Mozilla

> Znam lidi, kterym celej Windoze nepripada uziv. privetivy...

Sojkovec: Počítáš i mne? Udělej si čárku :-)
No super, tak si koupím vořecha s Gecko jádrem... Raději volím uživatelskou přívětivost.

V mnohých případech se spíše ta Opera chová dle specifikací ;) nehledě k tomu, že jak IE, tak Moz podporují jakési atypické CSS vlastnosti...

Nemáte někdo oheň? Vypadá to totiž na flejm... na to, že jsem ho vyvolal úplně neúmyslně, jsem docela dobrej :D
Kit: tebe nepocitam, ty ses zaujatej, ja myslim lidi, ktery neovladaj Winblows, natoz Linux/Unix :-)
Nípal: Jsi vedle jak ta jedle. Geckovský FireFox je uživatelsky přívětivý až až. Zato ta Opera s tunama zbytečných blbinek, no nevim..:-/ Má tolik funkcí, že musí obden vydávat novou verzi, aby opravili všechny ty nové bugy...Tůůdle :-P
hanyz: máme společně s freyou stejný názor :)
Jedu v Opeře úplně v pohodě... naprosto přívětivá ;) A snadno ovladatelná... FireBird mi k srdci prostě nepřirost... byl asi chudý... nevím jak FireFox, ale to je úplně fuk, moc změn v tom nebude.

Ať žije flame - co je lepší? Lálá nebo Budulínek? (Koho to trkne, co jsem tím měl na mysli, má bod)
a btw. na pixyho blog chodí cca 30% lidí s geckem a asi 2% s operou..
mirrda? sejde na tom? hlavně, že ho čtu ;)
Hezky se to tu rozjelo :-)
Docela jsem to i čekal.
Alespoň je zas o čem psát ne?
Každej ať si browsá na čem chce. Každej je jinej a každýmu vyhovuje něco jinýho.
agree ;) stejně se to za dva dny pojede beze mne... ale něco je třeba si uvědomit

že na pixyho leze i opera, netřeba mne přesvědčovat. málokdo ale ví, že opera má v odesílaných http požadavcích defaultně jako user agenta nastaveného MS IE :D
ani nechci flame. nevadi mi, kdyz si nekdo prohlizi web v necem jinem, nez firefoxu, ale vadi mi, kdyz na firefox nadava a rika, jak je opera super.
Super, píšu si dalšího člověka do seznamu. :D (Vedu si seznam lidí, kterým lezu na nervy ;)
> > Znam lidi, kterym celej Windoze nepripada uziv. privetivy...
> Kit: tebe nepocitam, ty ses zaujatej, ja myslim lidi, ktery neovladaj Winblows, natoz Linux/Unix :-)

Sojkovec: Právě proto bys mě měl započítat. Ano, jsem zaujatej, protože se v knihovnách *.dll nějak stále nemůžu vyznat, natož v registrech. A musím do nich lézt každou chvíli (naštěstí ne na mém PC), protože každou chvíli to někdo má rozvrtané. Beru to jako uživatelskou nepřívětivost. Nejvíc mě deptá, když něco nastavím a za dva dny je to jinak. Když něco funguje a po restartu ne nebo naopak. Ty opruzující scandisky po tvrdém restartu, které musím ručně ukončovat. Pouze jedna pracovní plocha. Ikony na ploše, bez kterých se to blbě ovládá. Souborový systém, který má problém, když má víc, než 20000 souborů v adresáři. Málo klávesových zkratek... Je toho hodně.

Ne, tohle je pro mne natolik stresující, že jsem chtě nechtě musel Windows opustit alespoň doma a v práci. Nevadí mi, že ostatní Windows používají. Když je nemám, tak mi nevadí. Kdo je chce používat, ten si je zcela jistě zaslouží. Já si zasloužím operační systém, který jsem si svobodně vybral a nastavil podle sebe.
>>HanyZ: Zato ta Opera s tunama zbytečných blbinek, no nevim..:-/ Má tolik funkcí, že musí obden vydávat novou verzi, aby opravili všechny ty nové bugy

No já taky nevim. Mozzila nemá žádný funkce a přece je stejně děravá. To je ale ostuda :)
http://www.cdr.cz/a/11059
Kit: Tvuj nazor je spravny (souhlas), ale zda se mi jednostranny... Windows jsou udelany tak, aby je mohli pouzivat i nejhloupejsi BFU. IMHO stabilni PC proste BFU mit nemohou. Windows samy o sobe nejsou tak nestabilni, jaxe rika (ale ty vtipy o Windows na Mesici mam opravdu rad :-)), nestabilitu si zpusobuji BFU sami (hry, ruzna dema, prehravace, p2p, neznalost viru a spyware, a buhvi co jeste). Paxe v tom zacnou vrtat, aby to spravili (preinstalace Windows, instalace nicneresicich patchu, spolehani na polodebilni navody na BFU webech (technet, atp.), no a to chte nechte vede k nestabilite. A to nepocitam nedbalost vyrobcu HW a ovladacu, totiz pokud unix neumi s nejakym zarizeim pracovat, pak s nim proste nepracuje vubec, kdezto widle se snazi alespon o castecnou cinnost(vysledek=opet nestabilita), zkratka se snazi resit problemy uzivatele.

Suma sumarum:
BFU nebude mit windows stabilni a linux nezvladne. Pokud nekdo zvladne Linux/Unix, dokaze si (alesp. potencialne) udrzet i stabilni Windows...

Tot muj nazor, v cem tkvi skutecna pricina....
Sojkovec: podepisuji... Microsoft dělá pro BFU, je to totiž jeho obchodní strategie... kdyby nedělal pro BFU, tak ho ti BFU nebudou kupovat... a BFU je 80%, možná ještě víc. Takže MS sakra ví, co a proč to dělá.
Nu, vsak vydelava a vydelava a vydelava... Copyright necopyright :-(((
Kit: Bohuzel... je to neeticky, ale je to tak. Linux je lepsi nez Windows, ale BFUum to nevysvetlis, protoze Tvym argumentum zkratka nebudou rozumet...
> Tvuj nazor je spravny (souhlas), ale zda se mi jednostranny...
Sojkovec: Já jsem jednostranný a zaujatý. Nepopírám.

> Pokud nekdo zvladne Linux/Unix, dokaze si (alesp. potencialne) udrzet i stabilni Windows...
V tomto bodě nesouhlasím. Linux jsem zvládl, ale stabilní Windows (alespoň tedy 9x/ME) udržet nedokážu. Ty viry, spyware a další havěť jsou na mne příliš rychlé.

> Linux je lepsi nez Windows, ale BFUum to nevysvetlis
Já jim to už nepotřebuji moc vysvětlovat. Kromě toho to nemusí být vždy pravda. Na hry jsou Windows zatím jednoznačně lepší. Pouze je potřeba uživatelům sdělit, že je nějaká alternativa, která má své plusy i mínusy. Když zůstanou u Windows, je to jejich věc. Na mnou nainstalované Windows garanci nedávám, ale na Linux ano.
>> V tomto bodě nesouhlasím. Linux jsem zvládl, ale stabilní Windows (alespoň tedy 9x/ME) udržet nedokážu. Ty viry, spyware a další havěť jsou na mne příliš rychlé.

Ale nesjou, a instalovat Windows s aktivnim pripojenim k netu je prvni chyba! At rika mrkvosoft co chce. Pak staci dodat firewall a je pokoj. Ale BFU to stejne podela...

>> Na mnou nainstalované Windows garanci nedávám, ale na Linux ano.

Dej BFU rootovy heslo, a uvidis, ze proti lidsky blbosti je i tucnak dost malo odolnej:-)))
> Dej BFU rootovy heslo, a uvidis, ze proti lidsky blbosti je i tucnak dost malo odolnej:-)))

:-)))))

Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co je to?
- žába s právy roota

Je fakt, že k té garanci rootovský heslo nedávám. Nebo dám rootovský heslo, ale bez garance.
Kit: Takze nakonec preci jen shoda :-)
SXmax: Objevili díru a vydali záplatu, no co? I mistr tesař se někdy utne:-)
Já samozřejmě napsal ty kecy o Opeře jenom abych trochu rozdmýchal plamen. Ale stejně mám FFoxe raději:-) Jinak nelze nesouhlasit s tvrzením, ať si každý používá, co mu vyhovuje, samozřejmě...

btw. Píše se Mozilla ne Mozzila, já taky nepíšu Upera ale Opera...;-)
hanyZ: Jak Mozillu nepoužívam, tak jsem zapomněl jak se to vůbec píše a taky jsem to už někde takhle viděl, tak mě to možná zmátlo.

btw. Píše se sXmax a ne SXmax, já taky nepíšu Hanyz ale hanyZ :)