s výslovným souhlasem jejich autora.
Oprava: Odpověď je přímo na http://www.webzdarma.cz/pp.html?4#7
Je možné na serveru umístit vlastní MP3?
Ano, zakazané je pouze šíření či skladování mp3 souborů, jejichž autor nedal povolení k jejich šíření. V případě, že o Vaše nahrávky bude velmi velký zájem (velký objem přenesených dat), bude Vám nabídnut přechod na některou s placených variant hostingu.
faq.webzdarma.cz debug info:
»
q4: Proč se mi na stránkách špatně zobrazuje š, ť, ž? Proč mi nefunguje diakritika?
trvalý odkaz
V hlavičce html dokumentu (mezi tagy ) je třeba definovat kódování vložením následujícího řádku: nebo případně Použijte to kódování, ve kterém je dokument uložen. Ve Windows je to nejčastěji windows-1250, občas utf-8.
hanyZ
«
Kde je ten "následující řádek?" takhle ten dotaz nic neřeší (nic proti hanyZovi, moudr je dost) ;)
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />
Nějak to zřejmě zbaštilo tagy:/ Reklamace směřovat na dis.
Milster hezky přepsal to, co jsem psal já, takže ho ještě trochu doplním.
"Ve windows se obvykle pracuje s kódováním windows-1250, jinak se používá iso-8859-2 nebo UTF-8." A hlavně bych trval na zdůraznění toho, že definice kódování v hlavičce musí souhlasit s kódováním, ve kterém je stránka uložena. Jinak je celé definování kódování na houby a raději tam nedefinovat nic.
2hanyZ, Nípal a ostatní: reklamace beru, díky za ně, hned na to skočím a opravím to. Bylo to jen Ctrl+C a Ctrl+V, tentokrát jsem neměla ani čas to číst.. Jsem ráda, že to čtete aspoň vy :-D
2MzM: zdaleka... :-(
Pardubice
2Nípal: teď teprve jsem se na to podívala.. já asi už spala, když jsem to tam dávala :-D
dis: Jsem rád, že tě napadlo uložit ten můj obrázek na faq. Určitě bych to časem smazal :)
V odkazech je chybně odkaz na Návod na FTP. Je tam http://faq.webzdarma.cz/www.webzdarma.cz/navod/ftp/ :)
Ještě něco k tomu webu. Když vlezu na faq.webzdarma.cz, mam v titulku ronvou FAQ - HTML.
Po kliknutí na PHP je v titulku FAQ-HTML a nadpis je taky HTML.
Jo, a taky na titulní stránce sou tyhle otázky furt jako nezodpovězený:
# jak aktivuji databázi
# jak zálohovat MySQL databázi
# jak poznám obsazené místo, dá se místo zvětšit
# můžu dát na své stránky na WZ cizí MP3 (programy, hry atd.) ke stažení
To sou imo jen drobné bugy :)
hanyZ: Promiň, já to viděl až zprzněný na těch stránkách, té správné verze jsem si nevšiml ;)
2milster: nojo nojo, jsem to tam frkla jak to bylo a zapomněla jsem na entity... asi bych si ten web pak měla přečíst, třeba se něco zajímavého dozvím :-D
2johny: díky moc, já si toho všimla hned jak jsem to tam prskla, ale už hodinu mě fuckuje FTP :-( ze zoufalství jsem to zkoušela i přes správce souborů, ale taky nic. Musím chvíli počkat a hned to tam lousknu.
dis: Já ti to samozřejmě nevyčítám, jestli to tak vyznělo, moc se omlouvám ;)
dis: To je v klidu, sou to jenom drobnosti :)
v pohodě, já si z toho přece nic nedělám! Diky moc za spolupráci, už to je docela pěkná sbírka ne?
Nepovolený přístup, chybí index.htm - co mám dělat?
V kořenovém adresáři webu musí být soubor "index.htm", "index.html" nebo "index.php". Dbejde na velikost písmen, "index.HTM" není to samé, co "index.htm"!
No, to je asi zbytečný, koukam, že to je všechno popsáno na tý chybový stránce ;)
milster > heh, to by ses divil kolik lidí se tady ptá co mají dělat když jim to píše že nemají index.html :-)
To co je na té chybové stránce (a tímpádem i to cos psal ty) viditelně nestačí ;-)
2milster, Tom: pak následují lamí dotaz - "a jak tam ten index dostanu? a kde ho vezmu?" těžko říct jestli na tohle existuje univerzální odpověď...
>> jak tam ten index dostanu?
stejne jako ostatni soubory -> odkaz na navod pro ftp
>> a kde ho vezmu
udelas, stejne jako ostatni stranky
Nepovolený přístup, chybí index.htm - co mám dělat?
-bla bla bla
Kde vezmu "index.htm"?
-http://jakpsatweb.cz/jak-udelat.html
Jak ho tam mám nahrát?
-buď přes webové rozhraní v administraci, nebo pomocí ftp klienta
nabízí se další otázky, jako:
Co je to webové rozhraní?
Co je to ftp klient?
Jak nahrát soubor na web pomocí webového rozhraní?
nejlepsi dotaz je:"jak mam udelat sve stranky? registrovany jsem..."
<HTML>chvalim a dekuji, i kdyz to je signalem nasi neschopnosti - tohle uz melo davno fungovat oficialne, ale neni to vsechno tak jak bychom chteli a tohle neni jedina vec</HTML>
mira: Hlavně, aby se o tom dozvěděli i ti, co se ptají ;)
milster - nabízí se další otázky:
Co je to web?
Co je to soubor?
Jak se dostanu na http://jakpsatweb.cz/jak-udelat.html?
Jak jsem se vlastně dostal to těchle faq?
:-)