pro školáky...

Hej, já jdu do sexty a už nebudem mít informatiku, měli jsem ji jen 3 roky! :o( Ale možná budu chodit na kroužek ivt (mít třídní=správce sítě a být s ní zadobře vůbec neni od věci... :o)
No jo, já du do druháku. 3 hodiny VT tejdně.....loni sme se učili Pascal a HTML, letos to bude Delphi :(
Johny, HTML do mne v prváku nehučeli ;) asi mám jinou školu. Ale hučeli do mne (zbytečně, protože když umíš jeden prog. jazyk, umíš i ty ostatní) PASCAL a příkazovou řádku DoSu ;)

ale třeba mne v druháku překvapí ;)
Nípal: Příkazovou řádku sme měli jednu hodinu. Při HTMl byla docela nuda ;) A profesorka samozřejmě neví co je to XHTML :D
Mno, my měli asi tři tejdny (cca 10 hodin celkem) příkazovou řádku :) nuda... ;)

ad XHTML... ať je ráda, že ví, co je HTML... jí to stačí, mně to stačí, všem (teda většině normálních jedinců) to stačí... já prostě nejsem tak vyšinutej, abych dělal stránky v xml místo v html, když je to pro ně přímo určeno ;)
No to my sme se na základce půl roku učili s FP... Učitel koukal, když jsem to dělal v poznámkovim blogu: " A jako jak to pak tam uděláš? Kde na to máš náhled? ... " A když se ostatní ptali, proč se to neučíme taky v tom, on odpověděl: " Je to moc složitý... já to používám jenom když hledám chybu..."
Jeho stránky www.a90.info ...
Ad www.ad90.cz: To ukazuje znalosti většiny našich profesorů :) naštěstí existují vyjímky, my se to učili ve 1st Page :)
www.a90.info - Z takových kousků se mi dělá blivno. Klasické stránky lidí bez , alespoň elementárních základů, vkusu nebo graf.cítění nebo jak to nazvat. Dva hnusné rámce oddělené hnusným, vystouplým, šedým borderem. Stylové menu : rudý text na modrém pozadí, zubaté gify. Na hlavní stránce asi 50 různých barev, z nich jedna hnusnější než druhá. Nevkusné tabulky s nevkusnými bordery. A jako třešnička na dortu, typické vyblité šedé pozadí pomocí obrázku a úchvatné marque ... Takové weby jsou zločinem proti lidskosti ...
A to je jenom jezna z mnoha stránek... a hlavně u nás ve velkoměstě (6 000 obyv.) je těchto stránek hned několi...
a titulek stranky je "ramce" :)
Levy ramec je siroky 166px, obrazkovy nadpis v pravem ramci je siroky 900px. Ze by to bylo optimalizovano pro rozliseni 1152x864?