www.jakpsatweb.cz

Elis: gratuluju.

Až admini vymyslej způsob,jak rychle vkládat odkazy na JPW,ať daj vědět. Ale v Moz. už jsem si to hodil do "osobní lišty",takže mi stačí to jenom čapnout myší a hodit to do toho textarey a je to :o)
Tonik: promiň... ale aspoň jsem jim to trochu ztížil, ne?
jakpsatweb.cz stojí dost jakože za p*ču... Ale dobrý by byly tagy na php.net a w3c.org
jakpsatweb.cz je cool, protoze lamam odpovi na vsechny otazky
nejake duvody proc IYHO stoji za (objektivni) by nebyly?
<jpw /> pomohl snad všem lidem co znám, kteří dělají aspoň relativně kvalitní stránky. A na tomhle fóru to bude asi podobný... Tag na w3c.org? Na co? Když někdo začíná, validita je k ničemu. Jde hlavně o to pochopit html, ne? Btw. Bery by si moh <jpw /> taky přečíst a doplnit si doctype:) Sorry za rejpnutí, ale do Yuhůa se tady nikdo navážet nebude:)
Uznávám,že třeba nemá validní web, nebo že se nebrání používání FP (spíš naopak), že o některývch věcech,o kterých píše,toho vim i já víc,že občas tam jsou nepravdivé informace... Ale pořád je to to nejlepší co máme! Já jsem se naučil dělat stránky tam a jsem spokojenej!
> že o některývch věcech,o kterých píše,toho vim i já víc
...ehm, tohle zní, jako bys tvrdil, že to zvládáš líp než Yuhů :-) Problém je v tom, že nejspíš není v lidských silách udržovat na tak velkém webu některé z těch návodů jaksi up-to-date. Některé z těch informací jsou hodně letité.

Pro začátečníka je to imho rozhodně nejlepší, protože je to podané lidskou formou. Nevím o nikom, kdo by se naučil HTML čtením DTD souborů z W3 ;-)
display

block
inline
list-item
none

blokový element
řádkový element
seznam
nezobrazí se

display: block <br>
display: inline <br>
display: list-item <br>
display: none <br>

Jde o to říct prohlížeči, že některý element je druhu odstavec (blok), nebo že má být zarovnán do řádku, nebo že je to seznam. Nejzajímavější je možnost nezobrazení. Ostatní hodnoty mají význam pouze při formátování XML dokumentů.

...to je Přehled vlastností CSS, nejužitečněější stránka o CSS. bez display:block se menu dělá dost blbě. Taky jsem to dokázal, než mi kámoš řek o display:block, ale bylo to krkolomný a blblo to v Mozille... (bylo tam několik nbsp a mělo to text-align:justify, tak aby se to roztáhlo přes celej řádek... :o)
Elis: já se právě stránky učil z jakpsatweb a proto mi přišlo doctype nepotřebný :) Jinak na stránky vkdc jsem nešáhl už ani nepamatuju... od tý doby se dost změnilo, šáhl jsem po linuxech a quanta + (nebo jak se to píše) a snažim se co nejvíce ignorovat Microsoft a jeho propagaci (čímž je jakpsatweb dost silná :))
Bery: JPW propaguje Microsoft? A kde? O doctype se tam píše taky, ale není na to kladen takový důraz. Mně taky po přečtení JPW nedošlo, že doctype je tak důležitej, to je fakt...
>> že doctype je tak důležitej, to je fakt

Mozna vubec nejdulezitejsi udaj, vzdyt ovlivnuje chovani prohlizece...
Sojkovec: No právě. A po přečtení JPW jsem to jakožto only-MSIE-user netušila... Ale jinak jsou to super stránky, to každopádně.
Elis: Propagace určitých produktů neznamená jen to, že budeš lidi přímo navádět k tomu, aby to používali, ale stačí jen popisovat jeho používání... Podle mě to je dost velká propagace frontpage a Internet exploreru...
Elis: "Tag na w3c.org? Na co? Když někdo začíná, validita je k ničemu." - w3c.org a jen validita? Joke dne! Na W3C mas reference na HTML, XHTML vsech verzi, CSS 1, 2.1, 3, XML............. proste vse co dali dohromady, dost dobry zdroj infa. Zacatecnikovi bych nejvic doporucil w3schools.com a w3c.org
> A po přečtení JPW jsem to jakožto only-MSIE-user netušila.

To bude možná proto, že to bylo psáno v době, kdy IE (5.5) ještě nepodporoval přepínání vykreslovacích režimů STD/quirk
Bery: Jo je pravda, že Yuhů je zastánce Frontpage a otevřeně se k tomu hlásí. Sice Frontpage nesnášim, ale stále to beru jen jako svůj názor. Netroufám si obecně říct, jestli je Frontpage špatný nebo ne. Celé to je podle mě o tom umět ho správně použít - Frontpage v rukou lamy (nemyslím tím samozřejmě #lamy:)) je neštěstí, ale když se s ním umí, tak proč ne.

#lama: Jo to je moje chyba, že mám zafixováno w3c=validita. Teď jsem koukala na w3c pořádně a zjistila jsem, že tam je toho vážně dost. Hlavně w3schools.com mě zaujalo, asi se podle toho začnu učit XML. Jestli by se podle toho naučil dělat weby úplný nováček nedokážu posoudit, ale mně to určitě pomůže.
Elis: frontpage je doslova na ho*no... Ty jeho počítadla, diskuse, styly pozadí a tlačítek...
Dá se asi výjimečně na něco použít, ale kvůli tomu ani nestojí zato ho instalovat.
Když můj jedinej zdroj info byl jpw, taky jsem neměl doctype.