závisí od toho po koľko sa to bude stránkovať (ak to bu de viac ako 20, tak by sa to hodilo)
>>Autor: Richard (moderátor)
>>bylo rozhodnuto, profily budou
>>Proto pokud mate nejake specificke prani co by mel obsahovat sem s >>nim.
Tak tenhle příspěvek mi udělal fakt velkou radost :-)
No tak já bych se také rád přidal se svými specifickými přáními...
Určitě jsem pro ikonky, pro vložení vlastní fotky nebo obrázku.....
Systém "hodností" bych určitě udělal, kdo by více přispíval a měl málo "černých puntíků", tak by měl nějaká větší práva...
CO se týká těch návrhů na mazání příspěvků nebo rovnou celých témat, by to mohlo fungovat tak, že když by jeden byl pro, tak by se u toho příspěvku/tématu objevila nějaká ikonka (například koš?), a když by někdo další s vymazáním souhlasil, tak by si jen přikliknul...a admini by viděli jen jeden záznam, s počtej "přikliknutých uživatelů", a mohl by si rozbalit seznam, kde by viděl jména (lépe řečeno nicky) těch kteří jsou pro....podle toho, a podle těch jmen by se pak rozhodl, jestli mazat nebo nemazat.... To zní docela rozumně, ne?
Btw, a taky počítám s tím, že bude možné přes profil rovnou poslat uživateli zprávu, ať už soukromou v rámci WZ, nebo na mail či ICQ? Pokud je uživatel vyplní, to když třeba budu chtít řešit nějaký off-topic,tak ať tím nezasírám zbytečně fórum...
"Určitě jsem pro ikonky, pro vložení vlastní fotky nebo obrázku....." - nadšeně spadnete ze židle, až se ozvu se svou boulí na krku... aha, hlavou ;)
"Systém "hodností" bych určitě udělal, kdo by více přispíval a měl málo "černých puntíků", tak by měl nějaká větší práva..." - problém je, že robot tohle nezajistí... a lidem by se něco takového dělat něchtělo... nebo chtělo? 12:00 - Volejte Richardovi!
Co se týče mazání vláken... myslím, že by se sčítaly kladné body lidí (viz ty hodnosti), kteří klikli na odpaďáček, a pokud by to přesáhlo nějakou hodnotu, tak je thread out.
Poslední odstavec se mi ale opravdu líbí, jsem také pro.
Ja mam jen jedno prani... aby to nove forum vubec bylo a jelo, ne jako remake interfora, kde zmizlo 90% odborniku... :(
Nípal: neber to tak, že jsem nějaký exhibicionista, který má potřebu se prezentovat :-) Jde mi spíše o to, že trošku grafiky by tu neuškodilo, a hlavně pak už pouhým mrknutím oka poznám od koho je příspěvek....pokud si budu pomatovat ikonku a nick, což u takových častých přispěvatelů, jako jsi ty, určitě nebude problém ;-)
Ad mazání vláken - to co navrhuješ je dobrý nápad, ale otázka je jestli je dobré to nechat jen v moci uživatelů - aby pak nějaká skupinka "škodilů" nemazala určité příspěvky - ale to snad u registrovaných uživatelů nehrozí - proto si myslímm že konečné posouzení admina by nebylo na škodu...
Mě se ten poslední odstavec také líbí, také jsem pro ;-)
lukys: no samozřejmě... skupinka škodilů by nedala dohromady tolik kladných bodů... :/
Co se týče grafiky, tak ani já nejsem exhibicionista... doufám, že nikdo nebude kontrolovat, jestli to vedle Nípalova nicku je jeho fotka ;) taky doufám, že nebudu muset vypínat kvůli jiným fotkám zobrazování obrázků ;) (tip: *Čvachta* bude mít obrázek rákosníčka!)
Možná to tu už někdo psal, nečetl jsem fšechno:
na některých fórech je nejenom označené Nové téma či Nová odpověď v nadpisech, ale jsou tam označeny (třeba N v kroužku) i jenotlivé příspěvky, které "jsem ještě nečetl".
Nevím, jestli se vyjadřuji jasně, zkrátka když kliknu na nějaké téma a vyplivne to 147 příspěvků pod sebou, tak u těch posledních 17-ti, které jsem od posledního přihlášení ještě "nečetl", by se mohla zjevit nějaká ikonka, abych sakra nemusel tak dlouho pátrat, kde jsem to přestal:-)
Nípal: *Čvachta* určitě bude mít Rákosníčka, a určitě toho od Freyi, btw, fakt se jí povedl, je to holka šikovná :-)
2 all, a hlavně admini: Jen mě tak napadlo, kdyby bylo možné reagovat přímo na nějaký příspěvek, například kliknutím na odkaz "Reagovat" nebo "Odpovědět", a když budou ty profily, tak by se mi po přihlášení na fórum mohlo v profilu objevit, kdo a kde mi na ten příspěvek reagoval, a po kliknutí bych se dostal rovnou do toho fóra...btw, nemyslím tím soukromé zprávy, to je jiná kapitola...
Ještě bych se rád zeptal, v jakém stavu se nachází to nové fórum? Jen tak orientačně, třeba v procentech, jen abysme třeba tušili.....
A bude nějaký testovací provoz? Nebo ho sem rovnou frnknete, a tohle odstavíte? Myslím že testování by bodlo, aspoň vám pomůžeme vychytat případné mouchy a mušky, co vy, admini, na to?
Bude nové fórum stále součást WZ, nebo to bude už externí fórum jen pro nás, "staré brachy od WZ"?
Já mám lepší otázku. Bude to vůbec někdy? (Tuhle mumii jsem vyhrabal úmyslně, přece bychom tohle nezahodili!)
Jo mě by taky zajímalo jestli "to" někdy bude . . .
Nevím jestli to už tady někdo nenavrhnul, ale já osobně bych uvítal fórum phpBB2. Na podobné velké diskuze je naprosto super, lépe tam víte kdo je kdo, kdo už napsal kolik příspěvků, vlastní příspěvky jdou editovat, cizí jdou citovat, lepší oznamování co jste již četli (nezávislé na PC ale na uživateli) včetně posílání oznámení mailem, lepší možnosti formátování textu příspěvků (např. tady by se hodila možnost zadat do příspěvku kód, který se pak zobrazí neproporcionálním písmem), soukromé zprávy atd. atd. atd. atd. atd. atd.
Trochu problém by byl v tom, že každý se musí registrovat do toho fóra samostatně (tedy nešlo by přihlašování pod vašimi údaji co máte na WZ), ale to by si myslím nevadilo, ne všichni totiž fórum používají.
Stejně to ale vypadá, že se nic dít nebude, takže je to jedno.
Lol, keď bola vytvorená táto téma ( 10. 10. 2004 15:10 ) ešte som ani nevedel že existuje webzdarma a nehovoriac že som nepoznal PHPčko. :)
Ešte stále to fórum neni nové...
Tom: Nove phorum.org tu umi taky, proto bych se priklanel prave k nemu...
Ono se mi zdá, že ty fóra ke stažení (phorum, phpbb, punbb apod.) jsou na tohle buď příliš mnoho nebo příliš málo. Navíc, zde na tomto fóru vidíte, jak je propojeno se systémem wz, že každý kdo se přihláší na svůj účet, je přihlášen i do fóra. Což už jednou dokázali s tímhle a přepisovat to do dalšího se jim nejspíš nebude chtít, proto raději vylepší stávající. Kdo ví ale jesteli vůbec k něčemu dojde. Nový rok byla skvělá příležitost aby si admini řekli, že by dali nové fórum :| Mno, nebudu jim do toho mluvit, třeba se toho na stará kolena dožiju.
Mě tohlecto forum nepříjde špatný, jen bych ho vylepšil o ty ikonky, zahesloval nějaké sekce.To " locked " znamená,že si to lze prohlédnout, ale nelze se k tomu vyjádřit, že?Možná bych přidal možnost, aby si zakladatel threadu mohl svůj thread taky smazat...třeba po 2 týdnech od posledního otevření,by se mu naskytla možnost smazat...Já bych spíše provedl designové změny,hesla a pár " adminských " vymožeností - možnost upravit popř. smazat vulgární příspěvky atd...
Toť vše
>možnost upravit popř. smazat vulgární příspěvky
TO určitě administrátoři mají :)
Johny : Ale, že by si je mohl smazat ten, kdo si thread založil !
to by byla cenzura desna. nejakej dezo pride 'zhodnotte mi stranky' a prispevky 'mas to sux nepouzivej framy' si smaze.
Jj, mazání příspěvků uživateli je peachovina. Vznikl by chaos a hovada,co neunesou kritiku, by měla pré. Tohle by měli řešit v krajních případech moderátoři.
Max. ještě možnost mazat či upravovat vlastní posty, ale i to může být trochu falešné ;)
Mno... při té úpravě bych dal k příspěvku něco jako třeba "UPRAVENO: opraveno pár gramatických chyb." "Upraveno naposledy ##.##.####" "Upraveno celkem 3×" apod.
Ad mazání - ano, mazání zakladatelem nemá smysl. Mazat by směl jenom moderátor, případně zakladatel CELÝ thread, ale dál bych nešel. Ačkoliv hlasování o smazání nezavrhovat - viz o hodně výše.
Přesně takhle se chová phpBB ;-)
Upravovat můžete svůj příspěvek, ale pokud není v threadu poslední, zobrazí se u něj text upraveno naposledy xxx, celkem upraveno xkrát.
Mazat můžete svůj příspěvek jen pokud je v threadu poslední.
Moderátoři můžou všechno, včetně upravování cizích příspěvků.
Je tam i možnost definovat slovník nepovolených slov, která se pak nezobrazují (sprostá slova nebo na wz fóru taky slovo tabulka nebo tabulkový layout, což zde působí stejně jako sprosté slovo nechápu proč).
Tohle fórum mi nevím proč často označí jako nové příspěvky i ty, které jsem sám psal.
A taky mi vadí, že to označování je závislé na PC a ne na uživateli, takže se mi obtížně kontroluje co jsem četl když se na to dívám ze dvou PC (kancelář, doma).
2 Tom: to oznacovani asi jinak nepude, protoze to je zalozene ciste na cookies a motat do toho ucty by bylo znacne narocne (nemozne)
Nemyslím si že by to bylo nemožné, dokonce si sem jistý že je to možné.
Existují opravdu hodně velká phpbb fóra, kde jsou statisíce uživatelů a každému z nich se samostatně zobrazuje co již viděl a co ne.
Ono když se zamyslíte nad tím, že stačí ukládat jen to, co UŽ VIDĚL a ne to co NEVIDĚL nebo dokonce ukládat o každém uživateli informace co už viděl a co ne, tak toho zase tak moc není, protože jen velmi málo uživatelů fóra se na něj vrací často a prochází hodně threadů.