Negace negativního je pozitivní?

Majkls: Zkus na to podivat z pohledu cizince.
čeština je příšerně (složitá a logická) :-) Ale je to brána ke všem slovanským jazykům...
Majkls: fakt? nejsem si jist. sice čech může být od slova četi, tedy začínat, tedy být první (voj slovanských kmenů se šine z ukrajiny sem v 5. st. AD), ačkoliv nás předběhli lužicové, ale že by se z jeho znalosti moh cizinec/našinec naučit i všechny ostatní slovanské jazyky, o tom bych pochyboval. Ale dalo by se říct, že když znáš jeden slovanský jazyk, že už není velký problém naučit se ty zbývající - aspoň teda pro slovana. Anglán bude mít potíže i nadále ;) Na češtinu konkr. bych to nevztahoval... některé slovanské jazyky mohou být logičtější ;)
To je jako:

Není mi to k ničemu.
Je mi to k ničemu.
Jednu vec jsem se ve skole naucil. Kdyz nevim tak to alespon dvakrat zneguju a ono se nic nestane :)
asi degeneruju školou, ale jako první mě napadlo, že negace (tedy vlastně jednotkový doplněk) negativního (tedy 1) je nula.... :-)
Nípale, věř mi. čeština mé nejpropracovanější mluvnici. Např rusové maj sice taky slovesný třídy a vzory, ale maj jich daleko méně. Slováci nemaj shodu podmětu s přísudkem v minulém čase (píšou měkké i:-). Poláci nevim ale tam to nebude o nic lepší. V čechách byl důvod pro to, aby se udělala kompletní reformace. Buditelé, za což jim veliké díky,to dotáhli až do konce. Nikde jinde nebyla v takovém rozsahu. I když je pravda, že třeba Maďaři maj 19 pádů. Ale to sou ugrofíni... Takže neváhejte a vyveďte mě z omylu jestli se pletu...
No čo sa týka slovenčiny (aj češtiny) nie je to až také hrozné.
ale v AJ skúste prečítať
GHOSI
THEESH
FISH
čo je správne ?

Ad nestvúra (nemám na klávesnici krúžok)

!(nestvúra) = nestvúra
!(ne)!(stvúra) = nestvúra
1.!(stvúra)=nestvúra

A na negatívnu otázku sa dá predsa odpovedať aj postavením slovesa do správneho tvaru, nie? (u nás isto)

Q: Ty ma nemáš rád?
A: áno
A: nie
Tu by ste asi väčšine žien ťažko vysvetľovali logiku (s citmi nejde do kopy)
Takže:
A: mám!
A: nemám!
Ty mě nemáš rád? - Ale jo porád... :-D
Ty mě nemáš rád?

Ne, mám !
"nestvúra" je krásné slovo, asi ho začnu používat :-)
Takže stvůra nebo nestvůra, furt je to obluda. (-;
negace negativního je gativní :-)
hore nohami zase jogativní (-:
a co horázný? (mmch. jednu paní Horáznou znám)
plecha?
Urologie a Neurologie?
omalený je skoro totéž co urvalý...
A co takhle jogace gativního. (ano, já jsem tam byl) Jaký má význam?
Co znaméná (Ne, já jsem tam nebyl), myslím, že BYL TAM?
Dovolil bych si odporovat, že čeština má málo nepravidelných sloves. Má nepravidelná skoro všechna. Počínaje slovem JE (případně zastarale JEST) konče změnou hlásek při ohýbání slova - typu š-ž, f-v, b-p, h-ž, k-c, t-č.... je toho strašná spousta. Aneb: zkuste si udělat program, který jen dovede správně vyskloňovat kterékoli podstatné jméno podle zadaného vzoru. Dokonce ani pro některá slova nenajdete standardní vzor. :)
V tom tkví její krása ;) Když stanovíte jazyku striktní pravidla, zastavíte jeho další vývin.