flame - Daniel Landa je nejlepší zpěvák na světě ! :-)

Nejvic lidi ... prumerny IQ
Nejvic lidi ... pop a jine srance

Co z toho plyne? :^)

Freya: A libi se ti i novej Satyricon? Ten heavy 'black' metal me nejak nebere :^). Ale ten starej ruluje, to jo, setsafra.
Volcano... no, starou tvorbu nějak nedotahuje, ale mám chvilky, kdy se mi Black Lava docela dost líbí, ačkoli je to úlet :-)
Na druhou stranu je dobré, že Satyricon nehrajou stejný zažitý black jako tisíce dalších kapel, mají vlastní ksicht, nebojí se zkoušet nové postupy a při poslechu je člověk hned pozná. Rebel Extravaganza vládne, samozřejmě :-)

Mimochodem, to s tím IQ je moc pěkné, ale já znám i hloupé metalisty, je jich úplně stejně jako hloupých folkařů nebo čehokoli :-/
Behemoth rulez, je cas sehnat najaky album :)
Satanica :-)
Me ten novej Satyricon moc nekostuje, mam tu videjka Fuel For Hatred a Mother North, to druhy se mi libi o dost vic.

Mno, kdyz kolem nekoho lidi grindi metal, tak to asi taky zacne poslouchat, to s inteligenci moc nesouvisi, pravda...

Jenze kdyz na to prijde sam, je to o necem jinem. Slozitejsi hudba je samozrejme narocna i na posluchace. Ve Velke Britanii delali jakysi IQ test a nejvetsi IQ meli priznivci vazne hudby, popari byli nekde uprostred - prumer.
dava dc => prijde na to sam
Fuel for Hatred je z toho alba imho vůbec nejslabší song. Byl to první Satyriconí klip, co jsem viděla. Mother North je opravdu lepší, možná moje jejich nejoblíbenější věc vůbec... Akorát mě trochu otavujou ty spoře oděné blondýny, kazí umělecký dojem :-))

Mimochodem, jak v tom IQ testu dopadli metláci? ;-)
To tam nebylo, byla to jen nekde kratka upoutavka a link na web BBC, jenze tam uz bylo 404 :^)
jo Mother North sem videl ale uz z toho zase nic nevim :]
A co Landovo nové album Neofolk? Mě připadá mnohem melodičtější a vůbec super.
-
Já nevím, jak vy, ale já poslouchám hudbu proto, abych se odreagoval, odpočinul si a zlepšil si náladu.
-
A taky si myslím, že pokud člověk není otupělý a správně vnímá texty i hudbu, tak se do té hudby musí pořádně vcítit a prožívat ji. A v tom případě je i takový Neofolk docela dost síla. A emoce provázející hudbu by neměly být pouze v rozmezí - jsem trochu veselejší, než normálně nebo jsem trochu smutnější.
-
BTW, jak děláte vynechané řádky?
-
Možná je to právě tím, že jsem mladší, ale s přihlédnutím k výše uvedenému, já bych satanistickou a gotickou hudbu poslouchat nemohl.
Možná k tomu taky dojdu, ale jsem si jistý, že i u vás nastane v hudební orientaci posun k mírnějšímu. Podívejte se třeba na takového Landu :-)))
V roce 1990 měl skinheadskou kapelu Orlík. Později se oženil a zklidnil se.
Představte si, že by vaše dítě od narození slýchalo nějakou satanistickou hudbu a myslím, že pro předškolní dítě je i takový Landa nebo Rammsteini dost nestravitelní, pokud ovšem z něj nemá být nějaký úchyl.
Já jsem odkojenej na tom, co si pouštěli rodiče. Takže folk, Mňága a Ždorp a sem tam nějakej ten classic rock ;) No, asi to můj hudební vkus ovlivnilo dost.
Neofolk, debilni nazev, debilni bilej cover a nastesti sem to ani neslysel. Kvalitni sranec pro konzumentni normalni lidi. Jinak Landova hudba je povrchni a nema prakticky zadnou hlubsi podstatu. Jednoduche chytlave melodie, snadno zapamatovatelne nic nerikajici texty, zadne hlubsi konstrukce ci myslenky... Vono je tuze snadny nadavat na svet, nebo na cokoliv. Jenze se tim nic neresi. V black metalu je tomu jinak, nejenom ze je mezi umelci spousta geniu (http://www.feastofhateandfear.com/archives/vargs.htm - neco holt nejde zakomponovat do pisni), ale take jsou texty kvalitnim materialem k zamysleni. Je to hudba pro normalni lidi neposlouchatelna a nepochopitelna, natoz skryte metafory a vyznamova hloubka v textech. Chapu, ze jsi normalni clovek a proto tomu rikas "satanisticka hudba" a bojis se toho, coz me docela tesi. Jeste ze tak.

Jinak 'satanisticka hudba' neexistuje. Leda nejaky ty choraly, jenze to je skoro nerozeznatelny od krestanskyho hajlovani. Pokud narazis na black metal, tak vez, ze pravy black metal nema se satanismem co delat a je proti nabozenstvi obecne. Jestli narazis na pentagramy s kterejma se nejedna skupina ohani, musim te opet zklamat. Pentagram ma mnohem vic vyznamu, nez satanisticky nabozensky symbol (v takovem pripade by navic mel byt dole jednu nozku a nahore dve), symbolizuje napriklad pet zivlu, a je vselijak unikatni a dokonaly, viz http://en.wikipedia.org/wiki/Pentagram . A jestli se ti nepozdavaji corpse painty, kuze, bodaky a extremni image skupin, a nazivas tyto hochy satanisty, si proste hnup. Navic je mnoho teorii o tom co to satanismus vlastne je. Napriklad ze vsichni ateisti jsou vlastne satanisti, ke ktere se priklanim i ja, ale je jich mnohem vice a je to povidani na nekolik knizek. Co se ortodoxniho pojeti satanismu tyce, jde to mimo me a vetsinu BM skupin.

Ja osobne posloucham hudbu vyhradne pro moje spiritualni obohaceni a zamestnani mozku. Praktikuji i jeji poslech v tranzu, kdy se naprosto na nic jineho nesoustredim, to jsou imho docela silne emoce. Navic si muzu k vikingskemu metalu predstavovat gigantickou bitvu, kazdy detail. Atp...

Predksolni deti by meli poslouchat oldies (treba Def Leppard, Alice Cooper, treba vynikajici album Trash z roku 1989, kdy jsem se taky narodil:) a postupne by se melo pritvrzovat, Manowar, Iron Maiden, a uz by hosanek jel s gigantickou perspektivou do zivota. Pokud te zajima, jak sem se k hudbe dostal ja, podivej se na
ypkis.rulor.com/index.php?section=about&ssection=metal#jaametal

Jo a goticka muzika me nebere, nerve se tam, a vubec, je to spis takova modni sranda pro holky :]

Bude asi tak vse, jsem si vedom hrubek ale nemam naladu to cist cely znova a fixovat to.
.. Upustil jsem od sveho puvodniho nazoru newastovat na tebe casem, ale chci ukazat, ze si poslech metalu zaslouzim .. :^)
Výborně, teď to tu flamuje, jak má!
Tak se mi to líbí.
A co když jsi třeba Landu vůbec nepochopil?
Neříká se konzumentní, ale konzumní.
>>a bojis se toho, coz me docela tesi
nemam hudbu proto, abych mohl machrovat a delat, jakej jsem tvrdak.
A nebojim se ji. :-)
>>Je to hudba pro normalni lidi neposlouchatelna
hm, budu o tom premyslet, ja taky nejsem uplne normalni
>>Jinak Landova hudba je povrchni a nema prakticky zadnou hlubsi podstatu
>>nastesti sem to ani neslysel
:-)))
ypi, si lama a imho kecas nesmysly, ale souhlasim ze METAL IS THE LAW :}
Hele, víte co? Když už flame, tak flame. Pojďme oflambovat Landu!
A satanistu Ypkise...:-D
Ad konzumni, konzumentni .. necetl sem to po sobe podruhy, rikal sem ze tam budou chyby..

Kdyz Landu chapou statisice lidi po cely CR, tak ja IMHO taky, kdyz chapu i BM. Ono tam asi neni co chapat, kdyz se to libi kazdymu..

Neslysel sem to novy album... jinak sem slysel nekolikrat Vltava tour v hudebni vychove, takto vznikla moje cira nenavist vuci tomu hajzlikovi.

Jinak nemas pravo mi rikat satanista, protoze z tveho pohledu jsem pouhy ateista, nebo mozna i pohan. Neuznavam existenci jakekoliv nadrazene bytosti, a dokud neprectu nejakou 'satanistickou' bibli zalozenou na faktu ze ateista == satanista, jsem ateista. Ano, nerozumim tomu, ale vim cemu verim a cemu ne.

Pat: Ja to 'METAL IS THE LAW' trosku rozvinul :^) Vim ze ses materialista a staci ti to.. me ne :]
Ypkis> mno bylo zbytecny to tady psat, adamson si z toho evidentne stejne nic nevzal kdyz te oznacil za satanistu xD
Holt cvicim konvertacni skill :^)
>>adamson<<

>>Jinak Landova hudba je povrchni a nema prakticky zadnou hlubsi podstatu
>>nastesti sem to ani neslysel
:-)))

Jasné!
A zelení mužíčkovia na Marse sú fašisti a chystajú sa na nás!
Ale vzal, jenom je mi to jedno.
Ale ty jsi slysel Vltavu Tour v hudebce? Propana na ktery skole ses, ja tam prejdu, my mame jenom skutecnou Vltavu. Ale v tom pripade tvou nenavist k Landovi zcela chapu, ja taky nesnanim povinnou cetbu atd.
Hmm ne, u nas hudebka uz nekolik let funguje tak, ze nekdo (nakej dement) donese nejaky (zku*venej pop) CD a pusti ho. Skutecna Vltava je o dost lepsi a povinou cetbu mam moc rad, casto mam takove knizky prectene drive nez se dozvim, ze je to povina cetba.
IMHO Landa nebude moc úspěšné téma :/
Landa je bůh, na tom nic nezměníte... ikdyž z neofolku mi některý písničky už fakt přišli komerční (viz. Táta, Dilema pirotechnikovo; táta je dobrá písnička až na to tatataratata)