PRO VSEHCNY NOVACKY PRED ZALOZENIM TEMATU. Aneb jak pouzivat forum!

Bozidar> kolik je ti let? (normalne se na takovy blbiny neptam, ale..)
Ahoj Pate! Je mi vecne let.Buh je vecny a to je parada!
nekdo si tady z nas dela prdel.. xDD
To je ještě lepší než Niki s Tarou xD
Normálně se konspiračním teoriím snažím vyhýbat, ale kdo z pravidelných návštěvníků fóra (kromě mě :-) ) je připojený přes chello? Někdo nás tahá za fusekli, tohle není možný :-)

Btw, nemám ráda přehnaný optimismus. Dělá se mi z něj kapku šoufl.

http://www.oneposter.com/UserData/Poster/Poster_13294.jpg :-)
Já jedu via chello, ale aspoň se přihlašuju...
jezis? nenam, bydli nekde pobliz? imo je existence boha ta nenepravdepodobnejsi vec co sem kdy slysel :)
Bozidar: No, jak tak kráčím životem, tak se rozhlížím a čtu a dávám si to dohromady. Naprosto nechci svůj názor nikomu vnucovat a netvrdím, že je správný, ale já jsem o tom přesvědčen. A sice: člověk se nějak vyvíjel. Vyvíjel se jeho mozek. Začal "myslet", tedy produkovat něco, čemu ještě zatím nerozumíme (nebo aspoň já). A to něco, nazývejme to "lokální informační pole - LIP - hehe, původně jsem myslel IP", přerůstá jeho fyzickou schránku, (myslím, že by se to dalo srovnat s duší v terminologii křesťanů). A jak lidí přibývalo, tak se LIP začala "dotýkat" navzájem. No a při dostatečném počtu lidí vzniklo větší informační pole. A se vzrůstající mozkovou činností a počtu lidí se zvětšuje i informační pole a vzniká cosi jako GIP - globální informační pole. Tohle by se dalo v křesťanské terminologii přirovnat k bohu. Samo GIP (bůh) už dokáže dělat věci mimo naše vědomí, nebo spíš mimo naše vnímání - to by se mohlo srovnat s nepochopitelností božích kroků.
Takže hlavní rozdíl je v tom, že GIP - boha stvořil člověk a nemohlo tomu být naopak.
Tím se taky vylučuje boží - GIP vševědoucnost, i když v celku je to asi kapku napřed jako lidi, i když se to zatím snaží dohnat přes internet (-; .
GIP není milosrdné! GIP může (asi) někomu vnuknout myšlenku, i když si myslím, že spíš dochází k náhodnému (nebo cílenému) napojení na GIP.
Věřím, že nebude trvat dlouho a najde se prostředek na lidské napojení na GIP, nějaký takový modem. Ale spíš na úrovni jakéhosi dušenvího posunu, než technologické mašinky.
Toť můj názor na vyšší "jsoucno". Ještě jednou upozorňuju, že ho nechci nikomu vnucovat. A taky nechi a by někdo říkal, že Ježíš to myslel dobře, NEMOHL vědět, jak to bude za 2000 let. Jsou zarputilí věřící, kteří v něj jako národ věří furt a hodně a USTRNULI ve vývoji (východ). Všechno se vyvíjí, pokud někdo ustrne, zahyne. Vyhynuli dinosauři, protože se nesrovnali s počasím. Atd atd, dalo by se o tom psát hodiny.

Dobrý, né? (-;
Jezis je skvelej a vy taky.To je bajecny bejt spasenej.Chodit kazdej den s Bohem v osobnim vztahu,povidat si s nim.Tak hura do prace!
Něco málo k tématu: Bůh featuring Ježíš :)

http://www.okoun.cz/boards/neftipne_creatory?searchedUsers=&searchedStrings=b%C5%AFh

http://www.okoun.cz/boards/neftipne_creatory?searchedUsers=&searchedStrings=je%C5%BE%C3%AD%C5%A1
Zbožnému sedlákovi pobily kroupy úrodu. "Pánbůh ví, co dělá," řekl si sedlák jako pravý křesťan a dřel v potu tváře dál. Pak mu vichřice odnesla střechu a on stále věřil, že mu to Bůh vynahradí. Když ale blesk uhodil do jeho ženy, poklekl sedlák do oranice a zvolal: "Panebože, proč mi to děláš!" Vtom se rozhrnula nebesa, Pánbůh vykoukl a povídá: "Já ti ani nevim. Prostě mě nějak sereš...

teda ja jsem to nevymyslel (je to videt, je tam diakritika... ;-) ), ale nemohl jsem si to nechat pro sebe
Jednou se bavil Bůh se Svatým Petrem:
"Petře, tady je letos taková nuda... Nemáš nějaký nápad?"
"Co takhle nějakou dovolenou? Na Saturnu je teď hezky."
"Ne, tam nechci. Ta silná gravitace mě docela otravuje."
"Tak něco lehčího, třeba Merkur?"
"Tam je zas ukrutné horko."
"Tak něco mezi... třeba Země?"
"Ne, tam ne. Tam se hrozně šíří drby. Před dvěma tisíci let jsem se tam zapomněl s nějakou Židovkou a oni si o tom dodneška povídají."
Slysis me?Ne.Proc?Protoze ted spim.A pak?Pak te taky nebudu slyset.Proc?Protoze si budu cist .A pak?Jdu ven.
A dál?