Koukam, ze to tady docela vre :))) No ja mohu jen souhlasit, ze widle proste jako ne... Linux jasne vitezi...
Sumix: Neber to tak černobíle. Každému Linux nesedne. Někdo si chce své pracovní prostředí dotvářet až do absurda a někdo jiný je nešťastný z toho, že na jiném počítači je jeho oblíbená ikonka o 5cm jinde, než "má být".
Každý ze systémů má své uplatnění. Jde jen o to stanovit pravidla pro vzájemnou komunikaci systémů, aby se data dala přenášet a zpracovávat nezávisle na použitém OS.
Se to tu nějak zvrtlo ve flame Win vs. Linux, ach jo.......
Zatim nikde, ale možná za chvíly přijde ;-)
Linux se nehodí na hry. Schází tam totiž něco jako DirectX. To je docela škoda. A jinak když nepustim video na win(HW), pustím ho v linuxech. To není kec, to je skutečnost :)).
Majkls: Mohu jen potvrdit, je to pravda.
Když vidím, jaký SLÁTANINY se cpou do Linuxu coby hry, tak jsem jen rád, že mám Windows.
Nípal: Obcas ti nejaka Linux hra sezere celej den :) Napr. WormsBlast apod. Jinak na Linuxu muzes mit Steam.
Linux není primárně určen na hry, ale jako robustní prostředí pro aplikace s důrazem na spolehlivost. Hry se do něj dostaly až tlakem uživatelů. Pokud vám chybí DirectX, zkuste pod Linuxem WineX a v něm třeba nějakou střílečku pro Windows.
#lama: já jsem dost náročnej... já prostě na první pohled poznám slátaninu... a bohužel, kromě serverových záležitostí (ve kterých je Linux dobrej) je vlastně _všecko_ ostatní slátanina. Ano, ukamentujte mě, mně už je to fuk.
Pokud se nedíváš na okolní lišty, tak třeba Mozillu na Windows od Mozilly na Linuxu na první pohled nerozeznáš. V obou systémech funguje dost podobně, stejně jako třeba OpenOffice. Do kanceláře bych si už Windows nedal. Pokud jsi náročný na hry - tam budou ještě asi dost dlouho vítězit Windows a jednoúčelové stroje.
> -Je možné psát do okna, které je zčásti zakryto předlohou?
> Lze
Existuje prográme WinOnTop, kterým si libovolné okno ukotvíš "vždy na vrchu".
Vsak jsem psal, ze to jde pomoci 3rd party utilitek
Ono LZE naprogramovat ve windows jakýkoliv program, jehož okna budou prostě vždy navrchu... ale málokdo to dělá, ptže to odporuje filozofii oken jako takových - aktivní okno vždy nahoře.
Muze tady nekdo konecne napsat co nejvic primejch linku na co nejvic shellu na Woknouz?
Já třeba Průzkumník už vůbec nepoužívám - pro mě je nejlepší Total Commander.