Záleží samozřejmě jakej máš skin ;)
Nejlepší je HH aka Windoze help
pro lamy, syntax: hh http://webzdarma.cz
to je teprve kotel ;D
FireFox 0.9.1 a když jsme i u těch jiných prohlížečů tak mám taky MaxThon 1.0.0.168. Jinak s instalací Opery počítám na příští týden.
Skiny >> Líbí se mi defaultní. Nezáleží mi na vzhledu...záleží mi na jádru.
No jo, já ji už vlastně mám ... Opera 7.52
JA vetsinou IE, páč pro ten je každá stránka optimalizovaná
:D No nejsem pro ani proti IE.
// V duchu-pořekání: zasr.... IE. Bože kdo ho stvořil-
Pro MSIE se blbě optimalizuje, protože každá verze stránku zobrazí jinak.
imho stejně většina tvůrců, kteří "optimalizují pro IE", optimalizuje pro tu verzi, kterou sami používají, a na ostatní pečou...
přesně, už mne to ser*, jak si to optimalizují pro vlastní prohlížeče. doma to vidím takhle (Mozilla, Opera, Maxthon) a zítra jdu k někomu jinýmu (IE 5.5), vidím to zase takhle a jdu do eKafé a tam jedou IE 6 a zas to vidím jinak. ach jo.
přesně, už mne to ser*, jak si to optimalizují pro vlastní prohlížeče. doma to vidím takhle (Mozilla, Opera, Maxthon) a zítra jdu k někomu jinýmu (IE 5.5), vidím to zase takhle a jdu do eKafé a tam jedou IE 6 a zas to vidím jinak. ach jo.
Proč nemůže být jeden jedinej prohlížeč, co by uměl všechno jako všechny existující prohlížeče dohromady, proč?
//Já vím, já vím ! ;-) Bill Gates by neměl koho žalovat ;-)
jo a taky....už mám nový gecko prohlížeč! je to netscape 7.1!
Nový Necky jsou prolezlý vším možným. Proto lidi používají Mozillu...
Aha. Dík za upozornění. Já je chci jen používat na testování webových stránek (jak se zobrazí v různých prohlížečích).
JESPR: nemám ho rád; testuju v něm weby, které udělám; občas, když jdu na nějakou "dobrou only ie stránku", tak si ho zapnu.
MYIE: zde mi vadí špatné jádro a taky to, že má něco společného s MSIE. autoři očividně neumí udělat vlastní browser, tak vzali ie a dali tomu pár funkcí z mozilly a jiných browserů.
OPERA: je to dost složitý prohlížeč na pochopení, má hoodně zbytečných funkcí, dlouho se spouští, má několik důležitých zobrazovacích chyb (např. box-model).
MOZILLA: taky se dlouho spouští a nedá se v něm skrolovat se znáčknutým kolečkem (!).
NETSCAPE: testoval jsem jen poslední verzi a je to jen kopie mozilly. navíc má spyware, takže nepoužitelný prohlížeč. místo něj doporučuju mozillu.
FIREFOX: hodně dobrá rychlost, malé hw nároky, nepadavost, existence czilla týmu, hooodně pluginů, dokonalé jádro (= dokonalé zobrazování, 100% ctění w3c), jednoduchost, žádné nadstandartní zbytečné funkce (kromě rrs čtečky, která není zbytečná a nemusí se nainstalovat, pokud nechcete), prostě dokonalý browser.
Opera jako jediná zobrazuje skutečně tak, jak má... chybný boxmodel používá pouze při přechodových DTD a DTD starších než 4.01, aby emulovala staré prohlížeče ... ve všem novějším je Opera naprosto gut a není lepšího ;)
O módech prohlížečů a DTD bych doporučil článek na adrese http://www.wellstyled.com/html-doctype-and-browser-mode.html
Jasně že je Opera na funkce nejlepší! Prostě ultimátní browser. Opravdu není nic lepšího pro enhanced hi-tech webmastery.
Kdo chce jen surfovat, tomu bude stačit osekanej FireFox.
Ultimátní, ultimativní, ultimativnější, nejultimativnější. Kdo si ji nainstaluje, bude hnedle stejný štramák jako Horst Fuchs. A když se poštěstí, tak třeba i enhanced a hi-tech.
Sorry, jestli moc rýpu, ale tohle uživatelské elitářství zaměřené na některé konkrétní aplikace ("PSPad je jediný a nejlepší HTML editor!" "Kdo nedělá grafiku v Photoshopu, nežije!" "DC++ rulez, všechno ostatní je @!#$!" "Hi-tech webmaster používá jedině Operu!") mi poslední dobou fakt leze krkem. Ne, že by ty programy nebyly kvalitní, ale tyhle hlášky jim dodávají trpkou příchuť.
;-))
"A opravdu dovede Opera tohle všechno Bobe? "
"Jistě Mary-Jane!"
"Ale to ještě není všechno Mary-Jane"
"Opravdu Bobe? To není možné!"
"Ale je. Je nejlepší, hi-tech a ultimativní Mary-Jane. Co na to diváci ve studiu?"
(Pokyvují souhlasně hlavami a tleskají)
"A to pořád není všechno Mary-Jane. Pokud si ho stáhneš hned teď, dostaneš k němu šest nových plug-inů a pět nových funkcí, jako vypínání browseru pomocí krátkovlné vysílačky, emulace vzhledu stránek na PéeMDéčku, možnost ovládání prohlížeče pomocí přídavného volantu nebo možnost umístit zavírací křížek do levého dolního rohu a to zcela zdarma!"
"Opravdu to všechno dostanu Bobe?"
"Jistě Mary Jane!"
...
Bleee... Rozhodně lepší, než ta blbá Mozilla... moc uživatelsky přívětivá mi nepřišla >:-(
Ach jo, blýská se nám na další flamewar... tohle téma tu drbeme několikrát týdně znovu a znovu, nezdá se vám? :-(
Co takhle konstatovat, že každý si může používat prohlížeč, se kterým se mu nejlíp pracuje, a že je zbytečné si na ně navzájem nadávat? Opravdu stojíme o další hádku? Nikdo si přece neděláme iluze o tom, že bychom na svou stranu přetáhli někoho z toho druhého tábora...
to je zajimavy. flame o operacnich systemech, prohlizecich a podobne (ne, flame o tom, ze word je html editor fakt nema cenu. proste neni. ;-) ) ctu na kazdym rohu. ale treba na flame o ruznejch znackach aut jsem este nenarazil. asi chodim na spatny fora...
>> Bleee... Rozhodně lepší, než ta blbá Mozilla... moc uživatelsky přívětivá mi nepřišla >:-(
Znam lidi, kterym celej Windoze nepripada uziv. privetivy...
Nípal: Opera zdaleka nezobrazuje stránky přesně tak, jak má! Naopak mozilla je zobrazuje díky gecko jádru úplně dokonale!