4honza: musis si nastavit META tag v HTML dokumentu. IE uz to ma implementovany z nastaveni, ale ostatni prohlizece jako Netscape, Mozilla, Opera atd ju potrebujou definovat...
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
Autor: honza (honza.wz.cz)
Datum: 26. 11. 2004 15:46
Zajímalo by mě, když se někoho zeptám, co má za prohlížeč, odpoví, že rozhodně ne IE. Vždy něco jako Mozilla, Opera.... Zajímavý, že na statistice mých stránek je 80% přístupů z IE. Záhada :-)
-> mám v opeře nastavenou identifikaci jako IW 6.0
Ja mam Firefox i IE6 a IMHO Firefox se pomalu spousti, zato pak rychleji nacita stranky... U IE to je naopak...
Ja som prešiel na Firefox a je super.
Já osobně používám Mozillu. Pokud to nejede v mozile použiju IE (náš intranet občas použije nějaké to activeX). No a vzhledem k tomu, že IE používá moc lidí, tak se prostě ignorovat nedá. A další věc, pokud jede IE v std módu (ne quirks), tak se začíná tvářit, že funguje. To znamená, že v std módu začíná být jedno, jestli se na to díváte v mozille nebo v IE.
A nevidím důvod, proč bych měl někomu používání IE zakazovat nebo vymlouvat.
Takže pište weby tak, aby jely na prohlížečích v std módu a nemusíte zakládat tyhle témata.
Nebo piste weby po verbalni a obsahove strance tak slozite, ze na ne stejne zadny MSIEckar (internetovy vozickar a intelektualni invalida) nezavita :}}}}
Ypkis, pouč neznalého. Verbální je podle mě mluvený. Ty umíš napsat mluvený web? Tohle spojení je dost ujeté, ne? Nebo že by odkaz na mp3?
Mno,
ja to pojal spis jako anglikanismus, kde 'verbal' predstavuje slovni komunikaci, at uz pomoci jakychkoliv prostredku. Neverbalni komunikace predstavuji ruzna gesta, posunky atp. Ale i v puvodnim slova smyslu je to porad mluveny, spis takova lingvisticka uchylka.
Je to hodne slozita vec, ale uz se to tak vzilo, 'na foru jsem slysel...', nikoliv videl, 'na foru rikal...', nikoliv psal. Zcela bezne.